- Διαφήμιση -

Από τα 30 και μετά μία στις δύο γυναίκες αρχίζει να προβληματίζεται για τους κύκλους που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια. Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Γραμματική Μαργαρώνη εξηγεί περισσότερα για τη νέα ανώδυνη τεχνική με υαλουρονικό οξύ ματιών που υπόσχεται –και κάνει– θαύματα!

Για την ειδικό Γραμματική Μαργαρώνη τα μάτια είναι ένα από τα πιο απαιτητικά σημεία στο πρόσωπο. Όπως τονίζει «με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει την τονικότητά του

- Διαφήμιση -

και γίνεται λεπτότερο. Οι μύες χαλαρώνουν, ενώ κάθε λιπώδες διαμέρισμα στο δέρμα αναπτύσσεται αυτόνομα και διαχωρίζεται από τα παρακείμενα. Απότέλεσμα; Να σχηματίζονται κοιλότητες και πτυχώσεις, με τις οφθαλμικές κόγχες να διευρύνονται και να απομακρύνονται». Η γιατρός, ωστόσο, στέκεται στους μαύρους κύκλους για τους οποίους, άλλωστε, μας παρουσιάζει μια καινοτόμα θεραπεία με υαλουρονικό οξύ ματιών!

Θα μας εξηγήσετε τι είναι οι μαύροι κύκλοι;

Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητο και εύθραυστο με αποτέλεσμα να αποτυπώνονται σε αυτό τα σημάδια της κούρασης ή της ηλικίας. Οι κύκλοι εμφανίζονται πρώτα στη γωνία του ματιού και κατόπιν επεκτείνονται στο περίγραμμα, κάνοντας το βλέμμα να δείχνει θλιμμένο και κουρασμένο.

Τι τους προκαλεί;

Η αιτιολογία για την εμφάνιση μαύρων κύκλων ποικίλλει. Μπορεί να οφείλονται στην κόπωση, σε προβλήματα που σχετίζονται με τη μικρο-κυκλοφορία του αίματος ή σε κακές διατροφικές συνήθειες. Συχνά δε η πάθηση είναι κληρονομική.

Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε;

Ναι, με το υαλουρονικό οξύ ματιών, ένα πρωτοποριακό προϊόν στον τομέα της αισθητικής ιατρικής ειδικά σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει δύσκολα προβλήματα όπως είναι και η γήρανση σε ευαίσθητες περιοχές του προσώπου. Εκτός από τη θεραπεία των κύκλων στα μάτια,ενδείκνυται και για την αντιμετώπιση της δυσμορφίας της δακρυϊκής αύλακας, της οριζόντιας αύλακας κάτω από τα μάτια, ενώ σβήνει και τις γνωστές «σακούλες».

Ποια η διαφορά του υαλουρονικού οξέος ματιών από τα υπόλοιπα προϊόντα υαλουρονικού της αγοράς;

Περιέχει 15mg (ανά ml) υαλουρονικού οξέος, οκτώ αμινοξέα (γλυκίνη, λυσίνη, θριονίνη, προλίνη, ισολευκίνη, λευκίνη, βαλίνη και αργινίνη), τρία αντιοξειδωτικά (Glutathion, N-acetyl-L-cysteine, Alphalipoic Acid), δύο μεταλλικά άλατα (ψευδάργυρος, χαλκός), Βιταμίνη B6 και λιδοκαΐνη. Επιπλέον, έχει προστεθεί αναλγητικό το οποίο καθιστά την επέμβαση απόλυτα ανώδυνη. Άρα δεν μιλάμε για ένα απλό υαλουρονικό οξύ αλλά για ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο και μελετημένο για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Τα αμινοξέα, οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι αναγκαία για την αναδιάρθρωση και την αναγέννηση των κυττάρων και τα αντιοξειδωτικά για την προστασία τους, ενώ το υαλουρονικό οξύ αντικαθιστά την απώλεια του όγκου και βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος.

IMG_3299site

Υπάρχουν παρενέργειες ή κίνδυνοι εξαιτίας της ευαισθησίας της περιοχής;

Δεν υπάρχει καμία παρενέργεια αρκεί η θεραπεία να γίνει από εξειδικευμένο γιατρό. Το νέο υαλουρονικό οξύ για την περιοχή των ματιών είναι προϊόν μελέτης πολλών δεκαετιών.

Η διαφορά είναι άμεσα εμφανής;

Ναι! Θα δεις αμέσως τα αποτελέσματα στο τέλος της συνεδρίας και το σπουδαιότερο; Κανείς άλλος δεν θα ξέρει τι έχεις κάνει!

Η θεραπεία είναι ανώδυνη;

Ναι, αφού γίνεται χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας. Γενικά είναι μια καλά ανεκτή θεραπεία. Το μόνο που αισθάνεται κάποιος είναι το αρχικό τσίμπημα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Ένας μέσος όρος διάρκειας είναι από 8 έως 10 μήνες.Μετά από αυτό το διάστημα ίσως χρειαστεί μια μικρή προσθήκη υαλουρονικού οξέος και όχι απαραίτητα όλη η αρχική ποσότητα.

Πότε μπορεί κάποιος να υποβληθεί στη θεραπεία;

Είναι ιδανική για κάθε ηλικία. Αποτρέπει την εμβάθυνση λεπτών γραμμών και ρυτί- δων, ενώ εξαιτίας της ιδιότητας του υαλουρονικού οξέος να συγκρατεί το νερό στον οργανισμό, βελτιώνει και την ποιότητα του δέρματος.

Τι πρέπει να προσέξουμε μετά τη θεραπεία;

Ίσως να εμφανιστεί λίγο πρήξιμο, αλλά δεν υπάρχει καμία αλλοίωση στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Έτσι η ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στις δραστηριότητές της. Επίσης η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες τεχνικές (botox, peeling, laser), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως γίνεται κάθε εποχή του χρόνου, ανεξαρτήτως ηλιοφάνειας.

Γραμματική Μαργαρώνη M.D., Δερματολόγος Αφροδισιολόγος, μετεκπεδευθείσα στις θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου. Eπιστημονικός συνεργάτης του Νοσ. «Α. Συγγρός» www.skinmed.gr, [email protected]

Διάβασε επίσης:

Καρκίνος του μαστού: Η «γρίπη» των γυναικών

Δίαιτα Mind: ο τρόπος να μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισης του Αλτσχάιμερ

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ