- Διαφήμιση -

Κανένα ρούχο δεν µπορεί να είναι υπέροχο αν δεν κρύβει από κάτω του τα κατάλληλα εσώρουχα. Το σωστό σουτιέν συχνά είναι το κοµµάτι του παζλ που κάνει την εµφάνισή σου τέλεια.

Από την Έλλη Μαραγκάκη

- Διαφήμιση -

Δεν είναι µόνο το µέγεθος που µετράει. Αυτό που διαφοροποιεί κάθε στήθος είναι το σχήµα του – στητό, πεσµένο, ασύµµετρο ή µε κενό. Οι ειδικοί διακρίνουν τέσσερα βασικά σχήµατα του γυναικείου στήθους. Όµως, επειδή οι γυναίκες είµαστε πολύπλοκα όντα, υπάρχουν πολύ περισσότερες κατηγορίες, όπως θα δεις και στη λίστα που ακολουθεί. Βρες το δικό σου, που θα σε βοηθήσει να δεις τι πήγαινε στραβά µέχρι σήµερα στην επιλογή του σουτιέν.

Βρες το νούµερό σου
Όλα τα σουτιέν έχουν 2 διαφορετικά σύµβολα. Το πρώτο είναι αριθµός (75 – 80 – 85) και δηλώνει το µέγεθος της περιφέρειας της πλάτης. Το δεύτερο νούµερο είναι ένα λατινικό γράµµα (Α – Β – C) και δηλώνει το µέγεθος του στήθους, δηλαδή το cup.
Για να υπολογίσεις το µέγεθός σου µπορείς να µετρήσεις την περιφέρεια της πλάτης σου ακριβώς κάτω από το στήθος. Αν, για παράδειγµα, η µεζούρα δείχνει 84, τότε το νούµερό σου αντιστοιχεί στο 85. Στη συνέχεια, µέτρα το µπούστο σου, στο σηµείο όµως που είναι πιο «γεµάτο», στο ύψος της θηλής, και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο να είναι η µεζούρα οριζόντια. Τέλος, αφαίρεσε την περιφέρεια του θώρακα από εκείνη του στήθους και συµβουλέψου τον πίνακα για να βρεις το νούµερό σου.

Εκατοστά     cup

>10               AA
10-12             A
13-15             B
15-17             C
18-20             D
20-22         DD (E)
23-25         F (DDD)
26-28            G
28-30            H

Σχεδόν στητό – το 30% των γυνακών

Δεν είναι τόσο στητό όπως στα 16 σου, αλλά το µπούστο σου δείχνει εντυπωσιακό.

Το σωστό σουτιέν: Είσαι από τις τυχερές, αφού όλα τα σουτιέν σου ταιριάζουν!

Πεσµένο – το 27% των γυνακών

Είναι ένας τρόπος για να πούµε ότι το στήθος σου έχει χάσει τη σφριγηλότητά του και δεν είναι πλέον στο… ύψος του! Γι’ αυτό και χρειάζεσαι ένα σουτιέν που θα σου παρέχει στήριξη. Καθώς µεγαλώνεις, το στήθος σου δεν είναι το ίδιο σταθερό, αντίθετα αρχίζει να είναι µαλακό, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα εύπλαστο.

Το σωστό σουτιέν: Ένα καλά δοµηµένο σουτιέν µε µπανέλα είναι το ιδανικό. Η µπανέλα σµιλεύει το στήθος σου και του χαρίζει ένα εντυπωσιακό µπούστο.

Ασύµµετρο – το 42% των γυνακών

Σε αυτή την κατηγορία ανήκεις όταν το ένα σου στήθος είναι λίγο µεγαλύτερο από το άλλο. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ασύµµετρο στήθος. Αναλόγως του αν είσαι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας, γυµνάζεις περισσότερο την αντίστοιχη πλευρά και ο –περισσότερο γυµνασµένος– αντίστοιχος µυς κάνει αυτό το στήθος να φαίνεται µεγαλύτερο.

Το σωστό σουτιέν: Όταν δοκιµάζεις σουτιέν, να είσαι πάντα σίγουρη ότι ταιριάζει στο µεγαλύτερο στήθος. Ψάξε για σουτιέν µε αποσπώµενη ενίσχυση, έτσι ώστε, αν υπάρχει εµφανής διαφορά, να µπορείς να χρησιµοποιήσεις την ενίσχυση στο ένα.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο The BODY που κυκλοφορεί.

Διάβασε επίσης:

Είσαι σίγουρη ότι φοράς τα σωστά εσώρουχα;

Λεπτή στη στιγμή με το κατάλληλο shapewear εσώρουχο!

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ