κοιλιακοί σε 8 λεπτά στο σπίτι πρόγραμμα
- Διαφήμιση -

Κι όμως μπορείς να κάνεις 6 pack κλεισμένος σπίτι σου αφού οι κοιλιακοί σου θα γυμναστούν σε μόλις 8 λεπτά. Βρήκαμε ίσως το πιο απλό και εύκολο πρόγραμμα, που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε τώρα που ο χρόνος μας είναι άπλετος. Τέλος οι δικαιολογίες λοιπόν και φύγαμε για γυμναστική!

Οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί συγκεκριμένα για την κοιλιακή περιοχή. Μπορούν να γίνουν από όποιο δήποτε γυμνάζεται συχνά, άντρες και γυναίκες, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις, πρέπει απλώς να ξέρεις πως να κάνεις τις ασκήσεις σωστά. Να κάνετε αυτές τις ασκήσεις μέρα παρά μέρα π.χ Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή για τουλάχιστον δύο βδομάδες και σίγουρα θα δείτε αποτελέσματα

- Διαφήμιση -

Γιατί οι συγκεκριμένες ασκήσεις έχουν αποτέλεσμα

  • Δουλεύει με αερόβιο τους κοιλιακούς μύες, για περισσότερο από 7 λεπτά διεγείρει εσωτερικά σε αυτή την περιοχή, έτσι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.
  • Μεγαλύτερη κυκλοφορία του αίματος σημαίνει περισσότερη κυκλοφορία του οξυγόνου και το λίπος φεύγει μόνο με την παρουσία του οξυγόνου.
  • Οι τονισμένοι μυς χρειάζονται περισσότερες θερμίδες για να είναι ενεργείς. Ο οργανισμός μας απελευθερώνει τις θερμίδες κοντά στους ενεργούς μυς.

Πως να κάνεις τις ασκήσεις

  • Αυτές οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να γυμνάζουν την κοιλιακή περιοχή με αερόβιο. Αν τις κάνετε μετά από μια αερόβια γυμναστική π.χ τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι κ.α. θα έχετε σίγουρα τα καλύτερα αποτελέσματα.
  • Μάθετε τις οδηγίες για κάθε άσκηση και σιγουρευτείτε ότι τις κάνετε σωστά.
  • Δώστε προσοχή στο σωστό τρόπο που αναπνέετε όταν κάνετε τις ασκήσεις. Είναι πολύ σημαντικό και θα σας βοηθήσει να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Bonus πληροφορία – Την ημέρα της προπόνησης φάε υδατάνθρακα

Οι υδατάνθρακες είναι σπουδαίοι για την απώλεια λίπους. Σοβαρά. Παρέχουν στο σώμα σου τα καύσιμα που χρειάζεται για να ανατινάσσει επαναλαμβανόμενα τους μυς στο γυμναστήριο στις ασκήσεις με μεγάλο φορτίο. Χωρίς αυτούς, θα νιώσεις αδυναμία και θα ξεμείνεις από ενέργεια. Καταναλώνοντας υδατάνθρακες τις ημέρες προπόνησης μόνο, θα διασφαλίσεις ότι το σώμα σου θα χρησιμοποιεί τα μακροθρεπτικά συστατικά μονάχα για μυϊκή ανάπτυξη, αποκατάσταση και αποθήκευση καυσίμων με τη μορφή γλυκογόνου στους μυς και το συκώτι.

Οι υδατάνθρακες επίσης ενισχύουν την απώλεια λίπους ανεβάζοντας τα επίπεδα λεπτίνης — καθώς συνεχίζεις το θερμιδικό έλλειμμα, τα επίπεδα λεπτίνης στο σώμα σου πέφτουν για να καταπολεμήσουν την αίσθηση της πείνας. Αυτό δυστυχώς καθυστερεί την καύση λίπους και διατηρεί το τελευταίο τμήμα του κοιλιακού λίπους. Καταναλώνοντας υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας (αποκαλούμενο και “refeeds”), θα ξανα-ανεβάσεις τα επίπεδα λεπτίνης και θα επανεκκινήσεις την απώλεια του λίπους.

Ιδού και το βίντεο με τις ασκήσεις:

Και αφού κάνεις τις ασκήσεις σου για κοιλιακούς, δες εδώ και τις top ασκήσεις για να χάσεις πόντους από την περιφέρεια 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ