Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού The BODY φιλοξενεί στο εξώφυλλό του το απόλυτο κορμί, Αθηνά Οικονομάκου. 

Έχεις κάθε λόγο να τη ζηλεύεις. Έχει κοιλιακούς «πέτρα» χωρίς να γυµνάζεται, τρώει ό,τι θέλει και όσο θέλει χωρίς να παίρνει γραµµάριο και παραµένει όµορφη και λαµπερή χωρίς καµία απολύτως προσπάθεια.

Από την Τάνια Μαρκουτσά

Η Αθηνά είναι όλα όσα δεν φαντάζεσαι. Είναι ένα αγοροκόριτσο που βαριέται τη γυµναστική, λατρεύει τα λιπαρά φαγητά και το junk food, δεν χρησιµοποιεί κρέµες και προϊόντα περιποίησης και αγαπάει τα flat παπούτσια. Η µόνη εξήγηση για την αψεγάδιαστη, χολιγουντιανή εικόνα της βρίσκεται –όπως υποστηρίζει η ίδια– στα ιδιαίτερα καλά γονίδιά της.

Νοµίζω ότι εσύ και η κρίση δεν συναντηθήκατε!
Είναι αλήθεια ότι τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελµατικό επίπεδο δεν µου έχουν έρθει δύσκολα τα πράγµατα. Και δουλειά έχω και προτάσεις. Κάθε χρόνο είναι και καλύτερα… οπότε κάποιος θα έλεγε ότι είµαι η µόνη που δεν πρέπει να παραπονιέται. Όµως, παρόλα αυτά, επηρεάζοµαι από όσα συµβαίνουν γύρω µου. Με πιάνει πολλές φορές το παράπονο.
Οποιαδήποτε διαταραχή όλου αυτού του «συστήµατος» µε ενοχλεί.

Προσωπικό χρόνο έχεις;
Προσπαθώ να βρίσκω. Οργανώνω έτσι τη ζωή µου ώστε να έχω τη δυνατότητα να κάνω όλα όσα µου αρέσουν, να βλέπω τους φίλους µου, να βγαίνω. Είναι καλύτερο το πρόγραµµά µου από τα προηγούµενα χρόνια, που ήµουν πραγµατικά πολύ πιεσµένη.

Οπότε είσαι αρκετά οργανωτική;
Είµαι πολύ οργανωτική, αν και το ζώδιό µου δεν το δικαιολογεί. Είµαι Ιχθύς, αλλά στο θέµα της οργάνωσης είµαι σαν Παρθένος! Δεν έχω καθόλου αυτό το αέρινο, που έχουν τα «ψάρια» και τα ζώδια του νερού, που είναι λίγο πιο χαλαρά.

Μήπως αυτός είναι ο µόνος τρόπος για να τα βγάζεις πέρα;
Ναι, έχεις δίκιο. Έχει γίνει µε το πέρασµα του χρόνου, γιατί µόνο έτσι µπορώ να κάνω όλα όσα θέλω. Είναι πιο συνειδητό. Αν ήµουν στον κόσµο µου, δεν θα τα έβγαζα πέρα.

_MG_1076_covers

Περίγραψέ µου µία ηµέρα που δεν έχεις γύρισµα.
Όταν έχω γύρισµα, κάνω µόνο γύρισµα. Δεν προλαβαίνω να κάνω κάτι άλλο, γιατί συνήθως διαρκεί ένα 10ωρο, οπότε µετά γυρίζω σπίτι για να ξεκουραστώ. Όταν δεν έχω γύρισµα, ξυπνάω χαλαρά και κάνω τις πρωινές µου δουλειές –πάντα υπάρχουν–, προσπαθώ να βρω λίγο χρόνο για γυµναστική και µετά βλέπω τους φίλους µου. Όλα όσα αποκλείονται τις ηµέρες των γυρισµάτων δηλαδή.

Δεν θέλεις να ξεκουραστείς;
Δεν µπορώ να κάθοµαι, έχω µεγάλο θέµα µε αυτό. Δεν µπορώ να ησυχάσω λεπτό. Δεν µπορώ απλώς να καθίσω και να ξεκουραστώ, αισθάνοµαι ενοχικά. Έχω συνηθίσει να είµαι σε εγρήγορση.

Γυµναστική πόσο συχνά κάνεις;

Εξαρτάται. Μπορεί να «εξαφανιστώ» για ενάµιση µήνα και µετά να πηγαίνω 3-4 φορές την εβδοµάδα. Η δουλειά µου δεν έχει ωράριο, αλλά δεν µου αρέσει να κάνω στους άλλους αυτό που δεν θα ήθελα να µου κάνουν. Δεν θέλω να πω ότι θα πάω γυµναστική και µετά να το ακυρώσω, να αλλάξω την ώρα. Οπότε κανονίζω το πρόγραµµά µου µόνο τις ηµέρες που είµαι σίγουρη ότι µπορώ να πάω.

Κι όµως, το σώµα σου φαίνεται γυµνασµένο.
Παλιότερα πράγµατι ήταν έτσι. Χωρίς να κάνω οποιοδήποτε είδος γυµναστικής, το σώµα µου φαινόταν γυµνασµένο. Πριν από πέντε χρόνια το σώµα µου ήταν «φέτες», σαν να έκανα στίβο. Όµως, τα τελευταία χρόνια δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι νοµίζουν ότι γυµνάζοµαι πολύ, γιατί δεν έχω λιπώδη ιστό στην κοιλιά, µε αποτέλεσµα να φαίνοµαι σαν να έχω κοιλιακούς… χωρίς να κάνω κοιλιακούς. Ακόµα κι όταν γυµνάζοµαι, αποφεύγω να κάνω κοιλιακούς, γιατί, αν τους γυµνάσω, θα γίνω σαν άντρας και δεν µου αρέσουν καθόλου αυτά τα κορµιά. Προτιµώ τα θηλυκά σώµατα.

Οι φωτογραφίες σου στο Instagram που κάνεις aerial yoga γίνονται viral.
Έχω µια καταπληκτική δασκάλα και κάνω aerial yoga και pilates. Το γεγονός ότι πηγαίνω για γυµναστική έχει να κάνει κυρίως µε την προσωπική σχέση που έχω αναπτύξει µαζί της, γιατί πραγµατικά βαριέµαι πάρα πολύ τη γυµναστική. Φυσικά, αναγνωρίζω ότι µε βοηθάει και σωµατικά και ψυχικά. Βλέπω και τη διαφορά στο σώµα µου.

Όταν ήσουν µικρή, γυµναζόσουν πιο συστηµατικά;
Στο σχολείο έκανα άλµα εις µήκος και βόλεϊ. Μόνο αυτά. Αλλά ήµουν πάντα ένα υπερκινητικό παιδί, που έπαιζε συνεχώς και έτρεχε. Ήµουν αγοροκόριτσο, δεν έπαιζα ποτέ µε κούκλες. Ακόµα και τώρα, είµαι αγρίµι!

Κοιµάσαι αρκετά;
Τον τελευταίο καιρό κοιµάµαι πολύ αργά και ξυπνάω πολύ αργά. Γενικά, όµως, είµαι ροµπότ. Μπορώ να προσαρµόσω το πρόγραµµά µου σε οποιαδήποτε συνθήκη. Να πω «τώρα θα κοιµηθώ» και να κοιµηθώ – δεν δυσκολεύοµαι ποτέ. Λειτουργώ µε ωράριο.

Το πρώτο πράγµα που κάνεις κάθε πρωί;
Πλένω το πρόσωπό µου και τα δόντια µου. Δεν πίνω καφέ – πολύ σπάνια, µόνο αν βγω και πιω έναν καφέ για την παρέα. Ίσως επειδή έχω πολλή ενέργεια, νοµίζω ότι ο καφές µού δηµιουργεί υπερένταση. Δεν µου χρειάζεται και δεν µε βοηθάει. Είµαι πολύ δραστήρια.

Ανασφάλεια για την εµφάνισή σου έχεις νιώσει ποτέ;
Δεν έχω νιώσει ποτέ ούτε τροµερή αυτοπεποίθηση –να θεωρήσω ότι είµαι φοβερή και καταπληκτική και κουκλάρα και θεά–, αλλά ούτε και χάλια. Νοµίζω ότι τα έχω βρει µε τον εαυτό µου. Ξέρω πώς είµαι. Είµαι µια καλοβαλµένη φυσιολογική κοπέλα. Νοµίζω ότι είµαι µια χαρά και είµαι ικανοποιηµένη µε αυτό.

Αυτό τι σηµαίνει; Ότι δεν προσέχεις την εικόνα σου;
Προσέχω, αλλά δεν τρελαίνοµαι κιόλας. Δεν ασχολούµαι και πάρα πολύ µε την εµφάνισή µου. Δεν κάνω µάσκες, δεν κάνω επεµβάσεις, δεν κάνω καθαρισµούς. Το µόνο που κάνω είναι laser αποτρίχωσης και να… πήγα στο κοµµωτήριο για να «ανοίξω» τα µαλλιά µου. Ως εκεί. Δεν κάνω µασάζ, δεν κάνω spa. Δεν είµαι από τις γυναίκες που περιποιούνται τον εαυτό τους. Δεν έχω κάνει ποτέ peeling στη ζωή µου. Φαντάζοµαι ότι, καθώς περνούν τα χρόνια, ίσως υποχρεωθώ να κάνω κάποια πράγµατα. Ίσως χρειαστεί.

Έχεις ένα τρικ για να νιώθεις ή να φαίνεσαι πάντα φρέσκια;
Όχι. Ξέρω, όµως, τι πρέπει να κάνω: να πίνω νερό… Αλλά το ξεχνάω!

Τι προσέχεις για να διατηρείς τα ιδανικά σου κιλά;
Τίποτα. Είναι θέµα γονιδίων. Δεν έχει να κάνει µε τη διατροφή, γιατί µε τη διατροφή που κάνω θα έπρεπε να είµαι πάνω από 70 κιλά και γεµάτη κυτταρίτιδα. Τρώω πολύ junk food, γιατί παραγγέλνω. Ίσως µε σώζει το ότι µαγειρεύω κάποιες φορές. Ειδικά όταν µου στέλνουν οι γονείς µου από επαρχία πολύ πιο αγνά προϊόντα και κρέατα… Όµως, δεν θα ισχυριστώ ότι µαγειρεύω ελαφριά. Μου αρέσουν τα πλούσια και πικάντικα τα φαγητά.

periexomena_MG_1085s

Η σχέση σου µε το χρόνο που περνάει είναι καλή;
Ο χρόνος περνάει για όλους µας. Η αλήθεια είναι ότι χαίροµαι µε το χρόνο που περνάει. Δεν έχω νιώσει ποτέ την ανάγκη να κρύψω την ηλικία µου ή να κάνω οτιδήποτε για να φαίνοµαι νεότερη. Άσε που τα φοβάµαι λίγο όλα αυτά. Επειδή έχω δει και περίεργα αποτελέσµατα και ξέρω ότι όποιος ξεκινάει µε επεµβάσεις κάπως εθίζεται και υπερβάλλει, δεν θέλω καθόλου.

Οπότε όλα είναι στο µυαλό µας; Είναι θέµα ψυχολογίας για σένα;
Πραγµατικά είναι θέµα ψυχολογίας. Βλέπεις γυναίκες που ήταν πολύ όµορφες και λόγω της ανασφάλειας και της κακής τους ψυχολογίας ασχηµαίνουν. Βάφονται υπερβολικά, ντύνονται υπερβολικά και αναρωτιέσαι γιατί το κάνουν. Φοβούνται τόσο να φανεί η ηλικία τους που τελικά πετυχαίνουν το αντίθετο αποτέλεσµα. Όταν έχεις κάνει τόσες επεµβάσεις, τελικά φαίνεσαι µεγαλύτερη από την πραγµατική σου ηλικία και όχι µικρότερη.

Κι όταν έχεις να κάνεις µια ιδιαίτερη εµφάνιση;
Ακόµα κι όταν έχω να πάω σε κάποιο event, τις περισσότερες φορές τα κάνω όλα µόνη µου. Βάφοµαι µόνη µου, φτιάχνω τα µαλλιά µου µόνη µου. Δεν µου αρέσουν οι υπερβολές. Νοµίζω ότι µας παραµορφώνουν.

Τι θα βρω µέσα στην τσάντα σου;
Πορτοφόλι, κινητό, κλειδιά, ένα καθρεφτάκι, µια πούδρα, ένα κραγιόν και µια µάσκαρα. Επειδή µπορεί να πάω το µεσηµέρι για έναν καφέ και να καταλήξω το βράδυ για ποτό, νιώθω καλύτερα αν είµαι λίγο περιποιηµένη. Συνήθως ένα νεσεσεράκι µε τα 3-4 βασικά το έχω µαζί µου.

Τι έκανες παλιότερα που δεν κάνεις πλέον;
Δεν φοράω τακούνια. Μέχρι τα 23-24 δεν έβγαινα χωρίς τακούνι έξω. Μεγαλώνοντας, το έχω ξεπεράσει. Φοράω πλέον µόνο το βράδυ. Δεν θα βγω ποτέ ατηµέλητη, αλλά ένα µισάωρο µου φτάνει να ετοιµαστώ. Δεν θα βάλω ό,τι βρω µπροστά µου. Δεν µε ενδιαφέρει µόνο το πώς θα φανώ στους άλλους, αλλά είναι µια διαδικασία που µε κάνει εµένα να νιώθω πιο ωραία.

Την υγεία σου την προσέχεις;
Όχι ιδιαίτερα, αλλά έχω στόχο να διορθωθώ στο µέλλον. Θα ήθελα να κόψω το κάπνισµα. Και νοµίζω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξω διατροφή. Πρέπει να εντάξω τις σαλάτες στη ζωή µου, τα βραστά… ενώ εµένα µου αρέσουν οι σάλτσες και τα τηγανητά. Όµως, δεν πίνω αναψυκτικά, δεν πίνω πολύ αλκοόλ…
Και τα γλυκά δεν µε τρελαίνουν. Μια µπουκιά θα φάω και µου φτάνει.

_MG_1145s

Ποια είναι η αγαπηµένη σου «γουρουνιά»;
To burger.

Το µεγαλύτερο ελάττωµα;
Η ανασφάλεια. Αν και είµαι ευάλωτη, δεν το δείχνω. Δεν θα πω κάτι για να µε λυπηθείς και να σκεφτείς ότι έχω κάποιο πρόβληµα. Δεν θα το καταλάβεις ποτέ µαζί µου. Το κρύβω πίσω από µια έκρηξη αυτοπεποίθησης, που τελικά δεν έχω. Μόνο σε πολύ δικούς µου ανθρώπους αποκαλύπτοµαι.

Με τη συµβίωση νιώθεις πιο ασφαλής;
Έχω µάθει να στηρίζοµαι στα πόδια µου και δεν εξαρτώµαι από κανέναν. Από 19-20 χρονών έχω καταφέρει να τα κάνω όλα µόνη µου. Όλα είναι φορτωµένα στην πλάτη µου και την καµπούρα µου, που λένε, οπότε οτιδήποτε και να συµβαίνει γύρω µου δεν µπαίνω στη νοοτροπία του να στηριχτώ σε κάποιον άλλο. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ένα tip για το πώς µπορεί να αντέξει µια σχέση; Έχεις βρει το µυστικό;
Να µη χάνεται ο αλληλοσεβασµός. Νοµίζω ότι, αν χαθεί αυτό, αρχίζουν όλα και παραπαίουν. Αρχίζουν τα προβλήµατα και σοβαρεύουν. Όσο υπάρχει σεβασµός και αµοιβαία εκτίµηση –εκτός από την αγάπη και όσα συνεπάγεται–, η σχέση προχωράει.

Και µετά την τραγωδία, ήρθε η κωµωδία…
Ήταν ρίσκο αυτοί οι υπερβολικοί, οι ακραίοι ρόλοι. Ξέρεις ότι αρχικά σε εγκλωβίζουν. Ευτυχώς, όµως, έχω κάνει αρκετή κωµωδία στο θέατρο, και φέτος και στην τηλεόραση… Γελάω πολύ στην προσωπική µου ζωή, είµαι πολύ τσαρλατάνος και κλόουν στην παρέα. Γελάω πολύ και µε την καρδιά µου.

Θέατρο, τηλεόραση ή κινηµατογράφος;
Όλα µου αρέσουν, αλλά προτιµώ τον κινηµατογράφο. Αν ήµουν σε µια χώρα που ο κινηµατογράφος είναι πιο ανεπτυγµένος και είχα τη δυνατότητα να επιλέξω, θα διάλεγα αυτό.

_MG_1059_1_covers

Οπότε θα άλλαζες χώρα;
Δύσκολα. Δεν είµαι από τους ανθρώπους που βλέπουν µέλλον στο εξωτερικό. Δεν πιστεύω ότι θα πάω στο Χόλιγουντ και θα µπορέσω να κάνω καριέρα εκεί. Και δεν θα ήθελα να κάνω άσχετες δουλειές, να γίνω µπαργούµαν ή σερβιτόρα προκειµένου να ζήσω εκεί. Η ζωή µου είναι πολύ ωραία διαµορφωµένη εδώ για να σκεφτώ έτσι. Είµαι τόσο «βολεµένη» εδώ που δεν θα το σκεφτόµουν. Δεν θα ρίσκαρα να τα χάσω όλα, να αφήσω πίσω γονείς, οικογένεια, φίλους, τα πάντα και να ξεκινήσω από το µηδέν σε µια ξένη χώρα. Δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που ρισκάρουν. Χρειάζοµαι την ασφάλεια των ανθρώπων που αγαπώ και µε αγαπάνε.

Το µυστικό της επιτυχίας σου;
Είναι θέµα τύχης αλλά και θέµα προσωπικότητας, επαγγελµατισµού και, τελικά, σκληρής δουλειάς. Εγώ υπήρξα πολύ τυχερή εξ αρχής, αλλά αν δεν ήµουν ο άνθρωπος που είµαι, αν δεν ήµουν τόσο εργασιοµανής, τόσο δυναµική και δραστήρια, τόσο υπεύθυνη και να δείχνω τόσο ενδιαφέρον για αυτό που κάνω, δεν θα ήταν σίγουρη αυτή η εξέλιξη. Δεν δουλεύω για να κάνω απλώς µια δουλειά, ή για να µου πουν «µπράβο». Δουλεύω για µένα. Γιατί θέλω να δίνω το 200% και ακόµα δεν είµαι ικανοποιηµένη. Όλο ζητάω παραπάνω και παραπάνω. Το να κρατήσεις ένα επίπεδο και να συνεχίσεις την ανοδική πορεία δεν είναι µόνο θέµα τύχης.

Οι στόχοι σου για το µέλλον;
Σκέφτοµαι να κάνω κάτι πέραν της υποκριτικής, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόµα. Θα είναι πάλι κάτι καλλιτεχνικό, αλλά επειδή δεν ξέρω αν θα προχωρήσει, δεν θέλω να µπω ακόµα σε λεπτοµέρειες. Κράτα αυτό: επειδή δεν θέλω να εξαρτώµαι από κανέναν, επειδή θέλω να πατάω στα πόδια µου αυτές τις δύσκολες στιγµές, προγραµµατίζω το µέλλον.

Ορισµός της ευτυχίας
«Η ευτυχία είναι στιγµές και συνδυάζεται µε τη δική µας ψυχολογία. Μπορεί να είναι όλα καλά γύρω σου κι εσύ να µην το καταλαβαίνεις, Ή το ανάποδο, να µη συµβαίνει κάτι εξαιρετικό αλλά εσύ να έχεις πιάσει την ουσία της ζωής και να νιώθεις ευτυχισµένος και δηµιουργικός».

Extra δόση Αθηνάς
Δες τη στην πρώτη ελληνική ταινία live-action 3D! Για µία ακόµη φορά στο πλευρό του Μάκη Παπαδηµητρίου, στη νέα ταινία του Χρήστου Δήµα «Μαγικός Καθρέφτης», to a theater near you…

Cover Body site mikro 12

Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης, Βοηθός φωτογράφου: Χρήστος Τριανταφύλλου, Μαλλιά-Μακιγιάζ: Θάνος Μόλος, Styling: Μαρία Τρουµπούκη

  • Ευχαριστούµε το Penarrubia Lounge Bar & Restaurant (Λεωφ. Ποσειδώνος 10, Αλιµος) για την παραχώρηση του χώρου για τη φωτογράφιση.

Διάβασε επίσης:

Τα μυστικά ομορφιάς της Ντορέττας Παπαδημητρίου

Ελένη Βαΐτσου: «Σέξι μπορεί να είναι μια συμπεριφορά ή ένα βλέμμα!»