- Διαφήμιση -

Ένα δροσερό και απολαυστικό επιδίρπιο με μόνο 4 TBS πόντους!

Θα χρειαστείς: 1 μίξερ χειρός, 1 ορθογώνια παραλληλόγραμμη φόρμα διαστάσεων 6x11x25 εκ.

- Διαφήμιση -

Υλικά για 8 μερίδες

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (40% περιεκτικότητα σε κακάο)

3 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (60 γρ.)

3 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (90 γρ.)

360ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

415 γρ. βύσσινα κομπόστα, σουρωμένα και ψιλοκομμένα

30ml λικέρ καφέ

Για τη διακόσμηση

50 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο, στραγγισμένο

Εκτέλεση

1. Στρώσε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια ορθογώνια παραλληλόγραμμη φόρμα διαστάσεων 6x11x25 εκ., τόσο ώστε να εξέχει 3 εκ. από τις άκρες της.

2. Χτύπησε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Σε ένα μπολ βάλε τα ασπράδια των αυγών και χτύπησέ τα με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 5΄, μέχρι να έχεις μια σφιχτή μαρέγκα που σχηματίζει κορυφές στην επιφάνειά της.

3. Φτιάξε τη μους. Βάλε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και με το μίξερ χειρός χτύπησέ τη σε δυνατή ταχύτητα για 6′, μέχρι να γίνει σαντιγί. Γέμισε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφάρμοσε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί) και βάλε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξε τη σοκολάτα γάλακτος στο μπολ και άφησέ τη να λιώσει ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Κατόπιν αφαίρεσε το μπολ από την κατσαρόλα και βάλ’ το στην άκρη να κρυώσει ελαφρά. Στη συνέχεια, ρίξε στη λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους, αφού τους χτυπήσεις σε ένα βαθύ πιάτο με έναν αυγοδάρτη και ανακάτεψε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πρόσθεσε τη σαντιγί, το λικέρ, τα ψιλοκομμένα βύσσινα και ανακάτεψε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Έπειτα ρίξε σε 2 δόσεις τη μαρέγκα και ανακάτεψε απαλά και με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί.

4. Άδειασε το μείγμα στη φόρμα που έχεις ετοιμάσει και βάλ’ την στην κατάψυξη για 8 ώρες μέχρι να παγώσει. Βγάλε τη φόρμα από την κατάψυξη, τράβηξε με τα χέρια σου το αντικολλητικό χαρτί που περισσεύει από τις άκρες και ξεφόρμαρε το γλυκό.

5. Αναποδογύρισέ το σε μια μακρόστενη πιατέλα και με ένα κουτάλι άπλωσε κατά μήκος στην επιφάνειά του το γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Κόψε σε κομμάτια της αρεσκείας σου και σέρβιρε.

Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις τα βύσσινα με κεράσια.

Διάβασε επίσης:

Μοσχαρίσια µπριζόλα γάλακτος µε σάλτσα γραβιέρας

Μοσχαρίσια σουβλάκια πάνω σε ψητές ντοµάτες και πιπεριές

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ