Μια συνταγή που… μυρίζει θάλασσα, με 11 TBS πόντους.

Υλικά για 2 µερίδες

Για τις τσιπούρες

2 τσιπούρες µεγάλες, καθαρισµένες

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. µαϊντανός φρέσκος ψιλοκοµµένος

Αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες

2 πατάτες καθαρισµένες και κοµµένες σε κύβους 2-3 εκ.

½ φλ. ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

Για το γαρνίρισµα

2 κλωναράκια µαϊντανός φρέσκος

1 λεµόνι κοµµένο σε φέτες

Εκτέλεση

1. Άναψε φωτιά και άφησε τη σχάρα από πάνω να ζεσταθεί καλά. Παράλληλα πάρε τις καθαρισµένες τσιπούρες και µε τα χέρια σου άλειψέ τες µε ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνειά τους και ύστερα αλατοπιπέρωσέ τες. Τοποθέτησέ τες πάνω στη σχάρα και άφησέ τες να ψηθούν 5΄-9΄ από τη µια πλευρά. Ύστερα, µε µια τσιµπίδα γύρισέ τες ώστε να ψηθούν για 5΄-9΄ και από την άλλη πλευρά.

2. Όσο ψήνονται οι τσιπούρες, πάρε ένα µεγάλο τηγάνι, ρίξε µέσα το ελαιόλαδο και άφησε να ζεσταθεί. Πλύνε τις πατάτες, καθάρισέ τες και κόψ’ τες σε κύβους πάχους 2-3 εκ. Βάλ’ τες στο τηγάνι και άφησε µέχρι να τηγανιστούν, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα µε µια ξύλινη κουτάλα. Μετάφερε τις πατάτες µε µια τρυπητή κουτάλα µέσα σε µια πιατέλα που έχεις στρώσει µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αλάτισέ τες και άφησε να στραγγίσουν.

3. Σέρβιρε κάθε τσιπούρα σε ένα πιάτο, µοίρασε ισόποσα τις πατάτες και γαρνίρισε µε τον ψιλοκοµµένο µαϊντανό, τα κλωναράκια του και τις φέτες λεµονιού.

Διάβασε επίσης:

Μεσογειακή μακαρονάδα με κοτόπουλο και ελιές

Λαχταριστό κεικ πορτοκάλι με σταγόνες σοκολάτας από τη Ναταλία Δραγούμη!