πως να φύγει η μυρωδιά απο κρεμμύδι και σκόρδο

Σκόρδο και κρεμμύδι! Νοστιμεύουν τα φαγητά μας, μας προσφέρουν τις πολύτιμες βιταμίνες τους αλλά… αφήνουν και άσχημη μυρωδιά στα χέρια μας. Οι σεφ, γνωρίζουν πολύ καλά πώς να αποφύγουν τη δυσάρεστη οσμή που αφήνουν τα δύο αυτά φυτά. Πώς να μην μυρίζουν τελικά τα χέρια μας από το σκόρδο και το κρεμμύδι;

Υπάρχουν δύο προτάσεις που μπορείς να δοκιμάσεις. Οι περισσότεροι σεφ συνηθίζουν πριν πλύνουν τα χέρια τους να τα τρίβουν πάνω σε μία ανοξείδωτη επιφάνεια, μπορεί να είναι ο νεροχύτης σου ή ένα κουτάλι!

Στη συνέχεια πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και η μυρωδιά φεύγει.

πως να μην μυρίζουν τα χέρια σκόρδο

Τα μόρια θείου που περιέχει το σκόρδο δένουν με εκείνα του ανοξείδωτου σκεύους, μεταφέροντας τη μυρωδιά από τα χέρια στο μέταλλο. Απλή χημεία δηλαδή.

Η δεύτερη πρόταση είναι να τρίψεις τα χέρια σου με οδοντόκρεμα και να τη χρησιμοποιήσεις αντί του κρεμοσάπουνου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ