- Διαφήμιση -

Το τεύχος Ιουνίου του The BODY, έχει εξώφυλλο την Κατερίνα Λάσπα. Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε στην Τάνια Μαρκουτσά και αποκάλυψε πως καταφέρνει να διατηρεί αυτό το καλογυμνασμένο κορμί. Εξηγεί πως δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και τα χαρακτηρίζει ως τη μεγάλη της αμαρτία. Ενώ συμβουλεύει πως για να φτιάξεις ένα σώμα σαν το δικό της χρειάζεται συστηματικότητα και πρόγραμμα…

thebody6

- Διαφήμιση -

 

Κατερίνα, νοµίζω ότι είσαι στην καλύτερή σου φάση! Φαίνεσαι ανεβασµένη… Θα αποκαλύψεις το γιατί;

Η οικογένειά µου νοµίζω ότι είναι ο βασικότερος λόγος. Είναι µια εκπληκτική βάση για να είµαι ακόµη πιο δηµιουργική αυτή την περίοδο.

Πες µου µε τι ασχολείσαι αυτό τον καιρό… To blogging είναι η αγαπηµένη σου συνήθεια;

Tο blogging έγινε αγαπηµένη µου συνήθεια πριν από ένα χρόνο, όταν «κατά λάθος» δηµιουργήθηκε το KL2real. Ένα ταξίδι για µια διαφορετική, αληθινή, άµεση επικοινωνία, µε την άνεση για ελεύθερη –χωρίς προσχήµατα– έκφραση. Μοιραζόµαστε τις φρίκες µας, τις χαρές µας, πληροφορίες, στιγµές, σκέψεις µας. Αρκεί να είναι 2real… Εγώ και οι φίλοι µου είµαστε εδώ. Μιλάµε 2real και σπάµε πλάκα µε την πάρτη µας!

Ksite2

Δεν ήσουν πάντα τόσο γυµνασµένη. Πότε και πώς ξεκίνησες να κάνεις γράµµωση;

Όντως έχασα τη φόρµα µου όταν σταµάτησα την κολύµβηση, µετά από 12 χρόνια σκληρών και ασταµάτητων προπονήσεων για τις απαιτήσεις του πρωταθλητισµού. Δούλευα πολύ στη συνέχεια, χωρίς να κάνω καµία συντήρηση… Το 2002 «αναδιοργανώθηκα», γιατί δεν είχα συνηθίσει να βλέπω το σώµα µου αγύµναστο. Και σε µια σεζόν πέτυχα να έχω ενδεχοµένως και καλύτερο κορµί απ’ ό,τι πριν. Αυτό το αποτέλεσµα συντηρώ, µε κάποια συστηµατικότητα.

Παλιότερα οι γυναίκες ήθελαν να είναι λεπτεπίλεπτες, κρινάκια! Τώρα πασχίζουν για κοιλιακούς σταυρόλεξο…

Αγαπώ τους θηλυκούς σωµατότυπους µε τις ωραίες καµπύλες. Αυτό δεν σηµαίνει ότι ενδείκνυται να κουβαλάς και περιττό λίπος, που συνεπάγεται πολλά και για την υγεία σου. Από την άλλη, οι κοιλιακοί που διαγράφονται χρειάζονται πολλές στερήσεις. Το πρωταρχικό ρόλο τον παίζει η διατροφή και ακολουθεί η γυµναστική.

Ksite3

Πες µας πόσο και τι τρως όταν θέλεις να είσαι όσο πιο στεγνή γίνεται… Ποιο είναι το διατροφικό σου πλάνο;

Καθηµερινά τρώω για πρωινό φαγόπυρο ή κουάκερ µε 10 αµύγδαλα, µια κουτάλια µαύρη σταφίδα ή κράνµπερι, 2 αυγά µε 2 παξιµαδοκουλουράκια και ένα ποτήρι φυσικό χυµό. Οι µερίδες µου χοντρικά σε ποσότητα είναι µια χούφτα πρωτεΐνη (στήθος κοτόπουλο, µπιφτέκι µοσχαρίσιο, τόνο, µπακαλιάρο), µια χούφτα υδατάνθρακας (κινόα, µαύρο ή άγριο ρύζι, βραστή ή ψητή πατάτα, φακόρυζο κ.λπ.) και πράσινη σαλάτα. Αυτά για κυρίως. Στα σνακ περιλαµβάνονται το πράσινο µήλο, η µπανάνα, το γιαούρτι 2% ή µισό κότατζ µε 10 αµύγδαλα, πολύσπορο ψωµί µε τυρί χαµηλών λιπαρών και γαλοπούλα κ.λπ. Και πολύ νερό!!!

Τον υπόλοιπο καιρό, πώς είναι η διατροφή σου; Ποιες είναι οι «αµαρτίες» σου;

Πιστεύω στην ισορροπηµένη διατροφή, που περιλαµβάνει σχεδόν τα πάντα, µε προσεγµένες, θρεπτικές τροφές και ρυθµισµένα, συχνά γεύµατα. Η αµαρτία µου έχει να κάνει αποκλειστικά µε τα γλυκά. Δύσκολα αντιστέκοµαι. Φροντίζω να προσέχω τουλάχιστον την ποσότητα και τη συχνότητα. Λατρεύω το γαλακτοµπούρεκο, αλλά «σβήνω» τη λαχτάρα µου και µε ένα παγωτάκι, ή δυο κουταλιές γλυκό του κουταλιού χωρίς πολύ σιρόπι.

Ksite4

Θέλει θυσίες το ωραίο κορµί; Και τι είδους θυσίες;

Τα ακραία δουλεµένα κορµιά,… ναι, θέλουν πολλές θυσίες. Ωστόσο, όλα τα κορµιά φτιάχνουν, αν δεν υπάρχει θέµα σκελετικής κατασκευής. Χρειάζεται συστηµατικότητα και πρόγραµµα. Να εντάξεις καλές συνήθειες στην καθηµερινότητά σου και να αγαπήσεις λίγο περισσότερο τον εαυτό σου.

Ο Νεκτάριος σε επηρεάζει στο συγκεκριµένο θέµα; Ο ίδιος γυµνάζεται;

Ευτυχώς, αρέσει και σε εκείνον ο αθλητισµός. Σπανίως γυµναζόµαστε όµως παρέα. Τα προγράµµατά µας δεν το επιτρέπουν.

Ποια είναι τα κοινά σας χόµπι και σε τι δεν θα σε ακολουθούσε ποτέ;

Είναι κοινή η αγάπη µας για τα σπορ της θάλασσας και του βουνού. Ελεύθερο κοινό χρόνο ψάχνουµε…

Υπάρχουν στιγµές που δεν σου αρέσει το σώµα σου;

Όταν νιώθω αγύµναστη και πάρω και καναδυό κιλά, γίνοµαι έξαλλη µε µένα!

Νοµίζεις ότι το ταλαιπωρείς;

Όχι πια. Δεν πιάνω «κόκκινα». Ξέρω πλέον πολύ καλά τον οργανισµό µου, το σώµα µου, ώστε να του δίνω αυτά που πρέπει για να αποδίδει τα απαραίτητα.

Ποιο σηµείο του κορµιού σου σου αρέσει περισσότερο;

Τι να πω τώρα για την… τελειότητα! Κωλύοµαι… (γέλια)

Είναι σηµαντικό το φαγητό για σένα;

Το σωστό, «ζωντανό» φαγητό είναι σηµαντικό, γιατί µπαίνει στον ζωντανό µας οργανισµό. Ας είναι προσεγµένο, λοιπόν. Επίσης, το φαγητό για µένα είναι και απόλαυση. Η διατροφή… διατροφή και η απόλαυση µε παρεούλα… απαραίτητη. Απλώς µε µέτρο.

Ksite5

Ποιο είναι το αγαπηµένο σου φαγητό;

Αν σου πω η µαγειρίτσα της µαµάκας µου…

Εσύ µαγειρεύεις;

Ξέρω να µαγειρεύω τα πάντα. Αλλά µαγειρεύω και το απολαµβάνω όταν πρόκειται να «τραπεζώσω» αγαπηµένα πρόσωπα. Ακολουθώ τα γούστα τους…!

Η εγκυµοσύνη σου έδωσε το άλλοθι για «γουρουνιές», ή ακολούθησες κάποια διατροφή;

Δεν λαχτάρησα τίποτα περισσότερο ή λιγότερο κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης µου. Δεν άλλαξα την ισορροπηµένη διατροφή µου. Απλώς προς τους τελευταίους µήνες ελάττωσα τις ποσότητες. Γυµναζόµουν έως και µία µέρα πριν γεννήσω. Με βοήθησε και το γεγονός ότι τους τελευταίους µήνες ήταν καλοκαίρι, όπου εκ των πραγµάτων ελαττώνεται η πείνα.

Πόσα κιλά πήρες;

Μόνο 8!

Πώς τα έχασες;

Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, επανήλθα πλήρως σε 3-4 µήνες.

Τι πιστεύεις ότι σου έφερε ο ερχοµός της κόρης σου και τι σου πήρε;

Ο ερχοµός της µου έφερε έναν ολόκληρο νέο κόσµο και µου πήρε κάθε σκέψη που είχε προτεραιότητα εµένα.

Σκέφτεσαι να κάνεις κι άλλο παιδί;

Αφότου έγινε η Σάρρα 2 χρονών, ναι. Τα πρώτα δύο χρόνια δεν µου είχε περάσει από το µυαλό.

Το παίζουµε υπερήρωες σήµερα οι γυναίκες; Θέλουµε να τα καταφέρνουµε παντού; Εσύ τα καταφέρνεις;

Και το παίζουµε και είµαστε και δεν γίνεται αλλιώς. Είναι εξοντωτικό κάποιες στιγµές, ενώ άλλες πληµµυρίζεις από πληρότητα και ικανοποίηση. Ας µη γίνονται και όλα τέλεια. Ψυχραιµία.

Ποια είναι τα στηρίγµατά σου; Ποιοι σε βοηθούν να ισορροπείς µέσα σου κι έξω σου;

Με ισορροπεί και µου δίνει δύναµη να είναι καλά οι γύρω µου και η οικογένειά µου. Οι αγκαλιές µε τον Νεκτάριο και τη Σάρρα. Και η απόλυτη ησυχία που έχω αφού βάλω την κόρη µου για ύπνο. Ο Νεκτάριος φεύγει στη δουλειά και είµαι εγώ και το… κεφάλι µου. Τότε κάνω τους απολογισµούς της ηµέρας…

Ξέρω ότι έχεις µια ιδιαίτερη σχέση µε τη θρησκεία. Πώς προέκυψε;

Υπήρχε πάντα. Μου δίνει δύναµη, παρηγοριά και «δουλειά» µε τον εαυτό µου για αυτοβελτίωση.

Ksite6

Επεµβάσεις θα έκανες; Ένα µπότοξ;

Ζήτω το µπότοξ! Κάνω µια φορά το χρόνο για συντήρηση. Φροντίζω, όµως, να είναι το δέρµα µου πάντα ενυδατωµένο και το προστατεύω από τον ήλιο. Επέµβαση θα σου απαντήσω αν θα κάνω όταν µε απασχολήσει το θέµα.

Ωραίο σώµα σηµαίνει και καλή υγεία;

Απαραιτήτως. Πρέπει να συνάδουν…

Την υγεία σου την προσέχεις; Ποια είναι η πιο κακή σου συνήθεια;

Είµαι σε πολύ καλή φάση για να απαλλάξω τον εαυτό µου δια παντός από την ανοησία του τσιγάρου. Και επίσης προσπαθώ να ρυθµίζω τις υποχρεώσεις µου για να κοιµάµαι περισσότερο και να έχω πιο ποιοτικό ύπνο.

Αποκάλυψέ µου ένα µυστικό υγείας…

Πρόληψη, ενηµέρωση, βασικές εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήµατα. Βασικό για µένα, πρωτίστως, είναι να φροντίζουµε την εσωτερική µας ισορροπία και αρµονία. Γιατί, κατά βάση, θεωρώ ότι όποιο πρόβληµα υγείας βρίσκουµε µπροστά µας είναι κυρίως ψυχοσωµατικό. Εµείς οι ίδιοι ενεργοποιούµε προδιαθέσεις…

Στα ντουλάπια σου και στο ψυγείο σου θα βρω γλυκά; Πού τα κρύβεις;

Σίγουρα θα βρεις ξηρούς καρπούς και αποξηραµένα φρούτα. Μαύρη σοκολάτα, παστελάκια. Αυτά σε εµφανή σηµεία. Τα… άλλα δεν µπορώ να σου πω… Θα τα κρατήσω κρυφά!

Τη µικρή την αφήνεις να τρώει γλυκά;

Της επιτρέπω το Σαββατοκύριακο, που το έχουµε συνδυάσει µε τις βόλτες µας. Τρώει τα πάντα και πολύ υγιεινά. Κουάκερ µε γάλα και µέλι το πρωί, λαχανικά, φρούτα, ψάρι… Απλώς δεν είναι της ποσότητας. Γενικά, από µωρό θεωρούσε χάσιµο χρόνου το φαγητό και τον ύπνο…

Ksite7

Ποια ατάκα συνηθίζεις να της λες;

«Κολυµπάµε… κολυµπάµε…» – όπως λέει η Ντόρις από την ταινία «Ψάχνοντας τον Νέµο»… Το λέω κυρίως όταν είναι αφηρηµένη και θέλω να συγκεντρωθεί.

Είναι µικρούλα ακόµα, αλλά γυµνάζεται µε κάποιον τρόπο;

Εικόνες και ερεθίσµατα έχει καθηµερινά και από τους δυο µας σε σχέση µε τον αθλητισµό. Και µας ακολουθεί κάποιες φορές. Κάνει κολύµβηση και… στίβο!

Ποια άσκηση καίει αµείλικτα το λίπος;

Αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση. Με πολλούς τρόπους εκγύµνασης µπορείς να κάψεις λίπος. Ακόµη και µε τα βάρη, µε συγκεκριµένη µεθοδολογία και τρόπο προπόνησης. Αερόβια κυρίως, να δουλεύει η καρδούλα…

Πες µου τα σχέδιά σου για το καλοκαίρι.

Αναµένεται δηµιουργικό, µε πολλές µετακινήσεις, πολλές υποχρεώσεις και ελάχιστες διακοπές… Συνήθως κανονικές διακοπές θεωρώ το δεκαήµερο που «εξαφανιζόµαστε» µε τη Σάρρα –στη Χαλκιδική µε την οικογένειά µου– και έρχεται και µας βρίσκει ο Νεκτάριος.

Τα σχέδιά σας για την Υδρούσα;

Είναι ένα εκπληκτικό επιχειρηµατικό πλάνο, που επιµελούµαστε µε πολλή αγάπη. Ένας παράδεισος µόλις 10΄ από τη στεριά! Στόχος µας είναι να γίνει επιτέλους φροντισµένος, προσβάσιµος για όλους – και για τον τουρίστα που θα βρεθεί στην Αθήνα.

Και το επαγγελµατικό σου µέλλον; Περιλαµβάνει επιστροφή στην τηλεόραση ή σε έχει κερδίσει το διαδίκτυο;

Ο εαυτός µου είµαι και στα δύο. Οι αρχές, η αισθητική, το περιεχόµενο και η διάθεσή µου για ουσιαστική, αληθινή επικοινωνία είναι η βάση και για τα δύο µέσα.

 

Διάβασε επίσης:

Αυτή είναι η ΔΙΑΙΤΑ για να χάσεις 1 κιλό σε 2 μέρες!

Αληθινή ιστορία: «Έχασα 13 κιλά και αφοσιώθηκα με νέα όρεξη στο box!»

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ