Μια ιδιαίτερα γευστική συνταγή με 11 TBS πόντους.
Υλικά για 4 µερίδες
½ κιλό κιµάς µοσχαρίσιος
1 κρεµµύδι ξερό ψιλοκοµµένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένη
1 κονσέρβα ντοµάτα κονκασέ (400 γρ.)
3 κ.σ. πελτές ντοµάτας
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. κύµινο
½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
8 τορτίγιες
1½ φλ. τσένταρ τριµµένο
½ πιπεριά τσίλι, κοµµένη σε λεπτές ροδέλες
1 κ.σ. µαϊντανός ψιλοκοµµένος
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σόταρε τον κιµά µε το ψιλοκοµµένο κρεµµύδι για 5΄, µέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του και να πάρει χρώµα. Πρόσθεσε το σκόρδο ψιλοκοµµένο, σόταρε για ακόµα 1΄ και συνέχισε µε τις ντοµάτες κονκασέ, τον πελτέ ντοµάτας, τη ρίγανη, το κύµινο, την πάπρικα και λίγο αλάτι. Άφησε να πάρουν βράση και στη συνέχεια χαµήλωσε τη φωτιά, κλείσε το σκεύος µε το καπάκι του και σιγόβρασε για 15΄. Απόσυρε από τη φωτιά.
2. Προθέρµανε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα στο γκριλ.
3. Ζέστανε ελαφρώς κάθε τορτίγια ξεχωριστά σε ένα πιάτο στο φούρνο µικροκυµάτων ή σε ένα τηγάνι.
4. Μοίρασε ισόποσα το µείγµα στις τορτίγιες και τύλιξέ τες σε ρολό, όπως κάνεις και µε τις κρέπες. Τοποθέτησέ τες σε ένα παραλληλόγραµµο πυρίµαχο σκεύος, τη µια δίπλα στην άλλη. Πασπάλισε από πάνω το τριµµένο τσένταρ, την πιπεριά τσίλι, κοµµένη σε λεπτές λωρίδες, και τον µαϊντανό ψιλοκοµµένο. Ψήσε τις τορτίγιες στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 5΄-10΄, µέχρι να πάρουν χρώµα και να λιώσει το τυρί. Απόσυρε από το φούρνο και µε µια σπάτουλα µετάφερε τις τορτίγιες σε πιάτα. Σέρβιρέ τες ζεστές.
Διάβασε επίσης:
Σάντουιτς µε ψητές ψαροκροκέτες