- Διαφήμιση -

Ποια συστατικά κρύβονται πίσω από τις ποικιλίες τσαγιού και τα κάνουν τόσο δημοφιλή;

Κόκκινο

- Διαφήμιση -
  • 3΄-5΄ σε νερό που βράζει (100 °C)

Αν και δεν περιέχει καφεΐνη, µπορεί να αντικαταστήσει τον καφέ, αφού τονώνει και αυτό το νευρικό σύστηµα. Προέρχεται από το φυτό rooibos και ξεχωρίζει για τη γλυκιά του γεύση. Είναι ευεργετικό σε περιπτώσεις αλλεργιών και πεπτικών προβληµάτων.

Μαύρο

  • 3΄-5΄ σε νερό που βράζει (100 °C)

Το τσάι µε τη χαρακτηριστική έντονη γεύση και άρωµα, που οφείλονται στα υψηλά επίπεδα καφεΐνης. Το µαύρο τσάι έχει τη µικρότερη ποσότητα κατεχινών, λόγω της µεγάλης διάρκειας επεξεργασίας του. Περιέχει αντιοξειδωτικά της οµάδας των πολυφαινολών, που έχουν αντιφλεγµονώδη δράση και συµβάλλουν στον έλεγχο της υπερλιπιδαιµίας.

Πράσινο

  • 2΄-3΄ σε καυτό νερό (70-80 °C)

Γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι το πράσινο τσάι χρησιµοποιείται από τους Κινέζους σαν φάρµακο πάνω από 4.000 χρόνια. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, κυρίως κατεχίνες, ενώ έχει πολύ µικρή ποσότητα καφεΐνης και τεΐνης.

Επιπλέον
Ρυθµίζει τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερίνης στο αίµα.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστηµα.
Προστατεύει από την
αθηροσκλήρωση.
Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Oolong (συνδυασµός πράσινου και µαύρου τσαγιού)

  • 3΄-5΄ σε νερό που µόλις ξεκίνησε να βράζει.

Μπορείς να παροµοιάσεις τη γεύση του µε εκείνη του πράσινου τσαγιού. Τα φύλλα του είναι µερικώς οξειδωµένα κατά την επεξεργασία. Οι ιδιότητές του και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία µας είναι παρόµοια µε του πράσινου τσαγιού.

Διάβασε επίσης:

Το λευκό τσάι & τα μυστικά του!

Matcha: Γιατί αυτό το τσάι είναι τόσο δημοφιλές;

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ