- Διαφήμιση -

Είναι αδύνατον να δείξεις αγάπη σε κάποιον άλλο αν πρώτα δεν έχεις προσπαθήσει να δείξεις την ελάχιστη συµπάθεια σε αυτό που αντικρίζεις στον καθρέφτη σου. Σε µια εποχή όπου η «τέλεια εικόνα» χτίζει συστηµατικά όλο και πιο συµπλεγµατικές ψυχολογίες, καλείσαι να ξετυλίξεις το κουβάρι των σκέψεων και των συναισθηµάτων σου και να αναγνωρίσεις την οµορφιά που σε διακρίνει. Τι γίνεται, όµως, όταν από τη θεωρία πρέπει να περάσεις στην πράξη;

Ένα από τα δηµοφιλέστερα προγράµµατα αυτογνωσίας και επαναξιολόγησης του εαυτού µας, το περίφηµο «Hoffman Progress», δίνει µία εβδοµάδα περιθώριο στο να σου µάθει τεχνικές που θα σε απεγκλωβίσουν από την άσχηµη αυτοεικόνα σου, ενισχύοντας παράλληλα όλα τα θετικά που οφείλεις να αναγνωρίσεις στον εαυτό σου. Αν µέχρι πρότινος, λοιπόν, πίστευες πως µόνο εσύ δεν έχεις συµφιλιωθεί µε αυτό που είσαι, σίγουρα κάνεις λάθος. Στην πραγµατικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία όσων σε περιτριγυρίζουν –και κατά πάσα πιθανότητα θαύµαζες για τη διάχυτη αυτοπεποίθηση που αντανακλούσαν– φοβούνται να κοιτάξουν πραγµατικά το είδωλό τους στον καθρέφτη.

- Διαφήμιση -

Ανασφάλεια γένους… θηλυκού

Μπορεί η σύγχρονη κοσµετολογία να έχει βάλει και τους άνδρες δυναµικά στο κυνήγι της οµορφιάς, αλλά, ας το παραδεχτούµε, η ανασφάλεια είναι ζήτηµα, ως επί το πλείστον, γυναικείο. Είναι τόσα τα πρότυπα οµορφιάς που µας κατακλύζουν, ώστε αδυνατούµε να αποδεχτούµε οτιδήποτε δεν συµβιβάζεται µε αυτά. Δεν υπάρχει βέβαια τίποτα κακό στο να θέλει κανείς να αρέσει, απλώς είναι βασικό να έχει ξεκαθαρίσει µέσα του πως ο µεγαλύτερος θαυµαστής του πρέπει να είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Η πλαστική αισθητική βελτιώνει συνεχώς τις τεχνικές της και εσύ µένεις µεσάνυχτα στο internet να αναρωτιέσαι γιατί γεννήθηκες… βαριόµοιρη, γιατί δεν θα έχεις ποτέ τις καµπύλες της Kate Upton και γιατί όλα πήγαν στραβά µετά τον τοκετό σου και ακόµα δεν απέκτησες το αψεγάδιαστο κορµί της µαµάς Shakira. Είναι πολλοί αυτοί που επωφελούνται από αυτό το παιχνίδι των τύψεων, άλλωστε.

Χτίζοντας αυτοπεποίθηση από το µηδέν

Είναι µια επίπονη και µακροχρόνια διαδικασία, είναι αλήθεια. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις όλα τα λογικά «σωστικά» µέσα που διαθέτεις και στην αρχή να παραµερίσεις το συναίσθηµα, το οποίο σε κατακλύζει µε αρνητικές σκέψεις και δεν µπορείς να το διαχειριστείς. Στόχος σου δεν είναι, φυσικά, να στρουθοκαµηλίσεις, ούτε να προσποιηθείς πως έχεις αγγίξει το τέλειο. Ζητούµενο είναι να φτάσεις σε τέτοιο σηµείο αυτεπίγνωσης ώστε να γνωρίζεις τα αρνητικά σου, να τα αποδέχεσαι και, στο βαθµό που ασκούν αρνητική επίδραση πάνω σου, να έχεις τη δύναµη αλλά και τη δυναµική να τα αλλάξεις. Η αγάπη προς τον εαυτό σου έχει τελικά τριµερή κατεύθυνση: προς το σώµα σου, προς την αξία σου και προς όλους τους άλλους ανθρώπους.

Διάβασε επίσης:

Πλαστική χειρουργική, τι χρειάζεται κάθε σημείο του σώματος

Test: Ποιο ημισφαίριο του εγκεφάλου χρησιμοποιείς περισσότερο;

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ