λίφτινγκ προσώπου
- Διαφήμιση -

Με τα σημεία των καιρών να αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότερες γυναίκες πειράζουν το πρόσωπό τους! Επειδή πολλές ενδιαφέρονται για λίφτινγκ προσώπου, διαλύουμε έναν από τους πιο συνηθισμένους μύθους και ειδικός μας εξηγεί πως γίνεται μέσα σε 2 με 4 ώρες.

«Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο λίφτινγκ προσώπου-λαιμού;» ρώτησε αναγνώστριά μας και σίγουρα η απάντηση θα σε ιντριγκάρει….

- Διαφήμιση -

Ιδού τι πρέπει να ξέρεις λοιπόν για το λίφτινγκ προσώπου

Το λίφτινγκ προσώπου ή facelift ή ρυτιδεκτομή (από την αρχαία ελληνική γλώσσα ρυτίς και εκτομή) είναι η επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, με την οποία αντιμετωπίζεται η χαλάρωση και πτώση του δέρματος του προσώπου και του λαιμού.

Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματικότερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των σημαδιών της γήρανσης, διατηρώντας τη φήμη του ως τη θεραπεία εκλογής – «golden standard» για την ανανέωση του προσώπου, αφού επαναφέρει, με ανατομικό τρόπο, την πτώση των μαλακών μορίων στη φυσική τους θέση. Καμία από τις διαθέσιμες μη επεμβατικές μεθόδους δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ικανότητα του λίφτινγκ να «επιστρέψει» την «αρχιτεκτονική» του προσώπου σε μια πιο νεανική εικόνα.

Το λίφτινγκ προσώπου έχει αναδειχτεί σε μια από τις πιο συχνά πραγματοποιούμενες αισθητικές επεμβάσεις, αφού, καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι και των δύο φύλων το επιλέγουν για να αποκτήσουν τη «χαμένη» νεανικότητα του προσώπου τους και να μπορούν να μεταφέρουν στους άλλους τα επιθυμητά μηνύματα και τη συναισθηματική τους κατάσταση.

Τα τελευταία χρόνια η κοσμητική ιατρική έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε νέες μεθόδους αντιγήρανσης. Παρόλ’ αυτά καμία μέθοδος δεν μπόρεσε να υποκαταστήσει την κορωνίδα των επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής που είναι το λίφτινγκ του προσώπου και του λαιμού.

Η ρυτιδεκτομή όπως είναι ο ελληνικός όρος έχει σκοπό την αναζωγόνηση του κεντρικού τμήματος του προσώπου και την περιοχή του λαιμού. Συνδυαστικές επεμβάσεις όπως βλεφαροπλαστική και μεταμόσχευση λίπους στο πρόσωπο μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και να βελτιστοποιήσουν το τελικό αποτέλεσμα.

  • Διάρκεια επέμβασης: 2-4 ώρες
  • Αναισθησία: Συνήθως πραγματοποιείται με γενική αναισθησία ή με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης
  • Παραμονή στην κλινική: Απαιτείται 1 νύχτα παραμονή στην κλινική.
  • Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες: Παροδικό οίδημα, μελανιές και αίσθημα τάσης στο πρόσωπο εμφανίζονται σχεδόν πάντα μετεγχειρητικά. Σπάνια μπορεί να εμφανιστεί αιμορραγία, φλεγμονή, διαταραχές επούλωσης (κυρίως στους καπνιστές), υπαισθησία, κακώσεις νεύρων (συνήθως παροδικές), εμφανείς ουλές και ασυμμετρία.
  • Επιστροφή στις δραστηριότητες: Μπορείς να επιστρέψεις στην εργασία σου μετά από 1-2 εβδομάδες. Έντονες δραστηριότητες ενδεικνύονται μετά από 3 εβδομάδες
  • Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα του λίφτινγκ διαρκούν τουλάχιστον για 5-10 χρόνια.

Δες και αυτό: Κάνε λιποαναρρόφηση σε μια μέρα χωρίς πλαστική – Γιατρός αποκαλύπτει πώς

Dr. Σταμάτης Σαπουντζής,
Πλαστικός Χειρουργός | Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική, Μικροχειρουργική

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ