γυναίκα και καριέρα
- Διαφήμιση -

Αν είσαι γυναίκα που έχει καριέρα, σίγουρα έχεις μια από τις παρακάτω 4 «μάχες» στις σχέσεις σου ή ακόμα και τις… 4 μαζί! Δεν είναι εύκολο να ισορροπήσεις, κι αυτό είναι ένα τίμημα δυστυχώς που πολλές πληρώνουν καθημερινά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι έρευνες δείχνουν ότι οι εταιρίες που έχουν γυναίκες στο διοικητικό τους συμβούλιο, έχουν καλύτερες επιδόσεις από αυτές που δεν έχουν. Παρόλα αυτά, οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις στην καριέρα τους, τις οποίες καλούνται να ξεπεράσουν για να πετύχουν τους στόχους τους.

- Διαφήμιση -

Αυτές είναι οι 4 «μάχες» που δίνεις και εσύ αν είσαι γυναίκα με καριέρα

  • Υπάρχουν ακόμα πολλοί που δεν παίρνουν τις εργαζόμενες γυναίκες στα σοβαρά, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο. Στις ΗΠΑ, οι γυναίκες κατέχουν πάνω από 9.4 εκατομμύρια επιχειρήσεις, που απασχολούν 8 εκατομμύρια εργαζόμενους. Επιπλέον, το 58.6% του εργατικού δυναμικού είναι γυναίκες. Άρα, οι γυναίκες έχουν σημαντική παρουσία και μεγάλη συνεισφορά στον επαγγελματικό στίβο, για να αντιμετωπίζονται με τέτοια ελαφρότητα στην καριέρα. Οπότε, αν ποτέ έρθετε αντιμέτωπες με στενόμυαλους ανθρώπους με τέτοια συμπεριφορά, απλά αγνοήστε τους. Είναι θύματα των προκαταλήψεών τους, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με εσάς προσωπικά. Απλά, αγνοήστε τους και σιγουρευτείτε ότι έχετε ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης και ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να πέσετε στην ανάγκη τους.
  • Πολλές γυναίκες δεν αναγνωρίζουν την αξία τους. Είναι φυσιολογικό για τους άντρες να διατυμπανίζουν – και μερικές φορές να μεγαλοποιούν – τις επιτυχίες τους. Όταν, όμως, οι γυναίκες διαφημίζουν τις επιτυχίες τους, πολλές φορές κατηγορούνται για αλαζονική συμπεριφορά, οπότε τείνουν είτε να μην επικοινωνούν τις προσωπικές επιτυχίες τους, είτε να τις εμφανίζουν ως ομαδική δουλειά. Το να ξέρεις, όμως, να πουλάς τον εαυτό σου και να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου και στην καριέρα σου, χωρίς να σε ενδιαφέρει τι πιστεύουν οι άλλοι, είναι απαραίτητο για την επιτυχία σου. Φρόντισε, λοιπόν, να προβάλεις σωστά τα επιτεύγματά σου για να εξελιχθείς και να φτιάξεις το “όνομά” σου. Σταμάτα να υποτιμάς την αξία σου και μάθε να διαχειρίζεσαι σωστά την εικόνα σου.
  • Οι γυναίκες έχουν την τάση να “ξοδεύονται”. Επειδή θέλουν να τους ευχαριστήσουν όλους, αναλαμβάνουν πολλές αρμοδιότητες. Και αυτό οδηγεί σε υπερκόπωση ή το λεγόμενο “κάψιμο”, που είναι πολύ βλαβερό μακροπρόθεσμα. Αν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να μάθεις να μοιράζεις αρμοδιότητες. Να μάθεις να λες “όχι”. Είναι σημαντικό να βάζεις προτεραιότητες και να ξέρεις να διαχειρίζεσαι το χρόνο σου. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο αν θέλεις να βγεις κερδισμένη μακροπρόθεσμα.
  • Πολλές γυναίκες φοβούνται την αποτυχία. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης κάνει πολλές γυναίκες να παγώνουν στην σκέψη της αποτυχίας. Αυτός είναι και ο νούμερο ένα ανασταλτικός παράγοντας για όλες τις γυναίκες. Ο φόβος της αποτυχίας είναι φυσιολογικός και αληθινός, δεν πρέπει όμως να μας οδηγεί σε παράλυση ή στασιμότητα. Η αποτυχία είναι απλά ένας απαραίτητος σταθμός στο δρόμο προς την επιτυχία, άρα δεν μπορεί να είναι κάτι τόσο τραγικό. Είναι μια εξάσκηση, που μας προετοιμάζει για την επιτυχία που, αργά ή γρήγορα, θα έρθει. Μάθε να ξεπερνάς τον φόβο της αποτυχίας και μην τον αφήνεις να παρεμβαίνει στις αποφάσεις και τις επιλογές για την καριέρα ή την επιχείρησή σου.

Τα δικαιώματα για τις γυναίκες και η καριέρα

Δικαιώματα των γυναικών είναι τα δικαιώματα και οι απαιτήσεις που αξιώνονται για τις γυναίκες και τα κορίτσια πολλών κοινωνιών ανά τον κόσμο και αποτελούν τη βάση για το γυναικείο κίνημα για τα δικαιώματα κατά τον δέκατο ένατο αιώνα και το φεμινιστικό κίνημα κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Σε ορισμένες χώρες, τα δικαιώματα αυτά θεσμοθετούνται ή υποστηρίζονται από το νόμο, τα τοπικά έθιμα και τη συμπεριφορά, ενώ σε άλλες μπορεί να αγνοηθούν ή να κατασταλούν. Διαφέρουν από τις ευρύτερες έννοιες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω ισχυρισμών μιας εγγενούς ιστορικής και παραδοσιακής προκατάληψης κατά την άσκηση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών, υπέρ των ανδρών και των αγοριών.

Ζητήματα που συνδέονται συνήθως με τις έννοιες των δικαιωμάτων των γυναικών περιλαμβάνουν, αν και δεν περιορίζονται σε αυτά, στο δικαίωμα: για σωματική ακεραιότητα και αυτονομία, να είναι ελεύθερες από βία, να ψηφίζουν, να κατέχουν δημόσια αξιώματα, να συνάπτουν νομικές συμβάσεις, να έχουν ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο, να δουλεύουν, να αμοίβονται με δίκαιους μισθούς ή ίση αμοιβή, να έχουν αναπαραγωγικά δικαιώματα, να έχουν ιδιοκτησία, να μορφώνονται.

Δες και αυτό: Πώς να τιθασεύσεις τα «αρνητικά» συναισθήματα; Ειδικός εξηγεί

Με πληροφορίες από tsemperlidou.gr/

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ