πλαστικό μπουκάλι
- Διαφήμιση -

Η πλειοψηφία των ανθρώπων κάνει αυτό το μεγάλο και επικίνδυνο για την υγεία λάθος. Το έχεις κάνεις και εσύ, αν όχι, σίγουρα έχει πέσει στην αντίληψή σου συνάδελφος ή φίλος ή συγγενείς που για λόγους ευκολίας ή οικονομίας χρησιμοποιεί ξανά και ξανά το ίδιο πλαστικό μπουκάλι. Αυτό θα πει πως ζείτε επικίνδυνα! Γιατί;

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι συχνά δύσκολο να καθαριστούν, με αποτέλεσμα να τα κάνει ιδανικές εστίες για την ανάπτυξη βακτηρίων. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα βακτήρια συχνά “ευδοκιμούν” στις πλαστικές φιάλες. Επίσης, οι μικροβιολόγοι επισημαίνουν ότι τα πλαστικά μπουκάλια νερού μπορούν να μεταδώσουν επικίνδυνες ασθένειες όπως είναι οι εντερικοί ιοί.

- Διαφήμιση -

Τα πλαστικά μπουκάλια μπορεί να διαρρεύσουν χημικές ουσίες στο περιεχόμενό τους, όταν επαναχρησιμοποιούνται. Ειδικά αν καθαρίζονται σε πλυντήριο πιάτων. Τα περισσότερα, που έχουν επάνω την ένδειξη “1” σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένα από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, το οποίο, μπορεί να περιέχει αντιμόνιο, μια χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο. Οι πλαστικές φιάλες που έχουν την ένδειξη “3”, είναι κατασκευασμένες από πολυβινυλοχλωρίδιο και περιέχουν φθαλικές ενώσεις, οι οποίες μπορεί να συνδέονται με αναπαραγωγικά προβλήματα υγείας.

Τελος, πολλοί άνθρωποι επαναχρησιμοποιούν τα πλαστικά μπουκάλια νερό για να “εκμεταλλευτούν” όσο πιο πολύ γίνεται το δοχείο και να περιορίσουν με τρόπο τους τα απορρίμματα , ωστόσο αυτό μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό. Η πράξη του πλυσίματος του πλαστικού μπουκαλιού για το ξαναχρησιμοποιήσετε καταναλώνει άλλους φυσικούς πόρους και περνάει τις χημικές ουσίες από το σαπούνι και το απορρυπαντικό στον υδροφόρο ορίζοντα.

Διαβάστε επίσης:

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ