fitness trends καλοκαίρι 2020
- Διαφήμιση -

Η άσκηση αποδεικνύεται το καλύτερο φάρμακο, τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Διάσημοι γυμναστές από όλο τον κόσμο, μάς κάνουν τις προτάσεις τους για ένα υγιές σώμα αλλά και πνεύμα. Εμείς, μαζέψαμε τα 7 must fitness trends για το καλοκαίρι 2020!

Είσαι έτοιμη να τα ακολουθήσεις; Μερικά από αυτά είναι για πολύ… σκληρούς αφού απαιτούν συγκέντρωση και πειθαρχία.

- Διαφήμιση -

Πάμε να δούμε τα 7 must fitness trends για το καλοκαίρι 2020!

Πνευματική ψυχική υγεία

Το πρώτο και μεγαλύτερο trend της είναι η εστίαση στην πνευματική και ψυχική υγεία. Με δεδομένα ότι όλα τα σωματικά μας προβλήματα ξεκινούν από εκεί, οι ειδικοί προτείνουν ασκήσεις με βάση την πνευματικότητα. Στο εγγύς μέλλον αναμένεται να γνωρίσουμε πολλά meditation-based workouts που συνδυάζουν τον διαλογισμό με το τρέξιμο και γενικότερα την άσκηση. Δεν αρκεί να γυμνάζεις το σώμα, χωρίς να γυμνάζεις το μυαλό. Αυτό είναι το νέο μας μότο.

HIIT Yoga

Η HIIT yoga είναι ένας συνδυασμός άσκησης υψηλής έντασης (HIIT) και γιόγκα. Το HIIT είναι μια δημοφιλής μέθοδος άσκησης με εκρήξεις έντονης (100% προσπάθεια) αναερόβιας άσκησης που ακολουθείται από σύντομες περιόδους ανάκαμψης. Πιστεύεται ότι καίει το λίπος πιο γρήγορα διατηρώντας τον ρυθμό της καρδιάς ψηλότερα, απαιτώντας έτσι περισσότερο οξυγόνο κατά τη διάρκεια των περιόδων ανάκαμψης. Μόλις 15-20 λεπτά HIIT Yoga είναι αρκετά για να χτίσεις μυς και να κάψεις λίπος.

30′ training

Τέλος οι δικαιολογίες. Δεν χρειάζεσαι χρόνο αλλά τρόπο. Νέες μελέτες επισημαίνουν ότι μόλις 30 λεπτά την ημέρα προπόνηση είναι αρκετή για να δεις τη φυσική σου κατάσταση να βελτιώνεται. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές που ασκούνταν για 30 λεπτά την ημέρα έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση με αυτούς που ασκούνταν 60 λεπτά την ημέρα.

Ζήτα από τον προπονητή σου να σου προτείνει το συνδυασμοί ασκήσεων που σου ταιριάζει και μην μένεις κολλημένος στο τρέξιμο και στο ποδήλατο. Στην κυκλική ή διαλειμματική προπόνηση επιλέγονται 8 έως 10 ασκήσεις, οι οποίες εκτελούνται κυκλικά – διαδοχικά, συνήθως χωρίς διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων. Το είδος των ασκήσεων εξαρτάται από το επίπεδο του ασκούμενου.

Προγράμματα για ηλικιωμένους

Ο πληθυσμός μεγαλώνει ηλικιακά και τα προπονητικά προγράμματα ακολουθούν… το δημογραφικό. Καθώς οι κάτοικοι της Γης γηράσκουν, οι απαιτήσεις για ασκήσεις προσαρμοσμένες σε μεγαλύτερες ηλικίες γίνονται απαραίτητες. Άλλωστε είναι λογικό οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι να έχουν ανάγκη από την άσκηση. Η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουν την πυκνότητα των οστών και τη μυϊκή μάζα καθώς μεγαλώνουν, καθώς και να αποκομίζουν τα πολυάριθμα άλλα οφέλη για την υγεία που συνεπάγεται η γυμναστική.

Bodyweight fitness

Δεν χρειάζεσαι παρά μόνο… το βάρος σου! Την ίδια ώρα που εκατοντάδες gadgets κατακλύζουν τα γυμναστήρια και τα καταστήματα αθλητικών ειδών, οι ειδικοί του αθλητισμού υποστηρίζουν ότι το μόνο που χρειάζεσαι για αποτελεσματική άσκηση είναι το βάρος του σώματός σου. Αυτό που την κάνει τόσο δημοφιλή είναι ότι είναι η πιο προσιτή, απλή και βολική μορφή άσκησης. Την έχεις πάντα επάνω σου όπου κι αν βρίσκεσαι! Το ίδιο μας το σώμα είναι το καλύτερο gadget αντίστασης χάρη στη δύναμη της βαρύτητας.

ZMAK

Οι μεγαλύτεροι το θυμούνται. Κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’70, αρχές ’80 τo ελληνικό κατς και ο Απόστολος Σουγκλάκος γίνονται διάσημοι. Σαράντα χρόνια μετά το show πάλης, ευρύτερα γνωστό ως pro-wrestling έρχεται πάλι στην επικαιρότητα ως ZMAK. Οι παλαιστές-performers είναι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες στις πολεμικές τέχνες, οι οποίοι υποδύονται έναν χαρακτήρα με πλήρες ιστορικό και στοιχεία και παλεύουν με τον εκάστοτε αντίπαλο με στόχο την ψυχαγωγία του θεατή.

Πρόκειται για ένα είδος πάλης με εντυπωσιακές κινήσεις μέσα σε ρινγκ, όπου δυο ή και περισσότεροι άνδρες ή και γυναίκες παλεύουν και νικητής συνήθως, αναδεικνύεται αυτός που θα κρατήσει τον άλλον με τους ώμους κάτω, μέχρι τρία χτυπήματα που θα μετρήσει ο διαιτητής ή θα τον κάνει να υποταχθεί. Οι αγώνες του κατς, περιλαμβάνουν διάφορα χτυπήματα, λαβές και εναέριες κινήσεις. 

Kangoo Jumps

Τα Kangoo Jumps γίνονται όλο και πιο δημοφιλή! Χοροπηδώντας με τα ειδικά παπούτσια, διασκεδάζεις και γυμνάζεσαι χωρίς να το καταλάβεις. Εμπνευσμένα από τα καγκουρό, τα ειδικά παπούτσια του kangoo έχουν στον πάτο τους ένα ειδικό έλασμα που απορροφά τους κραδασμούς, προφυλάσσει από τραυματισμούς των αρθρώσεων, δίνει ώθηση στα άλματα, χαρίζει ανάλαφρη αίσθηση στο περπάτημα και στο τρέξιμο και κάνει την άσκηση πιο ευχάριστη και διασκεδαστική. Τα ανάλαφρα χοροπηδητά τονώνουν τους χτύπους της καρδιάς και γυμνάζουν δυναμικά όλο το σώμα.

Δες και αυτό: Θέλεις να χάσεις πολλά κιλά; 4 τρόποι που δεν πέφτουν ποτέ έξω

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ