- Διαφήμιση -

Η ιδανική άσκηση για όσους θέλουν να γυµνάσουν ταυτόχρονα πνεύµα και σώµα, να απαλλαγούν από την κούραση και την αρνητική ενέργεια της καθηµερινότητας και να αποκτήσουν εσωτερικότητα πνεύµατος και ευλυγισία.

Τι yoga θα κάνεις σήµερα;

- Διαφήμιση -

Aerial yoga

Την έχεις σίγουρα ακούσει ως «aerial», «acro» ή «antigravity». Είναι η νέα αγαπηµένη συνήθεια των απανταχού celebrities – και δεν έχουν άδικο. Η εναέρια yoga συνδυάζει τις κλασικές ασάνες (στάσεις) και ακροβατικές κινήσεις, ενώ το σώµα σου αιωρείται πάνω σε υφασµάτινες αιώρες. Όσο κι αν φοβάσαι ότι ίσως να µην τα καταφέρεις, είναι δύσκολο να αρνηθείς την πρόκληση να δοκιµάσεις. Όσοι έχουν δοκιµάσει υποστηρίζουν ότι, µετά τον αρχικό φόβο, όταν αφεθείς, απολαµβάνεις κάθε στιγµή τη µηδενική βαρύτητα. Τα οφέλη της πολλά: αποφορτίζει τους σπονδύλους και επιτρέπει στη σπονδυλική στήλη να βρεθεί σε πλήρη διάταση, ευθυγραµµίζει το σώµα και βελτιώνει τη στάση του.

Hatha yoga VS καρκίνος του µαστού

Σύµφωνα µε έρευνα που δηµοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Oncology, η yoga ίσως αποτελεί την ιδανικότερη µορφή άσκησης για ασθενείς που έχουν νικήσει τον καρκίνο του µαστού. Οι γυναίκες που έχουν δώσει αυτή τη µάχη νιώθουν συχνά κουρασµένες και αδύναµες. Η Hatha yoga τις βοηθά να ανακτήσουν γρηγορότερα τις δυνάµεις τους και να ξεπεράσουν την κούραση, αλλά και τις φλεγµονές.

Salt yoga
Η αρχή έγινε τον 19ο αιώνα –τόσο παλιά–, όταν ένας Πολωνός γιατρός ανακάλυψε ότι οι εργάτες σε ένα ορυχείο αλατιού δεν αντιµετώπιζαν αναπνευστικά προβλήµατα. Κάπως έτσι σήµερα συνδυάστηκαν οι θεραπευτικές ιδιότητες του αλατιού µε εκείνες της yoga. Το µάθηµα γίνεται σε ειδικές αίθουσες (salt chambers) που έχουν τοίχους και οροφές από αλάτι Ιµαλαΐων, ενώ κάποια στούντιο έχουν στρώσει µε αλάτι και τα πατώµατα. Οι λάτρεις του είδους διατείνονται ότι µετά από 50΄ θεραπείας ανοίγουν οι αναπνευστικές οδοί και ασθένειες όπως το άσθµα και οι αλλεργίες, αντιµετωπίζονται, ενώ ο µυϊκός ιστός χαλαρώνει.

Chair yoga

Ποιος είπε ότι πρέπει να είσαι όλη µέρα καθιστός στο γραφείο; Κάνε µικρά διαλείµµατα µε στάσεις yoga, που θα σε βοηθήσουν να ξεπιαστείς αλλά και να προλάβεις µυοσκελετικά προβλήµατα. Ξέχνα, λοιπόν, την ειδική αίθουσα και το στρώµα και κάνε βασικές ασκήσεις πάνω και γύρω από την καρέκλα του γραφείου σου.

Διάβασε επίσης:

Γυµνάσου µε τη Σόφη!

Χορεύοντας… με τις θερμίδες!

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ