- Διαφήμιση -

Όσο εύκολα παίρνουµε κιλά τόσο δύσκολα τα χάνουµε. Η Μαρία ούτε κατάλαβε πώς έφθασε από τα 53 κιλά στα 70! Η αντίστροφη µέτρηση, όµως, έχει ξεκινήσει και δηλώνει πανευτυχής.

Η Μαρία, στην πρώτη µεγάλη δυσκολία της ζωής της, την αναµέτρησή της µε τις Πανελλαδικές εξετάσεις, κέρδισε. Αλλά µαζί µε την επιτυχία, βίωσε κι όλο το άγχος, το φόβο και την ανασφάλεια και αυτά τα διαχειρίστηκε µε λάθος τρόπο. Τα έπνιξε στα… λίπη. Το αποτέλεσµα καταγράφηκε στο σώµα της και, τελικά, και στην ψυχή της. Τους τελευταίους µήνες δίνει τη δική της µάχη και έχει ανακτήσει ξανά τον έλεγχο της διατροφής της, µε εξαιρετική επιτυχία.

- Διαφήμιση -

To προφίλ της

Ηλικία: 23 ετών

Επάγγελμα: Νηπιαγωγός

Αρχικό βάρος: 70 κιλά

Απώλεια: 12 κιλά

Χρόνος απώλειας: 6 µήνες

Πριν:

maria papadopoulou_PRIN

Μετά:

_MG_9708SITE

 

Φαγητό ή ψυχοθεραπεία;

«Μέχρι τα 17 µου χρόνια, ή µάλλον µέχρι τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν είχα ξεπεράσει ποτέ τα 53 κιλά και ήµουν πολύ ευχαριστηµένη µε το σώµα µου και µε τον εαυτό µου. Σταδιακά, όµως, από εκείνη την περίοδο και µετά η διατροφή µου άλλαξε. Έτρωγα περισσότερο, ιδιαίτερα παχυντικά φαγητά, και, όπως ήταν αναµενόµενο, άρχισα να παχαίνω. Και δεν ξέρω πώς να µε δικαιολογήσω. Ίσως το άγχος, ίσως η καθιστική ζωή, ίσως, ίσως… Ίσως τελικά να ήταν το γεγονός ότι για όποια αγχώδη ή δυσάρεστη κατάσταση περνούσα ξεσπούσα στο φαγητό. Ίσως –ή µάλλον σίγουρα– το φαγητό ήταν το καταφύγιο µου, η παρηγοριά µου. Θεωρούσα ότι µε την κατανάλωση φαγητού θα διάβαζα καλύτερα. Θα τα πήγαινα καλύτερα στις εξετάσεις. Θα ξεχνούσα µια απογοήτευση. Λίγο απ’ όλα αυτά…».

Και ο χρόνος κυλά…

«Κάπως έτσι, χωρίς να το καταλαβαίνω, η ζυγαριά µου έδειχνε 2 µε 3 κιλά περισσότερο κάθε χρόνο. Στην αρχή δεν ανησύχησα, αλλά τα ρούχα µου άρχισαν να µη µου κάνουν και η εικόνα µου στον καθρέφτη να µη µου αρέσει. Κατάλαβα ότι είχα µπει σε έναν φαύλο κύκλο. Από τη µια οι αιτίες που µε έκαναν να τρώω περισσότερο και από την άλλη το αποτέλεσµα της κακής διατροφής, που µε έκανε να νιώθω χειρότερα. Η καθηµερινότητά µου άλλαζε σε αρνητική κατεύθυνση. Η ψυχολογία µου είχε αρχίσει να πέφτει…».

_MG_9538site

Η πρώτη προσπάθεια

«Είχα φτάσει τα 65 κιλά, όταν αποφάσισα να επισκεφτώ µια διαιτολόγο. Ακολούθησα τις συµβουλές της και έχασα 4-5 κιλά. Αρχικά ήµουν ευχαριστηµένη, αλλά στην πρώτη δυσκολία που αντιµετώπισα,… ακολούθησα την ίδια κακή συνήθεια και τα ξαναπήρα αµέσως. Μετά έκανα το συνηθισµένο λάθος. Άρχισα να αντιγράφω δίαιτες από το διαδίκτυο, να δοκιµάζω ό,τι έβρισκα από εδώ κι από κει. Κάποιες φορές κατάφερνα να χάσω λίγα κιλά, αλλά µετά τα ξανάπαιρνα. Συνήθως ακολουθούσα εξαντλητικές δίαιτες. Κανένα µόνιµο αποτέλεσµα. Είχα απογοητευτεί και είχα αρχίσει να πιστεύω πως δεν θα απαλλαγώ ποτέ από το περιττό βάρος, που µου είχε γίνει έµµονη ιδέα».

Το περιβάλλον

«Οι δικοί µου άνθρωποι πολλές φορές προσπάθησαν να µε πείσουν ότι έπρεπε να χάσω κάποια κιλά, αλλά ήταν µάταιο. Όχι γιατί αυτό που µε συµβούλευαν δεν ήταν σωστό αλλά γιατί µέσα µου δεν είχε ωριµάσει η ιδέα ότι µπορούσα να τα καταφέρω. Είχα πλέον απελπιστεί. Όσο έπαιρνα κιλά τόσο πίστευα ότι ήταν αδύνατον να τα χάσω. Είχα µπει σε µια κατάσταση που έµοιαζε αδιέξοδη. Οι συνεχείς αποτυχίες µε είχαν απογοητεύσει και δεν έβρισκα τη δύναµη να προσπαθήσω ξανά. Ένιωθα αδύναµη».

Η µεγάλη απόφαση

«Τελικά δεν ξέρω πού βρήκα τη δύναµη. Απλά τη βρήκα. Ξύπνησα µια µέρα πριν από περίπου ένα χρόνο και ανέβηκα στη ζυγαριά. Ο δείκτης έφτασε στο 70! Είχα πάρει συνολικά 17 κιλά! Ένιωσα ότι είχε έρθει η ώρα να βάλω ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Δεν την ανεχόµουν άλλο. Απλά δεν ήθελα να είµαι έτσι. Δεν µπορούσα να ανεχτώ άλλο ότι περνούσαν τα χρόνια, η ζυγαριά είχε πάρει τέτοια ανοδική πορεία και εγώ δεν µπορούσα να το ελέγξω. Έτσι, λίγο καιρό µετά, σήκωσα το τηλέφωνο και έκλεισα την πρώτη µου επίσκεψη στο διατροφολόγο µου, τον κ. Ζουµπανέα. Από τη στιγµή εκείνη η ζωή µου άλλαζε µέρα µε τη µέρα. Ο διατροφολόγος µου δεν µου έµαθε απλώς τι έπρεπε να τρώω, µου έµαθε έναν καινούριο τρόπο ζωής. Μου άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόµουν και αντιλαµβανόµουν τη σχέση µου µε το φαγητό».

_MG_9638site

Thin… positive

«Σε µια από τις επισκέψεις µου στο γραφείο του, µου έδωσε να διαβάσω ένα από τα βιβλία του, το THIN…positive. Μέσα από το βιβλίο αυτό έµαθα την αξία µιας ισορροπηµένης διατροφής, πώς να συνδυάζω σωστά τις τροφές των γευµάτων µου αλλά και πώς να ελέγχω το αίσθηµα της πείνας. Επειδή όµως η σωστή διατροφή και η γυµναστική πάνε πάντα µαζί, αποφάσισα να δοκιµάσω δύο νέα για µένα είδη γυµναστικής, τη yoga και το pilates. Μου άρεσαν τόσο πολύ που τα έβαλα στην καθηµερινότητά µου και µου έγιναν απαραίτητα».

Success story

«Και ποιο ήταν το αποτέλεσµα όλων αυτών των αλλαγών; Μετά από έξι µήνες ζυγίζω 58 κιλά και νιώθω ψυχικά και σωµατικά καλύτερα από ποτέ. Σταµάτησα να αγχώνοµαι και να περιµένω θαύµατα από τη µία ηµέρα στην άλλη. Αν και δεν έχω φτάσει ακόµα στον τελικό µου στόχο, αγάπησα το σώµα µου, το φροντίζω και νιώθω πιο όµορφα από ποτέ! Να θυµάστε πως ο χρόνος είναι πολύτιµος. Μην τον αφήνετε να κυλάει παραµελώντας τον εαυτό σας. Αγαπήστε το σώµα σας, φροντίστε το και θα δείτε πόσο µεγάλη θα είναι η ανταµοιβή στη σωµατική και ψυχική σας υγεία. Και το πιο σηµαντικό; Όλη αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί κόπο αλλά τρόπο! Αλλάξτε πρώτα τον τρόπο που σκέφτεστε και µετά τον τρόπο που τρώτε».

_MG_9674site

Τι λεει Ο διαιτολόγος της

«Η Μαρία Παπαδοπούλου αποτελεί µια ακόµα κλασική περίπτωση µιας νέας κοπέλας που για ένα µεγάλο µέρος της ζωής της αφιερώθηκε στην καριέρα της, αγνοώντας τη φροντίδα του εαυτού της. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δυναµικό χαρακτήρα, που αµέσως µετά την ολοκλήρωση των σπουδών της ξεκίνησε να δουλεύει, αφιερώνοντας µαζί µε τις γνώσεις της όλη την αγάπη της στα µικρά παιδιά. Όταν ήρθε στο γραφείο για να ζητήσει τη βοήθειά µου, συνάντησα ένα κορίτσι που φαινόταν τόσο πολύ κουρασµένο και απογοητευµένο από τον εαυτό της που έδειχνε σχεδόν µια δεκαετία µεγαλύτερη από την ηλικία της, µε εµφανή τα σηµάδια κόπωσης από µια έντονη διατροφική διαταραχή. Με τις πρώτες εβδοµάδες αλλαγής διατροφικών συνηθειών, άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα ενθαρρυντικά σηµάδια µιας πολλά υποσχόµενης προσπάθειας. Σήµερα συναντάµε µια κοπέλα αλλαγµένη και απαλλαγµένη από τον παλιό εαυτό της, χαµογελαστή και αισιόδοξη για τη ζωή, φωτεινό παράδειγµα για πολλές άλλες κοπέλες ότι µόνο η σωστή διατροφή σε συνδυασµό µε την τακτική άσκηση µπορούν να φέρουν ένα τόσο εντυπωσιακό και µόνιµο αποτέλεσµα».

Ευάγγελος Ζουµπανέας, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ευχαριστούµε το κατάστηµα ρούχων Chez Catherine (Δηµητσάνας 55, Αιγάλεω, τηλ. 210 5315252)

Διάβασε επίσης:

Αληθινή ιστορία: «Έχασα 13 κιλά και αφοσιώθηκα με νέα όρεξη στο box!»

Αληθινή Ιστορία: «Με 28 κιλά λιγότερα νιώθω άλλος άνθρωπος!»

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ