λιποαναρρόφηση χωρίς πλαστική πώς γίνεται
- Διαφήμιση -

Πόσες φορές δεν έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να μπορούσες να κάνεις λιποαναρρόφηση χωρίς πλαστική; Γιατρός αποκαλύπτει το πώς γίνεται και μάλιστα σε μια μέρα!

Κάθε άνοιξη, λίγο πριν κληθείς να εμφανιστείς με μαγιό στην παραλία, παθαίνεις έναν μικρό πανικό! Ούτε η διατροφή, ούτε το γυμναστήριο κατάφεραν να αναμορφώσουν το σώμα σου. Το PAL υπόσχεται να τα καταφέρει σε μία μόνο ημέρα…

- Διαφήμιση -

Σε μια εποχή όπου η γενικότερη τάση της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής υπαγορεύει την εφαρμογή όλο και λιγότερο επεμβατικών θεραπειών, η βελτίωση του σχήματος του σώματος με αφαίρεση λίπους δεν αποτελεί εξαίρεση.

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια αρκετές εναλλακτικές της κλασικής λιποαναρρόφησης, όπως η κρυολιπόλυση και οι ενέσιμες θεραπείες λιποδιάλυσης. Πρόκειται για σαφώς λιγότερο επεμβατικές μεθόδους, που όταν εφαρμοστούν σωστά, με κατάλληλη ένδειξη και τα κατάλληλα μέσα μπορούν να έχουν καλά αποτελέσματα.

Υστερούν όμως σε ένα πολύ βασικό σημείο και αυτό είναι ότι η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία που ανάλογα με την ικανότητα και εμπειρία του χειρουργού μπορεί να σμιλεύσει με λεπτομέρεια τις προβληματικές περιοχές. Με ακρίβεια μπορεί να αφαιρεθεί το λίπος που πρέπει, δίνοντας ένα νέo σχήμα στην περιοχή, με απόλυτα προβλέψιμο τρόπο. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και μπορεί να τα δει κανείς αμέσως σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μεθόδους.

Και στην ίδια όμως τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης με την πάροδο του χρόνου η τάση για λιγότερο επεμβατικές θεραπείες έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές, που σκοπό έχουν η διαδικασία να γίνεται όλο και πιο ανώδυνη και η επιστροφή στην καθημερινότητα ταχύτερη. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η μέθοδος PAL.

Τι είναι η μέθοδος PAL που κάνει λιποαναρρόφηση χωρίς πλαστική

H power assisted λιποαναρρόφηση (ή PAL για συντομία) είναι η εξέλιξη της τεχνικής της λιποαναρρόφησης με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών.

Στην τεχνική αυτή η κάνουλα που χρησιμοποιείται για την λιποαναρρόφηση εκτελεί πολλές μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις το δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα η διαδικασία να γίνεται πιο ελεγχόμενη, ακριβής και ταχύτερη. Η κίνηση αυτή απομονώνει τα λιποκύτταρα από το περιβάλλον τους και η αφαίρεση τους γίνεται με ελάχιστο τραυματισμό των ιστών, δηλαδή λιγότερες μελανιές και λιγότερο οίδημα.

Επίσης η ταυτόχρονη αυτή κίνηση της κάνουλας επιτρέπει στον χειρουργό να χρησιμοποιήσει κάνουλες πολύ μικρότερης διαμέτρου από τις συνηθισμένες για την αφαίρεση του ίδιου ή και περισσότερου λίπους στον ίδιο χρόνο. Έτσι, αποφεύγονται οι ανομοιομορφίες στην επιφάνεια του δέρματος (βαθουλώματα και εξογκώματα) που κάποιες φορές προκαλούσε η παραδοσιακή λιποαναρρόφηση. Η επιτάχυνση της όλης διαδικασίας και η συντόμευση του συνολικού χειρουργικού χρόνου επίσης, συνεισφέρει στην ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια της μεθόδου.

Για να καταλάβει κανείς πόσο διαφορετική είναι η διαδικασία αυτή από την κλασσική αρκεί να σκεφτεί ότι οι διάμετρος των κανουλών είναι μέχρι και 3 φορές μικρότερη από αυτήν του παρελθόντος. Το γεγονός αυτό εκτός από μικρότερη «ταλαιπωρία» των ιστών, σημαίνει και ελάχιστα ορατές τομές που πλέον σπάνια ξεπερνούν τα 3 χιλιοστά!

Ασφάλεια κι αποτελεσματικότητα

Επίσης η χρήση τόσο λεπτών εργαλείων μας επιτρέπει πλέον να σμιλεύσουμε με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια την περιοχή και να πλησιάσουμε προς την επιφάνεια. Έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε ακόμα και εικόνα γράμμωσης, για παράδειγμα στους κοιλιακούς μύες (abdominal etching) και σε άλλα σημεία του σώματος.

Στην τεχνική S.A.F.E (Separation, Aspiration and Fat Equalization) που εφαρμόζουμε σε κάθε λιποαναρρόφηση ολοκληρώνεται με τη διαδικασία του equalization, για να εκμηδενίσουμε τον κίνδυνο να απομείνουν έστω και οι πιο μικρές ανωμαλίες στην επιφάνεια. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν και ατέλειες από παλαιότερες αποτυχημένες λιποαναρροφήσεις που πιθανόν να θέλετε διορθώσετε.

Η λιποαναρρόφηση εν γένει αλλά και ειδικότερα η PAL προσφέρει επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους. Η αφαίρεση του λίπους και η συγκέντρωσή του σε ειδικά δοχεία μας δίνει τη δυνατότητα να το επανατοποθετήσουμε σε ειδικά σημεία του σώματος.

Το λίπος, ένας ιστός που τις προηγούμενες δεκαετίες θεωρείτο άχρηστος και ανεπιθύμητος, τώρα αποτελεί το νέο «θησαυρό» του πλαστικού χειρουργού. Μπορούμε με αυτό να δώσουμε νέο σχήμα σε προβληματικές περιοχές (π.χ γλουτοί, πρόσωπο, μαστοί) ακόμα και να βελτιώσουμε ανωμαλίες στην επιφάνεια του δέρματος (βαθουλώματα από κυτταρίτιδα στους γλουτούς, μηρούς), ακόμα και βελτίωση ουλών! (κυρίως ατροφικών).

Η αναγεννητική ιδιότητα του λίπους και ο μεγάλος αριθμός βλαστοκυττάρων που περιέχει το κάνει ιδανικό υλικό για μεταμόσχευση καθώς εκτός από το ότι «γεμίζει» τους χώρους που υστερούν σε όγκο, μπορεί να έχει ευεργετική αναπλαστική δράση σε όλους τους ιστούς συμπεριλαμβανομένου και του δέρματος!

Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων η διαδικασία δεν απαιτεί την παραμονή στο νοσοκομείο. Την ίδια μέρα γίνεται η επιστροφή στο σπίτι και μετά από 2-3 μέρες η επιστροφή στην καθημερινότητα και στην εργασία. Η αίσθηση τις επόμενες μέρες είναι η αίσθηση του «πιασίματος» μετά από έντονη γυμναστική η οποία υποχωρεί πολύ γρήγορα μέσα στα επόμενα 3-4 εικοσιτετράωρα της επέμβασης.

Μπορείτε πλέον να επιστρέψετε ταχύτατα στην καθημερινότητα σας έχοντας αποκτήσει το σώμα που επιθυμείτε, χωρίς πόνο και χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος!

Διαβάστε και αυτό: Πλαστική χειρουργική: αυτές είναι οι μέθοδοι πριν την παραλία

Δημήτριος Δρακωτός, MD. Πλαστικός Χειρουργός
art-surgery.gr

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ