κορονοϊός υγιές μωράκι
- Διαφήμιση -

Αυτή είναι η πιο συγκινητική είδηση της ημέρας! Μπορεί ο κορονοϊός να μας έχει αλλάξει την καθημερινότητα αλλά η ανατροπή έγινε! Υγιές μωράκι, γεννήθηκε στο Αττικόν από μητέρα με τον ιό.

Πιο συγκεκριμένα, μια νεαρή γυναίκα που έχει τον κορονοϊό, γέννησε χθες Τετάρτη, ένα αγοράκι στο νοσοκομείο «Αττικόν». Πρόκειται για το πρώτο νεογέννητο στη χώρα μας, του οποίου η μητέρα είναι θετική στον ιό. Και οι δύο έχουν καλή κλινική εικόνα.

- Διαφήμιση -

Η 24χρονη μητέρα βρίσκεται σε απομόνωση ενώ η καισαρική έγινε το απόγευμα της Τετάρτης. H μητέρα είχε κάνει το τεστ στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Πήγε σπίτι της και όταν βγήκε θετικό το αποτέλεσμα της είπαν να μεταβεί στο Αττικό, όπου ήταν προετοιμασμένοι.

Πώς μεταδίδεται επίσημα ο κορονοϊός

Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο πιθανότατα με τα σταγονίδια σιέλου και βλέννης κατά το βήχα, το φτάρνισμα, τη χειραψία και την από κοινού κατανάλωση φαγητού ή ποτού. Πρόσφατα δεδομένα αναφέρουν ότι ο ιός μεταδίδεται με μεγάλα σταγονίδια τα οποία «ταξιδεύουν» λιγότερο από δύο μέτρα.

Ποιά είναι η περίοδος επώασης;

Ως περίοδος επώασης ορίζεται ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ της επαφής του ατόμου με την πηγή του ιού και της εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα εμφανίζονται μέσα στις πρώτες 5 ημέρες, ωστόσο η περίοδος επώασης ποικίλλει από 1 έως 14 ημέρες. Υπάρχουν και αναφορές για μεγαλύτερη περίοδο επώασης αλλά αυτές αποτελούν μάλλον εξαιρέσεις του γενικού κανόνα.

Διαβάστε και την ανακοίνωση που έβγαλε ο ΕΟΦ για τον ιό – Τι αλλάζει και που

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ