Πώς να μην μυρίζει άσχημα το στόμα
- Διαφήμιση -

Διαπιστώνεις ότι, παρόλο που το βράδυ, έχεις πλύνει σχολαστικά τα δόντια σου, το στόμα σου μυρίζει άσχημα το πρωί; Δεν είσαι η μόνη. Το φαινόμενο αυτό το βιώνει αρκετός κόσμος και ευτυχώς είναι αναστρέψιμο. Τα προϊόντα όπως, τσίχλες και spay, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα παρά μόνο προσωρινά.

Για να μην μυρίζει άσχημα το στόμα σου το πρωί, ακολούθησε μερικές συμβουλές που θα δεις παρακάτω.

Παρατήρησε το τρόπο που αναπνέεις.

Αναπνέεις από το στόμα και όχι από τη μύτη; Μόλις εντόπισες την πρώτη αιτία για από το που μπορεί να προέρχεται η δυσοσμία. Αυτό συμβαίνει γιατί, το σάλιο έχοντας την ιδιότητα να σκοτώνει τα βακτήρια που κάνουν την αναπνοή να μυρίζει άσχημα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, η ποσότητα σάλιου που παράγεται μειώνεται, οπότε τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται. Το στόμα ξηραίνεται και όσο πιο πολύ, τόσο πιο έντονη η άσχημη μυρωδιά.

- Διαφήμιση -

Ελάττωσε τις κακές συνήθειες.

Τσιγάρο, αλκοόλ και αναψυκτικά. Είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό, οι “κακές” αυτές συνήθειες, είναι ικανές να επιδεινώσουν την κακή αναπνοή. Πίνε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι μία φορά τη μέρα. Περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων.

Σχολαστικός καθαρισμός

Το βούρτσισμα της οδοντοστοιχίας είναι πολύ σημαντική. Απαραίτητο θεωρείται να χρησιμοποιείς εντατικά οδοντικό νήμα καθώς και στοματικό διάλυμα το οποίο όμως δεν πρέπει να περιέχει αλκοόλ. Μην ξεχνάς να βουρτσίζεις απαλά και τη γλώσσα σου. Βοηθά ούτως ώστε να απομακρυνθούν μικρόβια τα οποία συμβάλουν και αυτά στην άσχημα ανάσα.

Τελευταίο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό

Γιαούρτι βοηθά να μην μυρίζει η ανάσα το πρωί

Βάλε στη διατροφή σου γιαούρτι! Η κατανάλωσή του βοηθά να περιοριστούν τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας. Σε 15 μέρες περίπου θα διαπιστώσεις ότι η αναπνοή σου είναι ευχάριστη.

Και φυσικά, η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρό σας, βοηθά στο να αποφευχθεί τυχόν πρόβλημα στα δόντια και στα ούλα, τα οποία επιδεινώνουν το πρόβλημα της κακοσμίας.

Διαβάστε επίσης:

Ανακάτεψε ελαιόλαδο με αλάτι και τρίψε το σώμα σου – Μόλις δεις τα οφέλη, θα το κάνεις συνέχεια

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ