Σωτήρης Τσιόδρας κορονοϊός
- Διαφήμιση -

Συγκλόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας με τα όσα είπε στην χτεσινή του ενημέρωση για τους καπνιστές, τώρα που ο κορονοϊός έχει εισβάλλει στην ζωή μας. Υπενθυμίζεται ότι τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

Στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε το αν και κατά πόσο απροστάτευτοι είναι οι καπνιστές στον νέο κορονοϊό. Συγκεκριμένα τόνισε πως «Κάποια πειραματικά δεδομένα που αφορούν και ανθρώπους δίπλα στους καπνιστές, κατά κάποιον τρόπο έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και κατ’ αναλογία περισσότερες πόρτες και παράθυρα για είσοδο του ιού στον οργανισμό τους. Εγώ θα πω αυτό στους ανθρώπους που καπνίζουν, τους φίλους συμπολίτες μας: η επιλογή είναι καθαρά δική τους»

- Διαφήμιση -

Ακόμα και οι καπνιστές χωρίς χρόνια νοσήματα φαίνεται να έχουν υψηλότερη συχνότητα αναπνευστικών λοιμώξεων και αυξημένη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τόνισε.

Ποιος είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας (Σίδνεϊ, 13 Οκτωβρίου 1965) είναι Έλληνας ιατρός παθολόγος με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου. Την 1η Φεβρουαρίου 2020 ορίστηκε από το υπουργείο Υγείας ως εκπρόσωπος τύπου του για τις ανακοινώσεις σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς και επικεφαλής της αντιμετώπισης της πανδημίας στην χώρα.

Από το 2010 είναι Αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στη Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΠΓΝ «Αττικόν». Είναι επίσης Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός Σύμβουλος του ΚΕΕΛ (Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων) και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του Covid-19 (κορονοϊού) .

Δείτε εδώ και την εικόνα σοκ από Ιταλίδα νοσηλεύτρια – Viral το «χέρι με μπλαβιασμένες αρθρώσεις»

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ