- Διαφήμιση -

Είναι δύσκολο να μείνεις αμέτοχη στο παιχνίδι της μέτρησης θερμίδων ειδικά τώρα πια που είναι τόσο εύκολο. Μια εφαρμογή στο smart phone σου και μαθαίνεις αμέσως πόσες έχεις καταναλώσει μέσα σε μια μέρα.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι κατά πόσο είναι απαραίτητο να τις μετράμε σε καθημερινή βάση όταν βρισκόμαστε σε δίαιτα; Μήπως το να μετράμε κάθε θερμίδα γίνεται μια κουραστική διαδικασία που αγγίζει τα όρια της εμμονής ή αποτελεί μια ισχυρή φόρμουλα ώστε να είμαστε σίγουροι πως βρισκόμαστε μέσα στα επιτρεπτά όρια;

- Διαφήμιση -

Οι ειδικοί απαντούν και μας προτρέπουν να μετράμε θερμίδες, συμπληρώνοντας, πως για ορισμένους ανθρώπους ο θερμιδομετρητής είναι ένα απαραίτητο εργαλείο. Αν και οι θερμίδες αποτελούν ένα από τα παρακλάδια στην προσπάθεια απώλειας βάρους, σε πολλές περιπτώσεις σε κάνει να κατανοείς τις επιπτώσεις που έχει το φαγητό στο σώμα σου.

Επίσης υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που καταφεύγεις στο φαγητό για άλλα αίτια πέρα από την πείνα. Είτε είναι από άγχος, στενοχώρια, ακόμα και ανία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: έξτρα θερμίδες. Στην περίπτωση όμως που τις καταγράφεις, σου είναι δυσκολότερο να παρεκκλίνεις από το πρόγραμμά σου.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάζεις ημερήσιους ρεαλιστικούς στόχους και να τους καταγράφεις. Προσοχή όμως ο θερμιδομετρητής είναι ένα εργαλείο που σκοπό έχει να σε βοηθήσει και όχι να σε εγκλωβίσει.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ