ΕΟΦ κορονοϊός ανακοίνωση
- Διαφήμιση -

Μια έκτακτη ανακοίνωση έβγαλε ο ΕΟΦ λόγω του κορονοϊού, ο οποίος και αλλάζει τον τρόπος διάθεσης γνωστού φαρμάκου. Μάλιστα, ορίζει την τιμή εξέτασης για τον covid-19 στα 140 ευρώ σε ιδιωτικό κέντρο, όπως αποκαλύπτει ο νευροχειρουργός και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του φαρμάκου PLAQUENIL ορίζεται με «Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

- Διαφήμιση -

Η απόφαση για αλλαγή στον τρόπο διάθεση του φαρμάκου PLAQUENIL θεωρήθηκε επιβεβλημένη καθώς μετά τις πρώτες ανακοινώσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης της χλωροκίνης, της δραστικής ουσίας του PLAQUENIL, σε ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, οι πολίτες έτρεξαν να προμηθευτούν το φθηνό σχετικά φάρμακο αρχίζοντας να αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων.

Κατόπιν σχετικών προειδοποιήσεων των φαρμακοποιών ότι υπάρχει κίνδυνος το εν λόγω φάρμακο να εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων και να το στερηθούν ασθενείς που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και χρειάζεται να το λαμβάνουν καθημερινά προκειμένου να παραμείνουν υγιείς, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε την απόφαση για την αλλαγή του τρόπου διάθεσης.

Δείτε και το φάρμακο PLAQUENIL:

ΕΟΦ plaquenil ανακοίνωση κορονοϊός

eof.gr

Διαβάστε και το μεγάλο λάθος που κάνουμε με τα γάντια και δεν προστατευόμαστε εδώ

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ