Ονειρεύεσαι ένα σφριγηλό και σφιχτό σώµα, χωρίς αντιαισθητικά ψωµάκια και περιττό λίπος; Δες παρακάτω πώς να το πετύχεις!

Τι πρέπει να γνωρίζεις

Ο τρόπος µε τον οποίο είναι κατανεµηµένο το λίπος στο σώµα µας έχει να κάνει κυρίως µε την κληρονοµικότητα. Με την πάροδο του χρόνου, ο λιπώδης ιστός τείνει να συγκεντρώνεται κυρίως στην κοιλιά και τους γλουτούς, ενώ η µείωσή του γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Βέβαια, κάθε οργανισµός λειτουργεί διαφορετικά, ενώ σηµαντικοί παράγοντες στη διαµόρφωση του σώµατος είναι ο τρόπος ζωής (συστηµατική άσκηση ή καθιστική ζωή), καθώς και η διατροφή.

Πώς να δράσεις

Αποφάσισες πως θέλεις να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου ώστε να βελτιώσεις την εµφάνισή σου και να νιώσεις καλύτερα µε τον εαυτό σου; Για να αντιµετωπίσεις το τοπικό πάχος και τη χαλάρωση, πρέπει αρχικά να βάλεις στοίχηµα µε τον εαυτό σου και να πιστέψεις εσύ η ίδια πως θα τα καταφέρεις για σένα!

Εάν έχεις πολλά παραπανίσια κιλά, προσπάθησε να µειώσεις το βάρος σου. Χάνοντας κιλά, θα χάσεις και πόντους από κάθε σηµείο του σώµατός σου, µειώνοντας έτσι αισθητά το τοπικό πάχος.

Βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Ακόµη κι αν δεν είσαι fan του γυµναστηρίου, µπορείς να ξεκινήσεις µε ήπιο περπάτηµα για 20 λεπτά, 3-4 φορές την εβδοµάδα, και σταδιακά να αυξήσεις την ένταση, κάνοντας εναλλαγές µε αργό τρέξιµο.

Άλλαξε µικρές, καθηµερινές συνήθειες, προτιµώντας τις σκάλες αντί του ασανσέρ και τα πόδια ή το ποδήλατό σου αντί του αυτοκινήτου, για κοντινές αποστάσεις.

Πίνε περισσότερο νερό. Είναι ο καλύτερος σύµµαχός σου στη µάχη κατά του τοπικού πάχους, µιας και βοηθάει στην καταπολέµηση της κατακράτησης υγρών. Φρόντισε να έχεις πάντα ένα µπουκάλι διαθέσιµο µέσα στην τσάντα σου.

Προτίµησε να πίνεις καθηµερινά φυσικούς χυµούς, πράσινο τσάι ή άλλα αφεψήµατα χωρίς ζάχαρη και απόφυγε την κατανάλωση αναψυκτικών, καφέδων και αλκοόλ. Με αυτό τον τρόπο θα ενεργοποιήσεις το µεταβολισµό σου, ενώ θα ωφελήσεις παράλληλα και την υγεία σου.

Κάνε σάουνα ή χαµάµ, εάν έχεις τη δυνατότητα, µιας και βοηθάει στην αποβολή των τοξινών από το σώµα.

Κάνε µασάζ κατά τη διάρκεια του ντους στις επίµαχες περιοχές, τρίβοντας µε µια λούφα ή ένα προϊόν απολέπισης, για να τονώσεις το κυκλοφορικό σου.

Εφάρµοσε καθηµερινά, πρωί και βράδυ, ένα συσφιγκτικό προϊόν, κάνοντας απαλό µασάζ µέχρι να απορροφηθεί.

Θεραπεία: Multi Polar RF & Vacuum

Μια µη χειρουργική, προηγµένη θεραπεία λιποδιάλυσης, η οποία συνδυάζει τις ραδιοσυχνότητες µε δερµοεµπιέσεις. Έτσι, συσφίγγει το δέρµα, µειώνοντας ορατά και την κυτταρίτιδα. Ο ειδικός γιατρός εστιάζει στις περιοχές που χρειάζεται, κατανέµοντας το χρόνο εφαρµογής της θεραπείας ανάλογα µε τις ανάγκες του σώµατός σου. Αποτέλεσµα της θεραπείας είναι η παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, που αναπλάθει ολικά τη δοµή του δέρµατος. Ταυτόχρονα, βελτιώνεται η λεµφική και αιµατική κυκλοφορία, µε αποτέλεσµα την αποτοξίνωση του οργανισµού αλλά και την άµεση απώλεια λίπους.

Πού: Κέντρα αισθητικής Vivify (www.vivify.gr)

Διάβασε επίσης:

Αυτός είναι ο τρόπος για να αγαπήσεις το σώμα σου!

Πλαστική χειρουργική, τι χρειάζεται κάθε σημείο του σώματος