Το καλύτερο όργανο για αδυνάτισμα
- Διαφήμιση -

Μοιάζει περισσότερο µε παιχνίδι παρά µε όργανο γυµναστικής. Χτίσε κορμί εύκολα με μια μπάλα, αφού θεωρείται για πολλούς το καλύτερο όργανο για αδυνάτισμα!

Η BOSU ball κάνει ακόµα πιο ευχάριστη την άσκηση και σου στερεί το επιχείρηµα ότι «βαριέσαι». Τώρα δεν έχεις δικαιολογία για να µην γυµναστείς!

- Διαφήμιση -

Γιατί είναι το καλύτερο όργανο για αδυνάτισμα

Το όργανο γυµναστικής που µοιάζει µε µπάλα που την έκοψαν στη µέση αποκτά συνεχώς όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς. Κι αυτό γιατί µε απλές και γρήγορες ασκήσεις, που µπορείς να κάνεις ακόµα και στο σπίτι, µπορείς να έχεις εξαιρετικά αποτελέσµατα.

Η µπάλα ισορροπίας BOSU ανακαλύφθηκε το 1999 από τον David Weck, ο οποίος θέλησε µε αυτό τον τρόπο να αποδείξει ότι όσο πιο φυσικά γίνεται µια άσκηση, τόσο καλύτερα αποτελέσµατα µπορεί να έχει. Όπως λέει ο ίδιος, είναι σηµαντικό να χρησιµοποιείς και τις δύο επιφάνειες της µπάλας. Η µπάλα µέσα της έχει απλώς… άµµο.

Οι ασκήσεις µε αυτή την πρωτότυπη µπάλα βοηθούν την καρδιoαναπνευστική σου λειτουργία αλλά και το να γυµνάσεις όλα τα µέρη του σώµατος, ανάλογα µε τη χρήση της. Η κοίλη επιφάνεια είναι ιδανική για να ισορροπήσεις αλλά και να κάνεις κοιλιακούς ξαπλωµένη πάνω στην µπάλα. Η σκληρή επίπεδη επιφάνεια είναι ιδανική για κλασικές ασκήσεις µε πολλαπλά αποτελέσµατα, καθώς καλείσαι να είσαι συνεχώς συγκεντρωµένη και να σφίγγεις το κορµί σου. Οι δυνατότητες που σου δίνει είναι άπειρες.

Workout plan με το καλύτερο όργανο για αδυνάτισμα – Το BOSU ball

Σανίδα

Στόχος: Κορµός, ώµοι, πόδια

Τοποθέτησε την µπάλα µε την κοίλη πλευρά προς τα κάτω. Ακούµπησε τις παλάµες σου στην κορυφή της µπάλας και τοποθέτησε τον κορµό σου στη θέση της σανίδας. Οι ώµοι σου πρέπει να είναι πάνω από τους αγκώνες. Το σώµα είναι σε ευθεία γραµµή από το κεφάλι µέχρι τα πόδια. Πίεσε τους κοιλιακούς σου προς τα µέσα, σπρώχνοντας τη σπονδυλική στήλη σε ευθεία, καθώς σφίγγεις τους γλουτιαίους σου. Μείνε για ένα λεπτό σε αυτή τη στάση. Επανάλαβε την άσκηση 15 φορές.

Γέφυρα µε ένα πόδι

Στόχος: Κορµός, γλουτοί, δικέφαλοι

Ξάπλωσε ανάσκελα και ακούµπησε το αριστερό σου πόδι πάνω στην µπάλα. Τέντωσε το δεξί σου πόδι ψηλά. Τα χέρια βρίσκονται κατά µήκος του δαπέδου. Βάλε δύναµη στο αριστερό σου πόδι και ανασήκωσε τον κορµό σου. Μείνε για ένα λεπτό σε αυτή τη στάση. Χαµήλωσε τον κορµό σου µαλακά. Επανάλαβε την άσκηση 15 φορές. Άλλαξε πλευρά.

Από τον Δηµήτρη Χατζηκυριάκου

Δες και αυτό: Γυμναστική στο σπίτι – Ασκήσεις για να κάψεις μέχρι και 900 θερμίδες

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ