Έχεις χάσει αρκετό βάρος πρόσφατα; Μπράβο σου! Δείχνεις και αισθάνεσαι υπέροχα. Θα έχεις, όµως, παρατηρήσει κάποιες αλλαγές που έγιναν στο σώµα σου και δεν τις είχες υπολογίσει.

Κρυώνεις συνεχώς

Κάτι έχει αλλάξει στη θερµοκρασία σου. Οι γύρω σου φοράνε µόνο ένα µακρυµάνικο µπλουζάκι, ενώ εσύ νιώθεις πως θα φορούσες ευχαρίστως πουλόβερ. Σίγουρα αναρωτιέσαι γιατί συµβαίνει αυτό. Ο λόγος είναι η απώλεια κιλών. Το λίπος λειτουργεί ως φυσικό προστατευτικό από το κρύο. Έτσι, αδυνατίζοντας, γίνεσαι πιο ευαίσθητη στις αλλαγές της θερµοκρασίας. Μην ανησυχείς, αφού το µόνο που έχεις να κάνεις είναι να το συνηθίσεις και να έχεις πάντα µαζί σου τα απαραίτητα ρούχα για κάθε καιρό!

Το µέγεθος των δαχτυλιδιών

Με την απώλεια πολλών κιλών είναι φυσικό να αδυνατίσουν και τα δάχτυλά σου, τόσο στα πόδια όσο και στα χέρια. Αν, λοιπόν, παρατήρησες πως τα δαχτυλίδια σού «πλέουν», είναι κάτι πολύ φυσιολογικό!

Χάνεις την όρεξη για γλυκά

Μπορεί να ακούγεται σαν θαύµα, όµως συµβαίνει και αυτό! Είναι γνωστό πως, όταν τρως λιγότερη ζάχαρη, µειώνεται και το ενδιαφέρον σου για αυτή. Οπότε, αν λόγω δίαιτας έχεις συνηθίσει να τρως πολύ λιγότερα γλυκά, ο οργανισµός παίρνει το µήνυµα πως µπορεί να ικανοποιηθεί µε πολύ µικρότερη ποσότητα ζάχαρης. Έτσι τώρα µπορείς να απολαµβάνεις τα φρούτα που προτιµάς και να αρκείσαι στη φυσική ζάχαρη που περιέχουν!

Το νούµερο άλλαξε, τα προβλήµατα όχι

Μπορεί να θεωρούσες πως χάνοντας κάποια κιλά θα φοράς τα κολλητά παντελόνια και τα crop tops που ονειρευόσουν. Όµως, η αλήθεια είναι πως, ακόµα και τώρα, δυσκολεύεσαι να βρεις το ιδανικό νούµερο, αφού ο σωµατότυπός σου είναι ο ίδιος, απλώς σε µικρότερο µέγεθος!

Μπορεί να µην το προσέξουν

Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που, ενώ βρίσκονται σε δίαιτα και χάνουν σταθερά κιλά, το περιβάλλον τους το παρατηρεί λίγο πριν φτάσουν στον τελικό στόχο. Αυτό συµβαίνει γιατί τα κιλά χάνονται σταδιακά και όχι απότοµα και πολλές φορές αλλάζουµε την γκαρνταρόµπα µας στα τελευταία στάδια της προσπάθειάς µας.

Χρειάζεσαι νέα παπούτσια

Όταν χάνεις βάρος, χάνεις συνολικά από όλο το σώµα. Όπως και στην περίπτωση των δαχτύλων, έτσι και το πέλµα σου αδυνατίζει. Πολλές φορές µπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις νούµερο παπουτσιού. Τα καλά νέα σε αυτή την περίπτωση είναι πως οι ψηλές µπότες κουµπώνουν πιο εύκολα στη γάµπα σου και τα ψηλοτάκουνα δεν σε πονούν το ίδιο, αφού σηκώνουν λιγότερο βάρος.

Τα κοµπλιµέντα

Στην αρχή δεν χορταίνεις να ακούς κολακευτικά σχόλια για το πόσο αδυνάτισες και πόσο όµορφη έχεις γίνει. Αλλά, από ένα σηµείο και µετά, αυτός ο ενθουσιασµός κουράζει, ίσως ακόµα και εκνευρίζει. Αυτό συµβαίνει γιατί τα σχόλια, ακόµα και όταν είναι θετικά, κρύβουν µια διαρκή υπενθύµιση για το πώς ήσουν πριν.

Ο ρατσισµός

Συµβαίνει συχνά οι άνθρωποι που σε αγνοούσαν όταν ήσουν παχιά, ξαφνικά να σου φέρονται φιλικά όταν αδυνατίσεις. Η αλήθεια είναι πως, όταν το συνειδητοποιείς, σε θυµώνει. Το καλό, όµως, είναι πως σε ευαισθητοποιεί και σε κάνει να σκεφτείς πώς φέρεσαι εσύ σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Διάβασε επίσης:

Αυτοί είναι οι λόγοι που ξαναπαίρνεις βάρος!

Μπορείς να ελέγξεις το βάρος σου;