- Διαφήμιση -

Περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σκυμμένη μπροστά από έναν υπολογιστή και πολύ συχνά το σώμα σου διαμαρτύρεται. Όρθωσε το κορμί σου και αντιμετώπισε τη μέρα με αυτοπεποίθηση.

Έχεις τις μαύρες σου και δεν ξέρεις τι φταίει; Η σωστή στάση σώματος μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημά σου. Η κακή στάση σώματος μπορεί να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από πόνους στην πλάτη και τον αυχένα. Είναι ικανή να σου χαλάσει τη διάθεση και να μειώσει την ενεργητικότητά σου. Όμως, υπάρχει λύση! Αν δεν το πιστεύεις, μια γερμανική έρευνα έχει τις αποδείξεις. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι, όταν κάθεσαι πολλές ώρες στο γραφείο, έχεις την τάση να καμπουριάζεις και να ρίχνεις τους ώμους. Το αποτέλεσμα, εκτός από την πλάτη και τον αυχένα σου, που “πιάνονται”, είναι να κάνεις δυσάρεστες σκέψεις που σε αγχώνουν. Αντιθέτως, όταν κάτι καλό έχει συμβεί μέσα στην ημέρα σου, αμέσως ανακάθεσαι στην καρέκλα, η πλάτη σου ισιώνει και οι ώμοι χαλαρώνουν.

- Διαφήμιση -

Αυτή η διαδικασία λειτουργεί και αμφίδρομα. Αν έχεις δηλαδή καλή σωματική στάση, τότε ο εγκέφαλός παίρνει το μήνυμα πως κάτι καλό έχει συμβεί και σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη. Ενισχύεται η αυτοπεποίθησή σου και γίνεσαι πιο δραστήρια.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως δεν έχεις πάντα τη δυνατότητα να ελέγχεις τη στάση σου. Οι σημερινοί ρυθμοί ζωής και οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν τη σωστή στάση. Γι’ αυτό το λόγο, το The BODY σου παρουσιάζει τις καλύτερες τεχνικές για να ελέγχεις πάντα το σώμα σου!

Όταν στέκεσαι όρθια

Κεφάλι

Κράτα το κεφάλι και το λαιμό σου σε ευθεία θέση, σαν να σε τραβάει μια νοητή κλωστή προς το ταβάνι.

Ώμοι

Πίεσε ελαφρά τις ωμοπλάτες μεταξύ τους και επίτρεψε στα χέρια σου να πέσουν χαλαρά στο πλάι για να μην καμπουριάζεις.

Πλάτη

Ρούφα την κοιλιά σου προς τα μέσα με δύναμη. Αυτό θα παρακινήσει τους κοιλιακούς μυς να δουλέψουν και να ξεκουράσουν το βάρος που “μαζεύεται” στην πλάτη σου.

Γόνατα

Για να μην κουράζονται τα πόδια σου γρήγορα, μην τεντώνεις τα γόνατά σου, αλλά κράτα τα πάντα ελαφρώς λυγισμένα.

Πόδια

Μοίρασε το βάρος σου στα μήλα του κάθε ποδιού, έτσι η πίεση θα διανέμεται ισάξια σε όλο το σώμα.

Ολόκληρο το σώμα

Αν πρέπει να μείνεις όρθια για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπάθησε να περπατάς συχνά για να ξεμουδιάζεις. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα, τουλάχιστον μετάφερε διαδοχικά το βάρος από το ένα πόδι στο άλλο, όταν νιώθεις κούραση.

Όταν είσαι καθισμένη

Κεφάλι

Απόφυγε να στηρίζεις το πιγούνι στο χέρι σου όταν κάθεσαι στο γραφείο και χαζεύεις στον υπολογιστή. Αυτή η κίνηση κουράζει τις αρθρώσεις και τους σπονδύλους του αυχένα.

Ώμοι

Προσπάθησε να τους έχεις χαλαρούς. Αν πληκτρολογείς, κράτα τα χέρια σου παράλληλα πάνω στο γραφείο για να στηρίζουν τους ώμους.

Πλάτη

Το ιδανικό είναι να βάλεις ένα μικρό μαξιλάρι στη μέση σου. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα μπορείς να καμπουριάζεις και η σπονδυλική στήλη δεν θα πιέζεται.

Γόνατα

Άφησε ένα μικρό κενό μεταξύ της καρέκλας και του πίσω μέρους των γονάτων σου, ώστε να λυγίζουν φυσικά.

Πόδια

Μη σταυρώνεις τα γόνατά σου για μεγάλα χρονικά διαστήματα – έτσι χαλάει η ευθυγράμμιση με τη λεκάνη σου και θα αρχίσεις να πονάς.

Ολόκληρο το σώμα

Η στάση του σώματος χειροτερεύει όσο περνάει η ώρα. Αυτό οφείλεται στην κούραση και τους περισπασμούς. Όταν, λοιπόν, ξέρεις πως θα κάθεσαι για πολλές ώρες, θυμήσου κάθε μισή με μία ώρα να σηκώνεσαι για μερικά λεπτά. Έτσι διώχνεις τη συσσωρευμένη ένταση και ξεκινάς από την αρχή.

Διάβασε επίσης:

Κύστεις ωοθηκών: ένα συχνό γυναικολογικό πρόβλημα

Δωρεάν εξέταση για τις αγγειακές παθήσεις!

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ