Μαρία Μπεκατώρου τι δίαιτα κάνει

Τώρα με την καραντίνα σίγουρα η όρεξή σας έχει ανοίξει! Αν τρώτε άλογιστα όμως, πρόκειται για ένα λάθος που θα σας κοστίσει και μάλιστα ακριβά. Πάρτε το παράδειγμα από την Μαρία Μπεκατώρου, η οποία παλαιότερα είχε αποκαλύψει μια από τις αγαπημένες της συνταγές.

Το τρώει ακόμα και τώρα που κλειδωθήκαμε λόγω συνθηκών, μιας και το συγκεκριμένο πιάτο είναι πολύ ελαφρύ και θρεπτικό. Εννοείται δε, ότι σας έχουμε και την συνταγή.

Η συνταγή είναι σχετικά γρήγορη και πεντανόστιμη! Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε αλλά και πως θα την εκτελέσουμε, αφού η Μαρία Μπεκατώρου δεν μπορεί να αντισταθεί στο ρυζότο με μύδια.

Υλικά για το αγαπημένο πιάτο της στην καραντίνα

  • 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
  • 15 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών εμπορίου
  • 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνια Καρολίνα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Στο νεροχύτη της κουζίνας ξεπλένετε τα μύδια με άφθονο νερό. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδάκι και τα σοτάρετε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε το λευκό κρασί και τα μύδια. Δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι ν’ ανοίξουν τα μύδια. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και κρατάτε τους χυμούς από το τηγάνι.
  • Αφαιρείτε το κέλυφος από τα μύδια. Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά, πετάξετε τα. Ετοιμάζετε το ριζότο.
  • Στο ίδιο τηγάνι με τα μύδια προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ζωμό λαχανικών.
  • Προσθέτετε τους χυμούς που έχετε κρατήσει από τα μύδια καθώς και το ζωμό, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.
  • Βράζετε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και έπειτα προσθέτετε αλατοπίπερο και ζωμό με το κουτάλι.
  • Συνεχίζετε να προσθέτετε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, το πιπέρι και τον ζωμό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και στη συνέχεια το ρίχνετε στα μύδια και ανακατεύετε.
  • Φροντίστε να κρατήσετε λίγα μύδια με κέλυφος για το γαρνίρισμα και αρκετό ζωμό, ώστε να το προσθέσετε στο τέλος, αν χρειαστεί για να μην γίνει το ριζότο σας πολύ στεγνό. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό.

Θερμιδική αξία

Θερμίδες: 412 θερμίδες | Λιπαρά: 7 γρ.

Δείτε και αυτό: Μαρία Μπεκατώρου: Από 60 κιλά είναι πλέον 52 – Ο τρόπος που τα έχασε