- Διαφήμιση -

ΗΔήµητρα ένιωθε ότι η απώλεια των παραπανίσιων κιλών ήταν επιτακτική ανάγκη στη ζωή της. Η ενασχόλησή της µε το box δεν δικαιολογούσε έξτρα κιλά. Έτσι, πήρε την απόφαση: ρίχτηκε στη µάχη και τα έβγαλε… νοκ άουτ!

Ένα διαχρονικό πρόβληµα

- Διαφήμιση -

«Από πολύ µικρή θυµάµαι τον εαυτό µου να αντιµετωπίζει προβλήµατα µε το βάρος και να βρίσκοµαι σε µια συνεχή δίαιτα. Στην εφηβεία µου ειδικά, οι αυξοµειώσεις βάρους ήταν πολύ συχνές, ποτέ όµως δεν είχα ξεπεράσει τα 10-15 κιλά. Είµαι πολύ πεισµατάρα και, όταν πω πως θα χάσω βάρος, θα ριχτώ µε τα µούτρα σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά, όπως οι περισσότερες γυναίκες, ίσως εξαιτίας των ορµονών, όταν είµαι πολύ στενοχωρηµένη, καταφεύγω στο ψυγείο».

Πριν:

Dimitra prinb

Μετά:

_MG_7333site

Ο αθλητισµός και εγώ

«Η αγάπη µου για τον αθλητισµό ξεκίνησε από πολύ µικρή ηλικία. Ξεκίνησα µε ρυθµική, στίβο, ακόµα και µπάσκετ, ενώ στα 21 µου αποφάσισα να ασχοληθώ µε µια µεγάλη µου αγάπη, το box και το kickboxing, και έκτοτε ασχολούµαι σε επαγγελµατικό επίπεδο. Η ζωή µου, ως επαγγελµατίας αθλήτρια, είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Οι προπονήσεις είναι καθηµερινές και πολύωρες. Το σώµα πρέπει πάντα να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και να υπακούει στα σωµατικά πρότυπα του αθλήµατος, αφού στο box χωριζόµαστε σε κατηγορίες και κάθε αυξοµείωση βάρους µπορεί να σου στοιχίσει».

Πάνω απ’ όλα γυναίκα

«Η εξωτερική εµφάνιση παίζει πάρα πολύ σηµαντικό ρόλο στη ζωή µου. Ως γυναίκα, θέλω να είµαι ωραία, να προσελκύω τα βλέµµατα και το θαυµασµό. Πρέπει να οµολογήσω ότι είµαι κολληµένη µε το δείκτη της ζυγαριάς. Θέλω να ζυγίζοµαι καθηµερινά, κατ’ αρχήν λόγω προπόνησης, αλλά και για λόγους ικανοποίησης, αφού νιώθω “νικήτρια” κάθε φορά που ο δείκτης κατεβαίνει».

Άγχος και κούραση

«Η ψυχολογία µου, όταν είχα πολλά κιλά, δεν ήταν καθόλου καλή. Το άγχος σου, όταν έχεις αγώνα και υπάρχουν παραπανίσια κιλά, είναι πάρα πολύ δυνατό και η πίεση αφάνταστη. Ο κόπος τέτοιες στιγµές είναι διπλός, αφού πρέπει να χάσεις γρήγορα τα κιλά και συγχρόνως να κάνεις σκληρές προπονήσεις. Οι γύρω µου έχουν συνηθίσει να µε βλέπουν “στεγνή”, όπως χαρακτηριστικά λέµε εµείς οι αθλητές, λόγω των αγώνων. Όταν παίρνω κιλά, τους ξενίζει και αναρωτιούνται αν είµαι καλά».

_MG_7335site

Η στιγµή της αλλαγής

«Η συνεργασία µου µε διατροφολόγους µετρά πολλά χρόνια, από την εφηβεία µου, αφού πάντα ήθελα τη συµβολή ενός επαγγελµατία, αφού ήξερα πως µόνη µου δεν θα τα κατάφερνα. Δεν είµαι ο άνθρωπος που θα κάνει δίαιτα µόνος του. Την τελευταία φορά που είδα το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει, πήρα αµέσως την απόφαση να χάσω βάρος, θεωρώντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη. Αρχικά είναι απαραίτητο κοµµάτι της δουλειάς µου, επιπλέον θέλω να είµαι ποθητή σαν γυναίκα και, φυσικά, για λόγους υγείας. Το παραπάνω από το φυσιολογικό βάρος είναι πιθανό να προξενήσει ασθένειες. Για όλους αυτούς τους λόγους, απευθύνθηκα στην κ. Ελευθερίου. Χάρη στη βοήθειά της και την καθοδήγησή της, έφτασα στο στόχο µου».

Καθηµερινή ευτυχία

«Τώρα που έχω φτάσει στο στόχο µου, νιώθω πολύ πιο ευτυχισµένη. Ξυπνάω το πρωί, βλέπω τον καθρέφτη µου και χαµογελάω. Η ικανοποίηση που νιώθω είναι µεγάλη – είναι πολύ σηµαντικό να φοράς τα ρούχα που σου αρέσουν και σε κάνουν να δείχνεις όµορφη. Επιπλέον, η προσπάθεια απώλειας βάρους ήρθε σε µια δύσκολη περίοδο της ζωής µου, µε πολλές αλλαγές, και αυτό µου δείχνει πως είµαι πολύ δυνατός χαρακτήρας, αφού κατάφερα να αντεπεξέλθω σε όλες τις προκλήσεις».

_MG_7364site

Μήνυµα αισιοδοξίας

«Το µήνυµα που θέλω να περάσω µέσα από την προσωπική µου ιστορία είναι πως το σώµα µας είναι ο ναός της ψυχής µας. Όλα πρέπει να είναι σε ισορροπία µέσα µας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι, “νους υγιής εν σώµατι υγιεί”».

_MG_7421site

Tι λεει η διαιτολόγος της

«Η Δήµητρα αποτελεί ειδική περίπτωση, καθώς είναι αθλήτρια υψηλού επιπέδου σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό άθληµα, το kick boxing, το οποίο προϋποθέτει συγκεκριµένα σωµατοµετρικά χαρακτηριστικά για να µπορείς να διακριθείς. Ο λόγος για τον οποίο επιθυµούσε να χάσει βάρος ήταν τόσο για να νιώθει η ίδια καλύτερα µε το σώµα της όσο και για να έχει τη δυνατότητα να συµµετέχει στο άθληµά της σε συγκεκριµένη κατηγορία βάρους. Όταν απευθύνθηκε σε µένα για να την αναλάβω, ήταν 75 κιλά και ήθελε να φτάσει στα 62. Είχε υπάρξει παχύσαρκη σε µικρή ηλικία, γεγονός που καθιστούσε την προσπάθειά της ακόµη πιο δύσκολη. Έχοντας κάνει αρκετές προσπάθειες απώλειας βάρους στο παρελθόν και έχοντας ένα βεβαρηµένο ιστορικό διαταραχών της περιόδου της, εξαιτίας του ότι ακολουθούσε αυστηρές δίαιτες, προείχε να αποκατασταθεί η σχέση της µε το φαγητό και την έννοια της ισορροπηµένης διατροφής – και το πέτυχε! Η αυτοπειθαρχία της, η θέληση της ψυχής της και η δύναµη του χαρακτήρα της της χάρισαν το σώµα που επιθυµούσε αλλά και σηµαντικές διακρίσεις στο άθληµά της».

Σοφία Ελευθερίου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Επιστηµονική Υπεύθυνη του Διαιτολογικού Γραφείου ΔΙΑΤΡΟΣόΦΙΑ

_MG_7429site

 

Ευχαριστούμε το Colosseum Fighting Arena, για την παραχώρηση του χώρου για τη φωτογράφιση.

Διάβασε επίσης:

Μητέρα – κόρη: Μια συγκλονιστική ιστορία αδυνατίσματος (photos)

Άννα Κοτρώνη: Πώς έχασε 24 κιλά, λέγοντας τέλος στο πάχος

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ