Με µια τόσο απλή κατασκευή, όπως µια βέργα που έχει στις άκρες της δύο λάστιχα, µπορείς να γυµνάσεις εξαιρετικά γρήγορα και απλά όλο σου το κορµί.

Η γυµνάστρια Σοφία Παθέκα ορκίζεται στο… gymstick ότι, αν είσαι συνεπής και ακολουθήσεις κατά γράµµα για λίγη ώρα καθηµερινά το πρόγραµµά της, θα δεις τέτοια διαφορά στο σώµα σου που δεν θα φανταζόσουν ποτέ!
«Το υπέροχο αυτό όργανο γυµναστικής µπορεί να γυµνάσει το σώµα στο σύνολό του, µε µεγάλη ποικιλία ασκήσεων. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, προσφέροντας µυϊκή ενδυνάµωση, ισορροπία, συντονισµό… και διασκέδαση. Ακολούθησέ µε», σε προτρέπει η Σοφία.
Εµείς υποκύψαµε… Εσύ;

Οι ασκήσεις είναι απλές και δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα. Όποια δεν µπορείς να ακολουθήσεις, φέρ’ τη στα µέτρα σου. Σήκωσε το πόδι ή το χέρι σου όσο µπορείς, χωρίς να καταπονείς υπερβολικά τον εαυτό σου. Κάνε 20 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση για να είναι πραγµατικά αποτελεσµατική. Ανάµεσα στις ασκήσεις µπορείς να ξεκουράζεσαι για 30 δευτερόλεπτα. Δεν τελείωσες. Θα επαναλάβεις τα βήµατα από το 1 έως το 7 δύο φορές ακόµα, µε µια σύντοµη ξεκούραση ανάµεσά τους. Πέρνα τα λάστιχα γύρω από τα παπούτσια σου, πιάσε γερά το gymstick από τις άκρες και, εµπρός,… ξεκινάµε!

Όρθια θέση

Ανοίγεις τα πόδια στη διάσταση και κρατάς το gymstick µπροστά σου. Εκπνέοντας, τραβάς το gymstick κάτω από το σαγόνι.

_MG_7989s _MG_7992s

 

Tip:
Οι αγκώνες σου πρέπει να είναι πιο ψηλά από τα χέρια. Eπανάλαβε 20 φορές.

Βαθύ κάθισµα
Τέντωσε ψηλά τα χέρια σου κρατώντας πάντα σε σταθερή θέση το gymstick. Σφίξε δυνατά τους κοιλιακούς και κατέβα σε θέση squat µε ίσια πλάτη. Εκπνέοντας, ανέβα, πιέζοντας ταυτόχρονα έντονα τις φτέρνες στο πάτωµα. Επανάλαβε 20 φορές.

_MG_7999s _MG_8000s

Tip:
Τα χέρια σου δεν αλλάζουν θέση. Μένουν ακίνητα.

Χέρια χαµηλά
Κρατάς το gymstick µπροστά σου µε τις παλάµες να κοιτάνε προς τα πάνω. Σφίγγεις καλά τους κοιλιακούς και πιέζεις τα χέρια προς τα πάνω µέχρι το ύψος των ώµων. Επανάλαβε 20 φορές.

_MG_8007s _MG_8008s

Tip:
Προσοχή. Το σώµα πρέπει να παραµένει ακίνητο και σφιχτό σε όλη τη διάρκεια της άσκησης. Μόνο τα χέρια κινούνται.

Από πίσω
Κρατάς το gymstick πίσω από την πλάτη σου µε τα χέρια λυγισµένα κοντά στον κορµό σου. Εκπνέοντας πιέζεις τα χέρια µέχρι να τεντώσουν πίσω. Επανάλαβε 20 φορές.

_MG_8021s _MG_8018s

Tip:
Πρόσεχε µη σκύβεις όταν κάνεις την κίνηση µπροστά. Το σώµα σου παραµένει σφιχτό και σταθερό.

Με το ένα χέρι
Κρατάς το gymstick µε το ένα χέρι, ενώ το σώµα γέρνει ελαφρώς µπροστά. Τραβάς τον αγκώνα προς τα πάνω µέχρι να σχηµατιστεί ορθή γωνία και εκπνέεις. Κάνε 20 επαναλήψεις. Επανάλαβε την άσκηση µε το άλλο χέρι.

_MG_8011s _MG_8014s

Tip:
Ίσως µπερδευτείς λίγο στην αρχή, αλλά µετά θα τα καταφέρεις. Δώσε σηµασία στον αγκώνα σου, που πρέπει να έχει τη σωστή γωνία.

Στο πλάι
Κάθισε µε το γοφό σου κάτω και µε λυγισµένο χέρι κράτα ψηλά το gymstick. Στηρίξου στο άλλο σου χέρι, σφίξε την κοιλιά σου και τα πόδια και ανέβασε το σώµα σου ψηλά µε µία κίνηση, τεντώνοντας ταυτόχρονα το gymstick. Κάνε 20 επαναλήψεις και συνέχισε την άσκηση ακουµπώντας στον άλλο γοφό.

_MG_8023s _MG_8025s

Tip:
Το σώµα σου, όταν τεντώνεται, πρέπει να σχηµατίζει µια ευθεία µε το gymstick.

Καθιστή
Ας γυµνάσουµε λίγο και τους πλαϊνούς κοιλιακούς. Κάθισε µε ίσια πλάτη, λυγισµένα γόνατα και κράτα το gymstick µπροστά από το στήθος σου µε τα χέρια σταυρωµένα. Στρίψε τον κορµό σου προς τη µια πλευρά, µέχρι να ακουµπήσει η άκρη του οργάνου στο πάτωµα. Επανάλαβε από την άλλη πλευρά. Επανάλαβε 20 φορές.

_MG_8028s_MG_8031s
Tip:
Κράτα σταθερή την πλάτη σου ώστε να µην ανεβοκατεβαίνει.

Ποια είναι η Σοφία Παθέκα
Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, απόφοιτη του Πανεπιστηµίου Κινητικών Επιστηµών Carlo Bo. Έχει πάρει master στην άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης και έχει κάνει µετεκπαίδευση στην αποκατάσταση τραυµατισµών. Είναι εισηγήτρια σεµιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ) και µέλος της Ιταλικής Οµοσπονδίας Fitness (FIF). Τέλος, είναι fitness editor στο ENTER TV.

  • Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης

Διάβασε επίσης:

Θέλεις να μείνεις η μισή;

Με αυτή την άσκηση θα κάψεις 800 θερμίδες σε 60′!