πως να χάσεις λίπος από τα χέρια
- Διαφήμιση -

Αν σκέφτεσαι κι εσύ πως να χάσεις λίπος από τα χέρια, τότε το Aqua pilates είναι η λύση! Η αίσθηση που βιώνει ο ασκούμενος στο νερό είναι ανεπανάληπτη. Η θερμοκρασία του σώματος είναι μειωμένη σε σύγκριση με αυτή της ξηράς.

Η έλλειψη βαρύτητας λόγω άνωσης αποσυμπιέζει τις αρθρώσεις και διευκολύνει τις κινήσεις. Η αντίσταση στο νερό αυξάνεται με την ταχύτητα κίνησης και τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και επιτυγχάνει την ισομερή ανάπτυξη ανταγωνιστών και συναγωνιστών μυών.

- Διαφήμιση -

Η πίεση που ασκεί το νερό στην επιφάνεια του σώματος, η υδροστατική πίεση, λειτουργεί σαν βοηθητική αντλία της καρδιάς μειώνοντας την καρδιακή συχνότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης σε σύγκριση με ανάλογη άσκηση στην ξηρά. Καταπολεμά και την κυτταρίτιδα ενώ γυμνάζει τα χέρια σου κάνοντας το λίπος παρελθόν. Έτσι, μέσα σε λίγο καιρό δεν θα αναρωτιέσαι πλέον πώς να χάσεις λίπος από τα χέρια, αφού αν μη τι άλλο θα έχεις γραμμώσει!

Ιδού πώς να χάσεις λίπος από τα χέρια με pilates στο νερό

Τα πλεονεκτήματα της άσκησης στο νερό είναι πολύ περισσότερα και σε συνδυασμό με την εφαρμογή του προγράμματος Pilates στο νερό… απλά μεγιστοποιούνται.

Γνωρίζοντας ότι βασικός στόχος του pilates είναι η ενδυνάμωση του κέντρου/πυρήνα, η εκτέλεση του μαθήματος στο νερό τον επιτυγχάνει… μιας και ο ασκούμενος προσπαθεί να ισορροπήσει στο νερό από τη μια και να εκτελέσει την άσκηση από την άλλη, ενεργοποιώντας τις κατάλληλες μυϊκές ομάδες.

Από τα πρώτα μαθήματα στο νερό ο ασκούμενος θα αντιληφθεί την σημαντικότητα της αναπνοής, της εστίασης στο κέντρο του, της αυτοσυγκέντρωσης κατά την εκτέλεση των ασκήσεων, του ελέγχου πάνω στην άσκηση, της απομόνωσης μυϊκών ομάδων ώστε να δυναμώσουν, της ευθυγράμμισης του σώματος και της ακρίβειας.

Οι βασικές αρχές του pilates αποκτούν μεγαλύτερη σημασία μέσα στο νερό με ένα επιπλέον πλεονέκτημα, το ότι βελτιώνεται η κινητικότητα των αρθρώσεων παράλληλα με την ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος.

Δε χρειάζεται να ξέρεις κολύμπι για να συμμετάσχεις σε ένα τέτοιο μάθημα. Η άσκηση με την τεχνική pilates στο νερό είναι κατάλληλη για την αποκατάσταση τραυματισμών, για περιστατικά αρθρίτιδας, για άτομα με οστεοπόρωση, για υπέρβαρους ασκούμενους και για ασκούμενους μεγάλης ηλικίας. Σταμάτα να αναρωτιέσαι πώς να χάσεις λίπος από τα χέρια και ξεκίνα.

Βήμα βήμα πώς να χάσεις λίπος από τα χέρια και τι θα χρειαστείς

Μόνο το σώμα σου και αν υπάρχουν διαθέσιμα ένα μακαρόνι/noodle και ο εξοπλισμός ενός κλασικού μαθήματος γυμναστικής στο νερό.

Θα κινηθείς στα ρηχά νερά, στα βαθιά νερά και στα πλάγια της πισίνας. Θα παίξεις με το βάρος του σώματός σου και τις θέσεις του στο νερό. Το ασκησιολόγιο εξαρτάται επίσης από το βάθος, τις διαστάσεις της πισίνας και τον εξοπλισμό που διαθέτεις.

Δες και αυτό: Αυτή η άσκηση καίει 900 θερμίδες την ώρα – Βάζει «φωτιά» στον μεταβολισμό

Από την Βαρβάρα Σολομωνίδου – Είναι CERTIFIED JOHNNY G SPINNING INSTRUCTOR, Certified Kettlebell Teacher (Level I) IKFF, κάτοχος μαύρης ζώνης και 1 DAN στο TAE KWON DO (15-12-2001), PILATESSTICK TEACHER TRAINER καθώς επίσης η εταιρία AthensTrainers® έχει τα δικαιώματα εκπαίδευσης του PILATESSTICK στην Ελλάδα (Διεθνης Πιστοποίηση) σε συνεργασία με την LIFE TECHNOLOGIES

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ