δουλειές σπιτιού πόσες θερμίδες καίνε
- Διαφήμιση -

Μπορεί να μένουμε σπίτι, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε την γυμναστική μας. Βρήκαμε 5 δουλειές του σπιτιού, που κάθε νοικοκυρά κάνει και μπορούν να κάψουν έως και 408 θερμίδες. Πάρτε φαράσι και σκούπα και… τέρμα οι δικαιολογίες!

Η παρακάτω έρευνα έλαβε χώρα στη Βρετανία, όπου μια εταιρία συντήρησης και καθαριότητας κατοικιών υπολόγισε πόσες θερμίδες καίει ένας μέσος άνθρωπος βάρος 68 κιλών κάνοντας για μία ώρα μία από τις συνηθισμένες εργασίες του σπιτιού.

- Διαφήμιση -

Καθάρισμα

Για το ελαφρύ καθάρισμα, δηλαδή το ξεσκόνισμα ή το κρέμασμα των ρούχων στην ντουλάπα, μπορείτε να κάψετε 171 θερμίδες σε μια ώρα. Αν κάνετε κάτι λιγο πιο κουραστικό, όπως το σκούπισμα θα χάσετε περισσότερες θερμίδες.

Σκούπισμα

Ενα πολύ καλό σκούπισμα στην κουζίνα ή το μάζεμα των φυλλων στην αυλή για μία ώρα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια 269 θερμίδων.

Μετακίνηση επίπλων

Η αναδιοργάνωση του χώρου σας θεωρείται μια πολύ δύσκολη και επίπονη εργασία, όμως τα οφέλη για το σώμα σας , σε συνδυασμό με την βελτίωση του φενγκ σούι είναι μια ευχάριστη πρόκληση. Συγκεκριμένα η μετακίνηση των επίπλων θα σας βοηθήσει αν χάσετε 408 θερμίδες.

Κηπουρική

Με την περιποίηση του κήπου μπορείτε να κάψετε 339 θερμίδες. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε μια μηχανή του γκαζόν για μια ώρα μπορείτε να κάψετε 376 θερμίδες.

Βάψιμο ενός δωματίου

Αν έχετε αποφασίσει την νέα χρονιά να αλλάξετε το χρώμα σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού σας, ίσως να πάρετε περισσότερο κουράγιο να το κάνετε καθώς με το βάψιμο θα χάσετε 306 θερμίδες για μία ώρα εργασίας.

Bonus: 3 τρόποι να κάψεις θερμίδες… από το πουθενά

Σκάλα: Ανέβα την σκάλα σε 3 λεπτά και κάψε 15 θερμίδες.

Πιάτα: Πλύνε πιάτα για ένα τεταρτάκι και θα κάψεις 30 περίπου θερμίδες (αν το μενού περιλαμβάνει και κατσαρόλες με καμμένα λίπη μπορεί να κάψεις και 35).

Σιδέρωμα: Σε τριάντα λεπτά θα έχεις κάψει – εκτός από τα σεντόνια – και 65 θερμίδες.

Και αν ζεστάθηκες και έχεις διάθεση για περισσότερη γυμναστική… δες εδώ πώς να κάνεις πρωινή yoga για αρχάριες

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ