Υγιεινό πρωινό παιδί στο δημοτικό
- Διαφήμιση -

Διπλάσιες είναι οι πιθανότητες να πετύχουν βαθμούς πάνω από το μέσο όρο της τάξης τους, όσοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου τρώνε ένα καλό πρωϊνό πριν πάνε στο σχολείο!

Βρετανική επιστημονική έρευνα διαπιστώνει με βεβαιότητα μάλιστα την θετική συσχέτιση του πρωινού με τις σχολικές επιδόσεις.

- Διαφήμιση -

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, με επικεφαλής τη Χάνα Λίτλκοτ, ανέλυσαν στοιχεία για 5.000 παιδιά ηλικίας εννέα έως 11 ετών από 100 δημοτικά σχολεία. Τόνισε δε ότι, “υπάρχει ξεκάθαρη συνέργεια ανάμεσα στην υγεία και στην εκπαίδευση. Είναι σαφές ότι η βελτίωση της υγείας των μαθητών επιφέρει και εκπαιδευτικές βελτιώσεις”.

Η μελέτη δείχνει ότι όσο καλύτερης ποιότητας πρωϊνό, όπως για παράδειγμα φρούτα, τρώνε τα παιδιά, τόσο καλύτερους βαθμούς τείνουν να παίρνουν. Στην αντίθετη όχθη, φαίνεται πως η κατανάλωση γλυκών, σνακ και άλλων μη υγιεινών τροφών δεν επιδρά θετικά στους βαθμούς.

Επίσης, προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι το πρωινό φαγητό σχετίζεται γενικότερα με καλύτερη γενική υγεία καθώς και με μεγαλύτερη ικανότητα νοητικής συγκέντρωσης.

«Η νέα μελέτη παρέχει τις ισχυρότερες έως σήμερα ενδείξεις για τις σχέσεις ανάμεσα στο τι τρώνε οι μαθητές και πόσο καλά τα πανε στο σχολείο» δήλωσε η Λίτλκοτ. «Υπάρχει ξεκάθαρη συνέργεια ανάμεσα στην υγεία και στην εκπαίδευση. Είναι σαφές ότι η βελτίωση της υγείας των μαθητών επιφέρει και εκπαιδευτικές βελτιώσεις» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ