- Διαφήμιση -

Το παιδικό σου παιχνίδι µπορεί να γίνει και σήµερα το αγαπηµένο σου. Χωρίς να φύγεις από το σπίτι σου –µετακίνησε µόνο τα έπιπλα– και χωρίς έξοδα, µπορείς να κάψεις τις πιο πολλές θερµίδες.

Σίγουρα έχεις χοροπηδήσει πάνω από ένα σχοινάκι στην αυλή του σχολείου σου. Απολαυστικό, διασκεδαστικό και άκρως αποτελεσµατικό, το σχοινάκι µπορεί να γίνει η νέα αγαπηµένη σου συνήθεια.

- Διαφήμιση -

Δεν χρειάζεται να ξέρεις τα βήµατα, ούτε να έχεις ειδικό εξοπλισµό. Σύµφωνα µε τους ειδικούς, µε µόλις 10΄ σχοινάκι µπορείς να κάψεις έως 160 θερµίδες. Οι έρευνες ισχυρίζονται ότι είναι το µόνο είδος γυµναστικής που «επιτίθεται» τόσο δυναµικά στο λίπος! Δεν είναι τυχαίο ότι το σχοινάκι περιλαµβάνεται στα προγράµµατα προπόνησης επαγγελµατιών αθλητών. Για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσµατα, χρειάζεται να επαναλαµβάνεις την ίδια κίνηση για τουλάχιστον 2΄. Είναι σηµαντικό να κρατάς την ισορροπία σου και να αλλάζεις µετά από 2΄ την άσκηση, για να δουλεύεις όλες τις µυϊκές οµάδες. Αν θέλεις, µπορείς να εντάξεις το σχοινάκι στην καθιερωµένη σου γυµναστική ως ζέσταµα. Ξεκίνα µε 5΄ σχοινάκι και µετά ακολούθησε ένα πλήρες πρόγραµµα 20΄.

 

Με αλλαγή ποδιού

Πήδα πάνω από το σχοινάκι µε το ένα πόδι κάθε φορά. Πρώτα µε το δεξί και στην επόµενη κίνηση µε το αριστερό. Θα δυναµώσεις τους τετρακέφαλους.

Κλασική θέση

Στάσου όρθια µε το λαιµό χαλαρό και το βλέµµα µπροστά. Οι αγκώνες θα πρέπει να είναι λυγισµένοι 90° και η κίνηση να γίνεται κυρίως µε τους καρπούς. Οι ώµοι χαλαροί. Πήδα ταυτόχρονα και µε τα δύο πόδια. Κατά τη διάρκεια της άσκησης σφίξε τρικέφαλους και δικέφαλους. Μετά από κάθε άλµα, πάτα γερά σε όλο το πέλµα και κράτησε ελαφρώς λυγισµένα τα γόνατα.

Σλάλοµ

Πήδα πάνω από το σχοινάκι και προσγειώσου και µε τα δύο πόδια, περίπου 15 εκ. πιο δεξιά. Επαναλαµβάνεις την ίδια κίνηση από την άλλη πλευρά.

Με τα γόνατα ψηλά

Συνέχισε να πηδάς µε εναλλαγή του ποδιού, αλλά κράτα κάθε φορά το γόνατο όσο πιο ψηλά µπορείς. Η συγκεκριµένη άσκηση δυναµώνει τους κάτω κοιλιακούς.

2f5fdafe735b20a3fac2afa05d8516d3

Το σωστό ύψος

Για να είσαι σίγουρη ότι έχεις το σωστό σχοινάκι, πρέπει, όταν το κρατάς µε το πόδι στο έδαφος, να φθάνουν οι λαβές του στο ύψος των αγκώνων σου.

Τα οφέλη

Εννοείται ότι δεν θα κάνεις µία ώρα σχοινάκι από την πρώτη φορά. Θα χρειαστεί να προσαρµοστείς αργά και σταθερά. Ξεκίνα µε 10΄ και αύξησε σταδιακά το χρόνο. Αν κάνεις καθηµερινά σχοινάκι, θα τονώσεις τους µυς σου και θα αυξήσεις την οστική σου πυκνότητα, ενώ θα δεις γρήγορα διαφορά στο σωµατότυπό σου.

Προσοχή

Τα παπούτσια που θα διαλέξεις δεν είναι λεπτοµέρεια. Καλύτερα να είναι ενισχυµένα στο µπροστινό µέρος, επειδή εκεί πέφτει όλο το βάρος του σώµατος.

Διάβασε επίσης:

Κάψε λίπος σε 4 λεπτά με τη Σοφία Παθέκα!

Μετά τη γυμναστική πεινάω, είναι σωστό όµως να φάω αµέσως;

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ