μόδα yoga
- Διαφήμιση -

Έχεις ακούσει για yoga με τη γάτα, με το σκύλο ακόμα και με την κατσίκα. Η νέα μόδα στην yoga ωστόσο, λέει ότι τώρα είναι η σειρά των αλόγων. Αυτή η νέα τάση έχει κι εξαιρετικό βαθμό επικινδυνότητας αλλά και αγάπης.

Είναι γνωστό ότι τα άλογα έχουν θεραπευτική δράση στην ψυχολογία του ανθρώπου και βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους. Από την αρχαιότητα, το άλογο αποτελούσε πιστό σύντροφο και σύμμαχο των ανθρώπων. Στη μυθολογία συχνά συναντάμε πλάσματα που συνδέουν σε μία οντότητα το άλογο και τον αναβάτη, όπως ο Κένταυρος ή οι Αμαζόνες.

- Διαφήμιση -

Η νέα μόδα στην yoga με… άλογα

Το ίδιο ρόλο, της πληρότητας και της συνένωσης έρχεται να εκπληρώσει και η yoga πάνω σε άλογο. Ειδικά εκπαιδευμένα ζώα επιτρέπουν στον αναβάτη τους να ενωθεί μαζί τους ώστε να συγκεντρωθεί και να εκτελέσει τις δύσκολες ασκήσεις ισορροπίας. Οι εμπνευστές της horse yoga πιστεύουν ότι “εναρμονίζοντας την αναπνοή μας με αυτή του αλόγου αναπτύσσεται μια δυνατή σχέση ανάμεσα στον αναβάτη και το άλογο” και ξεκαθαρίζει ότι το ζώο δεν χρησιμοποιείται σαν εργαλείο, αλλά ως συνεργάτης μας.

Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι τα άλογα, όπως και οι σκύλοι, έχουν μια έμφυτη ικανότητα αναγνώρισης συναισθημάτων άλλων ζώων του είδους τους, την οποία επέκτειναν στους ανθρώπους για λόγους προσαρμογής, όταν εξημερώθηκαν από αυτούς. 

Σίγουρα δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε απλή η εκτέλεση των asanas. Απαιτείται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και αμοιβαία εμπιστοσύνη με το άλογο. Φυσικά πάντα με τη συμβολή του εκπαιδευτή που επιβλέπει και βοηθά. Οι λάτρεις του είδους επιμένουν ότι το αποτέλεσμα σε ανταμείβει όσο δύσκολο κι αν είναι το εγχείρημα. Και, όχι, δεν χρειάζεται να ξέρεις ιππασία για να το δοκιμάσεις. Αν θες την γνώμη μας, μπορεί μέχρι στιγμής μόνο οι… τολμηρές και θαρραλέες να το δοκιμάζουν, αλλά για εμάς αξίζει να το κάνεις και εσύ!

Δες και αυτό: Φρενίτιδα στο εξωτερικό με το νέο trend στη γυμναστική – Χάνεις άπειρες θερμίδες

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ