- Διαφήμιση -

Το δύσκολο πρόγραµµά της την έκανε να αλλάξει τις διατροφικές της συνήθειες και να κόψει τη γυµναστική. Όταν είδε τη ζυγαριά της να ανεβαίνει, ήξερε πως έπρεπε να επανέλθει στο φυσιολογικό της βάρος.

Για τη Γιώτα η νέα της δουλειά άλλαξε πολλά στη ζωή της. Μαζί όµως µε τα καλά, ήρθε και το άστατο πρόγραµµα. Το καθηµερινό τσιµπολόγηµα έγινε συνήθεια και τα πρώτα αποτελέσµατα έγιναν γρήγορα… ορατά στα ρούχα της. Αυτή η κατάσταση άρχισε να επηρεάζει την ψυχολογία της, µέχρι τη στιγµή που αποφάσισε να δράσει!

- Διαφήμιση -

Πριν:

i kopela me to kokkinosite

Μετά:

IMG_2491site

Φωτογραφίες: Ιάκωβος Στρίκης, Μακιγιάζ-µαλλιά: Δέσποινα Μπούτζη, Styling: Ελίνα Αθανασίου

Το προφίλ της:

Ηλικία: 22 ετών

Αρχικό βάρος: 68 κιλά

Τελικό βάρος: 58 κιλά

Χρόνος απώλειας: 3 μήνες

Όλα κυλούσαν φυσιολογικά

«Όσο θυµάµαι τον εαυτό µου, το βάρος µου ήταν πάντα σε φυσιολογικά επίπεδα, λόγω της γυµναστικής που έκανα. Ποτέ δεν έδινα ιδιαίτερη σηµασία στο τι θα φάω και δεν ήµουν λάτρις των γλυκών. Ήµουν τυχερή, όµως, αφού ποτέ δεν έβλεπα τη ζυγαριά µου να ξεπερνάει τα 57-58 κιλά. Τελειώνοντας το λύκειο, άρχισα αµέσως να εργάζοµαι σε µια εταιρεία ως γραµµατέας. Από εκείνη τη στιγµή, θυµάµαι ότι ξεκίνησε η “ανηφόρα” στο βάρος µου».

Η νέα δουλειά

«Η καθιστική δουλειά, το συνεχές ωράριο εργασίας και το γεγονός ότι πολλές φορές δεν προλάβαινα να µαγειρέψω και κατέληγα να παραγγέλνω έτοιµο φαγητό άρχισαν να επιδρούν αρνητικά στο σώµα µου. Ουσιαστικά τσιµπολογούσα της ώρες τις δουλειάς και έπινα πολλά αναψυκτικά. Γυρνώντας όµως σπίτι το απόγευµα, ήθελα και πάλι να φάω, αφού το τσιµπολόγηµα δεν µε κάλυπτε. Επειδή τα ωράριά µου ήταν δύσκολα, σταµάτησα και τη γυµναστική, απόφαση που αποδείχτηκε λάθος, αφού το σώµα µου αποθήκευε λίπος χωρίς να έχει τη δυνατότητα να το κάψει. Τους πέντε πρώτους µήνες καταλάβαινα ότι είχα πάρει κιλά, αφού δεν έµπαινα στα παντελόνια µου. Το λάθος µου, όµως, είναι ότι δεν ενδιαφέρθηκα από την πρώτη στιγµή που το κατάλαβα. Έλεγα “θα σταµατήσω να τρώω φαγητό απ’ έξω και θα τα χάσω”».

Λανθασµένες κινήσεις

«Άρχισα να κάνω δίαιτες που έβλεπα στα περιοδικά ή στο Internet, να παίρνω συµπληρώµατα διατροφής που βοηθούν στην καύση του λίπους, όµως το αποτέλεσµα ήταν να χάνω 1-2 κιλά το µήνα, τα οποία, όταν σταµατούσα, τα έπαιρνα και πάλι, και µάλιστα διπλά. Ύστερα από δύο χρόνια, είχα φτάσει τα 68 κιλά. Απογοητεύτηκα και πέρασα µια περίοδο κακής ψυχολογικής κατάστασης. Ήµουν κλεισµένη στο σπίτι, δεν είχα καµιά όρεξη να βγω ή να περιποιηθώ τον εαυτό µου. Το µόνο που έκανα, και για το οποίο ένιωθα ευχαρίστηση, ήταν να τρώω! Η οικογένειά µου µου έλεγε ότι έχω παχύνει και ότι πρέπει να κάνω επιτέλους κάτι, όσο όµως µου το έλεγαν, τόσο ήθελα να τρώω παραπάνω. Είχα αρχίσει να κάνω κακό στον εαυτό µου. Είχα πεισµώσει και θεωρούσα πως όλοι ήταν εναντίον µου».

IMG_2333site

Η µεγάλη απόφαση

«Κάποια στιγµή, αφού δεν έµπαινα σε κανένα ρούχο µου και έβλεπα και µόνη µου πλέον ότι δεν µου άρεσε καθόλου η εικόνα µου στον καθρέφτη, αποφάσισα να αδυνατίσω µε τη βοήθεια ενός ειδικού. Έτσι, µου σύστησαν την Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, και έκλεισα αµέσως ραντεβού. Πήγα, λοιπόν, στο διαιτολογικό κέντρο και, αφού µου έλυσε όλες τις απορίες και κατεύνασε τους φόβους µου, καταλήξαµε στο ότι θα ξεκινήσουµε µαζί την προσπάθεια να χάσω 10 κιλά, ώστε να πετύχω το στόχο µου: να γίνω η… παλιά Γιώτα και να µπω ξανά στα παλιά µου ρούχα!».

Αλλαγή σκεπτικού

«Το πρόγραµµα διατροφής άλλαζε κάθε εβδοµάδα και προσαρµοζόταν ανάλογα µε τις δικές µου ανάγκες. Το µόνο που της ζήτησα ήταν να µη λείπουν τα µακαρόνια από το διαιτολόγιό µου – είναι το µόνο φαγητό που δεν ήθελα να στερηθώ. Καθιερώσαµε τα όσπρια, τα λαδερά, το ψάρι, το κρέας και κάθε εβδοµάδα µου έβαζε 1 µε 2 φορές ζυµαρικά, ενώ δεν παρέλειπα ποτέ τη σαλάτα. Από το πρόγραµµά µου δεν έλειψε ούτε το σουβλάκι ούτε η πίτσα ούτε κάποιο γλυκό, όταν ήθελα. Το γεγονός πως δεν στερήθηκα κάποιο φαγητό µε έκανε να νιώθω πως δεν ακολουθώ µια δίαιτα αλλά έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Παράλληλα µε τη δίαιτα, ξεκίνησα περπάτηµα· η άσκηση ήταν πολύ σηµαντική για να δώσω ώθηση στον οργανισµό µου. Καθώς έχανα κιλά, ξεκίνησα και το γυµναστήριο, κυρίως αερόβιο πρόγραµµα, για να έχω ένα πιο ολοκληρωµένο αποτέλεσµα».

IMG_2457site

Η ζωή σήµερα

«Τρεις µήνες µετά, χάρη στη βοήθεια της Κάλλιας, κατάφερα να µπω ξανά στα ρούχα µου και να είναι ορατή η διαφορά στο σώµα µου. Έφτασα πάλι τα 58 κιλά και ένιωσα και πάλι χαρούµενη. Κοιµόµουν ήσυχα και έκανα διαδροµές µε τα πόδια, κάτι που πριν δεν µπορούσα, γιατί αισθανόµουν πως κουράζοµαι γρήγορα. Ακολουθώ πλέον ένα χαλαρό πρόγραµµα συντήρησης του βάρους µου και η υγιεινή διατροφή µού έχει γίνει συνήθεια!».

Τα 5 tips της Γιώτας:

1. Να πίνουµε πάρα πολύ νερό. Τουλάχιστον 2 µε 3 λίτρα, για να µπορεί ο οργανισµός να καίει λίπος.

2. Να τρώµε µικρά και τακτικά γεύµατα, κάθε 3 µε 4 ώρες, για να µη µένει ο οργανισµός χωρίς φαγητό.

3. Να αποφεύγουµε να τρώµε έτοιµο φαγητό. Να το φτιάχνουµε οι ίδιοι.

4. Να εντάξουµε τη γυµναστική στο πρόγραµµά µας. Μπορούµε να ξεκινήσουµε µε περπάτηµα και, στη συνέχεια, αφού έχουµε χάσει κάποια κιλά, να πάµε στο γυµναστήριο και να κάνουµε αερόβια άσκηση.

5. Να µην έχουµε στο µυαλό µας ότι κάνουµε δίαιτα. Να σκεφτόµαστε ότι απλώς προσέχουµε λίγο τι τρώµε, ώστε να µη µας κουράσει ποτέ.

IMG_2431site

Τι λεει η διαιτολόγος

Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, MSc, MBA, SRD, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Επιστηµονική Διευθύντρια του Επιστηµονικού Διαιτολογικού Κέντρου «Σώµα Υγιές».

«Η Γιώτα, όταν ξεκίνησε η συνεργασία µας, έκανε καθιστική ζωή. Το πρόγραµµα διατροφής που σχεδίασα για εκείνη ήταν εύκολο, πρακτικό, µε γεύµατα εκτός σπιτιού και ενδιάµεσα σνακ, που ήταν εύκολο να έχει µαζί της. Η διατροφή της κυµαινόταν µεταξύ 1.000 και 1.300 θερµίδων, µε σύσταση 50% υδατάνθρακα, 30% λιπαρά και 20% πρωτεΐνη. Τα κυρίως γεύµατά της ήταν επιλογές από τη µεσογειακή κουζίνα και, κάποιες φορές, είχε ανά δύο ηµέρες το ίδιο φαγητό, για να µην αναγκάζεται να µαγειρεύει κάθε µέρα. Τα σνακ της ήταν όλα επιλογές που µεταφέρονται στην τσάντα, όπως µπάρες δηµητριακών, φρούτα, κριτσίνια, κράκερ ή χυµός, και το βραδινό της γεύµα ήταν πάντα κάτι πολύ ελαφρύ, όπως σαλάτα ή τοστ ή γάλα µε δηµητριακά. Παράλληλα µε τη διατροφή αυτή, η Γιώτα έπινε 3 λίτρα υγρών ηµερησίως, για να διατηρεί το µεταβολισµό και την εντερική λειτουργία της σε καλά επίπεδα. Η σωστή εφαρµογή του διαιτολογίου, σε συνδυασµό µε την καλή ενυδάτωση, οδήγησε τη Γιώτα στην απώλεια βάρους 10 κιλών».

Ευχαριστούµε το Allou Fun Park (Κηφισού και Πέτρου Ράλλη, Άγ. Ιωάννης Ρέντης, www.allou.gr) για την παραχώρηση του χώρου για τη φωτογράφιση.

Διάβασε επίσης:

Αγάπη: «Έχασα 20 ολόκληρα κιλά και χαίρομαι τη ζωή ξανά!»

Γιάννης & Νανά: Μαζί στη ζωή, μαζί και στη δίαιτα!

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ