- Διαφήμιση -

Το εξώφυλλο του The BODY στο τεύχος Ιουλίου φιλοξενεί την εντυπωσιακή Έλενα Ασημακοπούλου. Η γνωστή ηθοποιός μιλά στη δημοσιογράφο Τάνια Μαρκουτσά και αναρέπει την εικόνα που είχαμε μέχρι τώρα για εκείνη! Η εντύπωση που είχα πάντα για την Έλενα ήταν ότι είναι ένα γλυκό κορίτσι, χαµηλών τόνων, από αυτά που αγαπάει ο φακός αλλά και ο κόσµος. Τίποτα υπερβολικό, τίποτα κραυγαλέο. Αντιθέτως! Η Έλενα είναι ένα εντυπωσιακό, δυναµικό πλάσµα, που καταφέρνει να ισορροπεί µε απόλυτη επιτυχία ανάµεσα στους πολλούς της ρόλους: σύζυγος, full time µητέρα, νοικοκυρά, ηθοποιός, ιδιοκτήτρια καταστήµατος και… όµορφη!

Όταν άνοιξα την πόρτα του studio Dark Box, όπου θα γινόταν η φωτογράφιση, είδα µια πανέµορφη γυναίκα. Η Έλενα ανήκει στις σπάνιες περιπτώσεις που ο φακός –όσο ταλαντούχος κι αν είναι αυτός που είναι πίσω του– την αδικεί. Χωρίς ίχνος µακιγιάζ, µε τα µαλλιά της φυσικά και µε µια φόρµα, ήταν εντυπωσιακή!

- Διαφήμιση -

Elenasite2

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Βασταρδής, Eπιµέλεια: Mαρία Τρουµπούκη, Μακιγιάζ-µαλλιά: Θάνος Μόλος

Το γεγονός ότι ξεκίνησες την καριέρα σου από τα καλλιστεία µαρτυρά ότι η εµφάνιση είναι σηµαντική για σένα…

Είναι αλήθεια αυτό. Πάντα θεωρούσα το σώµα µου σηµαντικό και ως µοντέλο και ως ηθοποιός. Για µένα είναι τρόπος ζωής να το φροντίζω. Ήµουν πάντα µετρηµένη στη διατροφή µου, ήµουν πάντα προσεκτική. Βέβαια, στην πορεία δεν ήταν όλα εύκολα. Ανακάλυψα κάποια στιγµή ότι έχω πρόβληµα µε το θυρεοειδή και χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ για να κρατήσω σταθερά τα κιλά µου.

Πότε και πώς το ανακάλυψες;

Πριν µείνω έγκυος στη µικρή, άρχισα ξαφνικά να παχαίνω χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στη ζωή µου ή τη διατροφή µου. Έκανα εξετάσεις και ανακάλυψα ότι πάσχω από υποθυρεοειδισµό. Έτρωγα πάντα σωστά, χωρίς ατασθαλίες, αλλά ο υποθυρεοειδισµός µε ταλαιπώρησε και µε ταλαιπωρεί.

Κι όταν έµεινες έγκυος;

Με δυσκόλεψε πολύ. Οι ορµόνες µου τρελάθηκαν και η κατάσταση ήταν πλέον ανεξέλεγκτη. Πάχαινα χωρίς να το καταλαβαίνω. Δώσαµε µάχη µε το γιατρό. Έφθασα σε σηµείο να κάνω κάθε δύο µήνες εξετάσεις προκειµένου να µπω στο πρόγραµµα που ήµουν πριν.

Elena2site
Πόσα κιλά πήρες τελικά;

Πήρα 25 κιλά. Είχα πάρει 5 κιλά πριν την εγκυµοσύνη, αλλά τα έχασα αµέσως µόλις έµαθα ότι έχω θυρεοειδή. Όταν όµως έµεινα έγκυος, ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Έπαιρνα ισχυρά χάπια.

Έκανες αυστηρή διατροφή;

Όχι, δεν µπήκα στη διαδικασία να στερηθώ κάτι κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης, να κάνω κάποια διατροφή συγκεκριµένη· κι αυτό ήταν λάθος.

Αν έµενες έγκυος τώρα, θα ξεκινούσες διατροφή από την αρχή;

Σίγουρα, δεν θα ήθελα ποτέ να ξαναφτάσω σε αυτό το σηµείο. Και ξέρεις, δεν ήταν τόσο τα κιλά όσο το πρήξιµο και οι ταχυκαρδίες που προκαλεί ο θυρεοειδής. Δεν θα ήθελα να τα ξαναπεράσω…

Αυτό που διαπιστώνω είναι πόσο σηµαντική είναι η ηλικία. Τώρα που «πάτησα» τα 30, βλέπω ότι δεν µπορώ να χάσω κιλά όπως όταν ήµουν 20.

Πώς πιστεύεις ότι τα καταφέρνουν κάποιες και δεν παίρνουν κιλά;

Δεν έχω καταλάβει, πίστεψέ µε… Σου µιλάω ειλικρινά, θα ήθελα τόσο πολύ να είµαι σε αυτή την κατηγορία γυναικών. Να παίρνω 8 κιλά σε κάθε εγκυµοσύνη και µόλις γεννάω να είµαι στα κιλά µου.

Τώρα είσαι στα κιλά που θέλεις;

Έχω 3-4 κιλάκια παραπάνω, ίσως και 5. Δεν µου είναι εύκολο να προσέχω τη διατροφή µου όταν δουλεύω κι έχω και το παιδί και το σπίτι… Ειδικά αυτή τη χρονιά που ήµουν και µόνη µου, επειδή ο Μπρούνο (σ.σ. Τσιρίλο) έπαιζε εκτός Ελλάδας. Χρειάζεται χρόνο να ζυγίζεις και να προετοιµάζεις ειδικά γεύµατα. Πολλές φορές, µάλιστα, έτρωγα απ’ έξω, όταν το γύρισµα κρατούσε περισσότερο, ή έτρωγα από το κέτερινγκ της δουλειάς.

Όταν έγινες µητέρα, παραµέλησες τον εαυτό σου;

Προτεραιότητα έχει το παιδί… και ο άντρας µου. Εγώ έχω την τρίτη θέση! Πραγµατικά, δεν γίνεται να είσαι και µαµά και σύζυγος και νοικοκυρά και όµορφη και να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου και τους άλλους… Δεν γίνεται. Αναγκαστικά θα φροντίσεις πρώτα το παιδί σου και το σπίτι σου, τον άντρα σου, τη δουλειά σου και µετά θα ασχοληθείς µε τον εαυτό σου. Δεν γίνεται διαφορετικά. Υπήρχαν µέρες, όσο είχαµε τα γυρίσµατα στα «Κλεµµένα Όνειρα», που µετά βίας προλάβαινα να ντυθώ όπως πρέπει για να βγω έξω… Τώρα που τελείωσαν τα γυρίσµατα έχω κάπως ηρεµήσει. Είναι πιο εύκολη η καθηµερινότητά µου. Και ψυχολογικά και σωµατικά. Όσο λείπει η µικρή στο σχολείο, έχω λίγο χρόνο για τον εαυτό µου.

Elena3site

Μήπως χρειάζεται λίγος «καλός» εγωισµός για να υπάρχει ισορροπία;

Ναι, ίσως. Πρέπει να κοιτάµε λίγο παραπάνω τον εαυτό µας. Αλλά, τελικά, σε οδηγεί το πρόγραµµα της καθηµερινότητας και εσύ το… κυνηγάς.

Το πρόβληµα γίνεται µεγαλύτερο επειδή οι επαγγελµατικές υποχρεώσεις κρατούν τον Μπρούνο µακριά σας;

Εννοείται! Όλα τα βάρη πέφτουν επάνω µου. Από το να πληρώσω ένα λογαριασµό µέχρι να έχω το σπίτι στην εντέλεια, το φαγητό ζεστό, να είµαι στην ώρα µου στη δουλειά µου. Όµως, τελικά, αυτό το κάνουν πάρα πολλές γυναίκες· που είναι εργαζόµενες και µητέρες…

Δεύτερο παιδί υπάρχει στο πρόγραµµα;

Ναι, το σκέφτοµαι πολύ…

Και θα γίνεις πάλι full time mum;

Ελπίζω ότι θα έχω µια έξτρα βοήθεια, αν µε αξιώσει ο Θεός να κάνω κι άλλο παιδάκι – δεν το συζητώ!. Θα χρειαστώ, όµως, λίγη έξτρα βοήθεια . Θα είναι δύσκολο να δουλεύω µε δύο παιδιά.

Δεν θα σκεφτόσουν να αφήσεις τη δουλειά ξανά;

Οι γυναίκες πλέον θέλουµε να είµαστε ανεξάρτητες κι αυτό είναι πολύ σηµαντικό. Έτσι πρέπει να είναι. Δεν πρέπει να εξαρτάσαι από κανέναν. Επίσης, είναι µεγάλη οικονοµική βοήθεια να εργάζεται και η γυναίκα στο σπίτι. Νοµίζω, µάλιστα, ότι έτσι µοιράζονται και οι υποχρεώσεις πιο σωστά.

Ποια διατροφή ακολουθείς τώρα, που έχεις λίγο περισσότερο χρόνο;

Συνεχίζω µια διατροφή που –κακώς– είχα σταµατήσει όταν ξεκίνησα τα «Κλεµµένα Όνειρα», λόγω χρόνου. Και µου την είχε δώσει ο διατροφολόγος Γιώργος Μουλίνος. Έχω κόψει τα γλυκά, αλλά µου έχει προσθέσει τόσες σαλάτες και φρούτα που δεν νιώθω ότι µου λείπει κάτι. Για παράδειγµα, το πρωί έχω µαύρο ψωµί µε µέλι. Αυτό καλύπτει την ανάγκη µου για γλυκό κι έτσι αποφεύγω τη σοκολάτα. Το µέλι µού δίνει εξαιρετική ενέργεια. Διαφορετικά ήµουν ικανή να φάω κρουασάν σοκολάτας.

Τα καταφέρνεις;

Ναι. Εγώ δεν έτρωγα ποτέ πολύ ψωµί, αλλά έτρωγα µεγάλη ποσότητα φαγητού. Τώρα τρώω περίπου 3 φέτες ψωµί την ηµέρα, αλλά µου λείπουν τα ζυµαρικά. Αν βγω έξω βράδυ, τρώω φιλέτο κοτόπουλο σε κανονική µερίδα και σαλάτα. Αυτό που δυσκολεύει τώρα το καλοκαίρι είναι το κρασί, περνάω και περισσότερο χρόνο µε τον Μπρούνο.

Elena5site

Το αγαπηµένο σου φαγητό;

Αχ, τα µακαρόνια – και τα στερούµαι… Δεν µπορώ να σου περιγράψω. Τα µακαρόνια είναι τεράστια στέρηση για µένα. Είναι το καλύτερό µου! Και κάνω τροµερές µακαρονάδες. Μαγειρεύω πάρα πολύ, κυρίως ιταλικά πιάτα. Δεν πρέπει να το λέω µόνη µου, αλλά µαγειρεύω εξαιρετικά. Ο Μπρούνο αλλά και οι φίλοι µας ξετρελαίνονται… Και τα γλυκά µού λείπουν,… πάρα πολύ. Είµαι τρελή µε τα γλυκά, αλλά αυτή την περίοδο τα πολεµάω όλα…

Το αγαπηµένο σου γλυκό;

Το µιλφέιγ και τα παγωτά..

Γυµνάζεσαι;

Όχι, δεν προλαβαίνω καθόλου. Γυµναζόµουν από 5 χρονών παιδάκι για πάρα πολλά χρόνια. Έκανα ρυθµική και ενόργανη και µετά µπαλέτο. Μετά τα 10 σταµάτησα τη ρυθµική και άρχισα να κάνω χορό. Πήρα δύο πτυχία και µετά σταµάτησα. Έπαιξε ρόλο και η εφηβεία. Μάλλον είναι και στοιχείο του χαρακτήρα µου να φθάνω µέχρι λίγο πριν το τέλος, να µην ολοκληρώνω όσα κάνω… Στη συνέχεια έκανα λίγη γυµναστική αλλά µετά το γάµο δεν τα έχω καταφέρει σε αυτό το θέµα. Μου λείπει πάρα πολύ. Θέλω να ξεκλέβω µια ώρα. Έχω διάφορες ιδέες. Ίσως ξεκλέβω το πρωί µια ώρα για να κάνω διάδροµο ή λίγο τρέξιµο στην περιοχή, που είναι εξοχή… Έχω σκοπό να το βάλω στο πρόγραµµά µου.

Ποιο σώµα ζηλεύεις; Monica Bellucci, Elle Macpherson, Madonna;

Kim Kardashian! (γέλια) Μου αρέσουν πολύ οι καµπύλες, δεν την αναφέρω τυχαία. Εντάξει, όµως, όχι στην υπερβολή τους… Μου αρέσει το σώµα της Monica Bellucci, γιατί αγαπώ τα θηλυκά σώµατα. Δεν µου αρέσουν τα στεγνά και γραµµωµένα. Κι εγώ είχα πάντα καµπύλες, αλλά όχι τόσο πολύ.

Έλα τώρα, όχι και καµπύλες µε τα µακριά λεπτά πόδια σου…

Έχεις δίκιο… αλλά παχαίνω στην περιφέρεια… (γέλια)

Υπάρχει ένα όνειρο που δεν έχει γίνει πραγµατικότητα;

Έχουν γίνει πολλά όνειρά µου πραγµατικότητα. Ήθελα να γίνω νέα µαµά, παντρεύτηκα έναν εξαιρετικό άντρα, που µε αγαπάει και τον αγαπάω πολύ –ήταν έρωτας µε την πρώτη µατιά–, έχω ζήσει έντονες στιγµές. Και επαγγελµατικά ήµουν πάντα καλά, ακόµα κι όταν εγώ παραµέλησα τη δουλειά για να µείνω µε τη µικρούλα µου. Όλα όσα είχα ονειρευτεί έχουν γίνει πραγµατικότητα. Είµαι πολύ ευχαριστηµένη από τη ζωή µου. Φυσικά, κάνω και άλλα όνειρα. Να είναι το παιδί µου και ο άντρας µου καλά, να έχουµε υγεία. Να είναι ευτυχισµένη στη ζωή της.

Το πρόβληµα υγείας που αντιµετώπιζε η Μαρία Ροζάρια όταν ήταν πιο µικρή έχει ξεπεραστεί; Εντελώς! Βεβαίως ήταν κι αυτός ένας λόγος που δεν έκανα έως τώρα άλλο παιδί. Γιατί, µικρή, ήθελα να κάνω πολλά παιδιά. Κι ο Μπρούνο το θέλει πολύ, αλλά γενικότερα υπήρξαν δυσκολίες που µας έκαναν να περιµένουµε. Όλα θα γίνουν, όµως, είµαι σίγουρη.

Elena4site

Στη µικρή Μαρία έχεις βάλει κανόνες διατροφής;

Της αρέσουν πάρα πολύ τα γλυκά, αλλά βάζει όριο µόνη της, γιατί, όπως λέει, «θα χαλάσουν τα δοντάκια της!». Θα φάει απ’ όλα, αλλά έχει η ίδια µέτρο, καλύτερο κι από το δικό µου. Νοµίζω ότι είναι ο χαρακτήρας της… Αχ, είναι εξαιρετικό πλάσµα. Ως βρέφος ήταν δύσκολο και γκρινιάρικο, αλλά µόλις µεγάλωσε λίγο, έδειξε έναν καταπληκτικό χαρακτήρα. Είναι τόσο συνεννοήσιµη, καλή, υπάκουη,… κοινωνική και ευγενική. Για µένα είναι σηµαντικό. Να είναι οι άνθρωποι, µικροί και µεγάλοι, ευγενικοί. Βάζει µόνη της κανόνες στον εαυτό της.

Δεν είσαι, όµως, µόνο ηθοποιός και µαµά… Είσαι και έµπορος! Νοµίζω ότι πολλοί δεν γνωρίζουν την ενασχόλησή σου µε τα παπούτσια.

Είµαι πάρα πολύ χαρούµενη, γιατί έχω δηµιουργήσει ένα µαγαζί που µε ανανεώνει. Κι αυτό γιατί έχει να κάνει µε τη µόδα, την οποία αγαπώ. Και µάλιστα τους Έλληνες σχεδιαστές, που είναι τόσο ταλαντούχοι. Επίσης, µέσα από το Scarpiamo έρχοµαι σε επαφή µε πολλές γυναίκες και τόσο κόσµο που µε κάνει χαρούµενη. Λοιπόν, το κατάστηµά µου µε παπούτσια βρίσκεται στον Ωρωπό και λέγεται Scarpiamο, από τις λέξεις «scarpe» (παπούτσια) και «amo» (αγάπη).

Είχες πάντα αδυναµία στα παπούτσια;

Από µωρό! Φόραγα πάντα τα τακούνια της µαµάς µου κι εκείνη έτρεχε πίσω µου να µη σκοτωθώ…

Γιατί στον Ωρωπό;

Αγαπάω τον Ωρωπό, γιατί έχει συνδεθεί µε τα παιδικά µου χρόνια. Κι έλειπε από την αγορά ένα τέτοιο µαγαζί. Πριν ανοίξει το Scarpiamo, όλοι πήγαιναν στην Αθήνα για να ψωνίσουν, ξοδεύοντας σε διόδια και βενζίνες. Στο Scarpiamo θα βρεις τα τελευταία σχέδια, ωραία δέρµατα, καλές τιµές – δεν έχουµε να ζηλέψουµε τίποτα από την αγορά της Αθήνας. Όποιος θέλει µπορεί να ψωνίσει και µέσα από τη σελίδα στο facebook, µε δωρεάν µεταφορικά.

Και µε την υποκριτική τι γίνεται; Μετά τα «Κλεµµένα Όνειρα»;

Συζητώ για κάτι τηλεοπτικό, αλλά και κάτι θεατρικό. Δυστυχώς, δεν είναι τίποτα ανακοινώσιµο, γιατί δεν είµαι σίγουρη και ότι θα γίνουν. Τα πράγµατα είναι όντως δύσκολα στο χώρο µας.

Body 07_2eurosite

Διάβασε επίσης:

Κατερίνα Λάσπα: «Αμαρτία μου είναι τα γλυκά!»

Θες υπέροχο κορμί; Η Ναταλία Δραγούμη σου αποκαλύπτει το μυστικό!

 

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ