- Διαφήμιση -

Κάποτε ήταν ανήκουστο να βάλει κάποιος το αβοκάντο στη διατροφή του αν ήθελε να χάσει κιλά. Κι αυτό γιατί το αβοκάντο είναι το µοναδικό φρούτο που περιέχει τόσα πολλά λιπαρά και άρα πολλές θερµίδες. 100 γραµµάρια από αυτό το φρούτο περιέχουν 42 γρ. νερό, 7 γρ. υδατάνθρακες, 2 γρ. πρωτεΐνες και 16 γρ. λίπος. Δηλαδή, το 80% των θερµίδων προέρχεται από το λίπος.

Όµως, το λίπος έχει σταµατήσει εδώ και καιρό να είναι ο «µπαµπούλας» µιας δίαιτας, πρώτον, διότι σήµερα ξέρουµε πολύ καλά ότι υπάρχει καλό και κακό λίπος και, δεύτερον, διότι µερικές φορές βοηθά κάποιον να αισθάνεται λιγότερη πείνα. Το αβοκάντο διαθέτει το καλό λίπος, αυτό που µειώνει τη χοληστερίνη. Το δύο τρίτα του λίπους του είναι µονοακόρεστο. Βέβαια, καλό ή κακό, το λίπος έχει πάντα 9 θερµίδες το γραµµάριο. Οι θερµίδες ασφαλώς έχουν σηµασία για κάθε τρόφιµο που περιλαµβάνεται στη διατροφή, αλλά αυτό που τελικά µετράει είναι το σύνολο των θερµίδων στη διάρκεια της ηµέρας.

- Διαφήμιση -

Το αβοκάντο µπορεί να έχει πολλές θερµίδες, αλλά φαίνεται πως καταστέλλει την πείνα, µε αποτέλεσµα να βοηθά στην πρόσληψη λιγότερων θερµίδων από τις άλλες τροφές. Πώς το ξέρουµε αυτό; Πρόκειται για το συµπέρασµα µιας µελέτης που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστηµίου Loma Linda της Καλιφόρνια και δηµοσιεύθηκε στο Nutrition Journal. Μισό αβοκάντο µε το µεσηµεριανό αυξάνει το αίσθηµα της πληρότητας και περιορίζει τη λαχτάρα για τσιµπολόγηµα αργότερα.

Το αβοκάντο δεν ανήκει στα συνήθη φρούτα, που καταναλώνονται συχνά, και µπορεί να είναι ακριβό, ανάλογα µε την εποχή.

Διάβασε επίσης:

Το πράσινο smoothie που αδυνατίζει, από την Ελένη Πετρουλάκη!

Εφτά ΜΥΣΤΙΚΑ για φλατ κοιλιά μέχρι το καλοκαίρι χωρίς δίαιτα και γυμναστική!

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ