γυμναστική για αρχάριους
- Διαφήμιση -

Επιτέλους τα καταφέρατε! Πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε γυμναστική για αρχάριους. Μην αγχώνεστε, έχουμε όλα τα tips ώστε να μην τα βρείτε σκούρα. Σχεδόν όλοι ήμασταν έτσι πριν μπούμε την πρώτη φορά στο γυμναστήριο. Από που πρέπει να ξεκινήσετε όμως;

Το κλειδί δεν είναι να προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα με την πρώτη ή να κάνετε τέλεια όλες τις ασκήσεις, λέει ο προπονητής, Andrew Heffernan που βρίσκεται στο Λος Άντζελες. «Μάθετε μερικές κινήσεις, προπονηθείτε μέχρι να ιδρώσετε και φύγετε προτού κουραστείτε ή βαρεθείτε», αναφέρει.

- Διαφήμιση -

Και πάνω απ’ όλα μην ξεχνάτε να είστε ανοιχτόμυαλοι. Ίσως στην αρχή να φαίνεστε λίγο «παράξενοι» κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, αλλά σε λίγες εβδομάδες θα νιώθετε περισσότερη αυτοπεποίθηση, ειδικά όταν θα ξεκινήσετε να βλέπετε αποτελέσματα. Στο μεταξύ, ας πούμε ότι το παρακάτω είναι ένας οδηγός επιβίωσης στο φανταστικό κόσμο του γυμναστηρίου!

Τα μυστικά για γυμναστική για αρχάριους

Αρχικά πάρτε κάποια βοήθεια

Η πρώτη μέρα στο γυμναστήριο ίσως είναι το δυσκολότερο κομμάτι. «Είναι σημαντικό να ξεναγηθείτε στο χώρο, να κατανοήσετε τη λειτουργία του και να ρωτήσετε πράγματα γύρω από τον εξοπλισμό ή οτιδήποτε άλλο σας τραβήξει το ενδιαφέρον». Μολις κατανοήσετε το λόγο που πήγατε σε ένα γυμναστήριο, τότε ο γυμναστής σας θα μπορέσει να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

Δοκίμασε ένα ομαδικό πρόγραμμα

Τα ομαδικά προγράμματα αποτελούν σημείο αναφοράς και εκτελούνται σε τρία ευρύχωρα στούντιο. Παρέχεται μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων για όλα τα επίπεδα και προτιμήσεις. «Εάν είστε καινούργοι στο χώρο του Fitness, τα ομαδικά προγράμμα είναι μία καλή ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να μάθετε κάτι καινούριο», λέει ειδικός. Δείτε το πρόγραμμα του γυμναστηρίου κι επιλέξτε αυτό που σας φαίνεται πιο ενδιαφέρον και ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.

Ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες του γυμναστηρίου

Το γυμναστήριο μπορεί να γίνει ένα περίεργο μέρος για τους καινούριους, ειδικότερα όταν υπάρχει ελλιπής γνώση γύρω από το αντικείμενο. «Ευτυχώς οι περισσότεροι από τους άγραφους κανόνες ακολουθούν βασικές αρχές κοινής ευγένειας», αναφέρει personal trainer.

Εδώ είναι οι συμβουλές για να αποφύγετε δύσκολες καταστάσεις:

  • Καθάρισε τον εαυτό σου από τα βάρη και τον ιδρώτα. Χρησιμοποίησε πετσέτα στα μηχανήματα που έχεις σωματική επαφή Η γενική υγιεινή εξασφαλίζει και την ατομική υγιεινή.
  • Προσπάθησε να δώσεις χώρο στους άλλους που κάνουν βάρη για να μην νιώθουν ότι είστε αρκετά κοντά και σας χτυπήσουν.
  • Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο κομμάτι εξοπλισμού, ρωτήστε αν μπορείτε αν το μοιραστείτε με αυτόν που γυμνάζεται ή απλώς να του το επιστρέψετε πιο μετά.
  • Προσπαθήστε να μην σπαταλήσετε πολύ χρόνο σε ένα μηχάνημα. Ή αν απαραίτητα το κάνετε αυτό, επιτρέψτε και σε άλλους να προπονηθούν μαζί σας.

Δείτε και αυτό: Γυμναστική στο σπίτι – Ασκήσεις για να κάψεις μέχρι και 900 θερμίδες

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ