Υγεία Γυναίκα Συμβουλές
- Διαφήμιση -

Ο Dr. Shigeaki Hinohara (Σιγκεάκι Χινοχάρα), ο γηραιότερος ιατρός και καθηγητής εν ενεργεία στην Ιαπωνία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 106 ετών, τον Ιούλιο του 2017. Ήταν συγγραφέας 150 βιβλίων, μεταξύ των οποίων το best seller «Living Long, Living Good», το οποίο έχει πουλήσει 1,2 εκ. αντίτυπα.

Ο Dr. Hinohara μας δίνει 13 πολύτιμες συμβουλές για να ζήσουμε μια πολυετή, υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

- Διαφήμιση -

Η ενέργεια προέρχεται από το να νιώθουμε καλά, όχι από το να τρώμε καλά ή να κοιμόμαστε πολύ Όπως τα παιδιά που περνάνε τέλεια μέχρι πεινάσουν ή να νυστάξουν, καταργήστε τους αυστηρούς κανόνες για τον χρόνο που θα φάτε ή θα κοιμηθείτε, και θα είστε πιο ενεργητικοί και χαρούμενοι για τον εαυτό σας.

Μην είστε υπέρβαροι Πάντα προσεκτικός με την πρόσληψη τροφής, ο Dr. Hinohara παίρνει καφέ, χυμό πορτοκάλι και μια κουταλιά ελαιόλαδο για πρωινό, γάλα και κουλουράκια για μεσημεριανό, λαχανικά, ψάρι και ρύζι για δείπνο και μια μερίδα κρέας των 100 γραμμαρίων δύο φορές την εβδομάδα.

Προγραμματίστε εκ των προτέρων Λόγω του γεμάτου προγράμματος με διαλέξεις, ραντεβού και δουλειά στο νοσοκομείο, ο Δρ. Hinohara έμαθε να προγραμματίζει για να απολαμβάνει περισσότερο τη ζωή. 

Δεν χρειάζεται να πάρετε σύνταξη Ο Dr. Hinohara υποστήριζε ότι δεν χρειάζεται να συνταξιοδοτηθείτε αν αγαπάτε τη δουλειά σας.

Μοιραστείτε όσα γνωρίζετε Ο Dr. Hinohara παρέδιδε150 διαλέξεις τον χρόνο σε επιχειρησιακές κοινότητες και σχολεία. Στις περισσότερες από αυτές τις διαλέξεις είναι όρθιος έως και 90 λεπτά, κάτι που σύμφωνα με τους γιατρούς, τον κρατούσεδυνατό.

Μην πιστεύετε ό,τι σας λέει ή σας συστήνει ο γιατρός σας Ο Dr. Hinohara συστήνει να ρωτήσετε  τον γιατρό σας αν θα διάλεγε την ίδια διαδικασία ή θα έδινε την ίδια αγωγή σε κάποιον αγαπημένο του, πριν να συμφωνήσετε με τη θεραπεία που σας προτείνει.

Για να παραμείνετε υγιείς, να ανεβαίνετε πάντα από τις σκάλες και να κουβαλάτε τα πράγματά σας: Ο Dr. Hinohara ανεβαίνει τα σκαλιά δυο-δυο και ήταν θερμός υποστηρικτής του να σηκώνει κανείς το βάρος του.

συμβουλές γιατρού για υγεία
Ο Dr. Hinohara

Ο πόνος είναι μυστηριώδης: Σύμφωνα με τον Dr. Hinohara, ο καλύτερος τρόπος για να ξεχάσετε τον πόνο είναι να κάνετε κάτι που σας αρέσει. Στο Διεθνές Νοσοκομείο Σεϊρόκα, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος, γίνονται θεραπείες με ζώα και με μουσική, καθώς και μαθήματα εικαστικών για να βοηθήσουν τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν τον πόνο τους.

Μην τρελαίνεστε με τη συγκέντρωση υλικών αγαθών: Παρά την ηλικία του, ο Dr. Hinohara είχε μια φαταλιστική στάση απέναντι στη ζωή και απολαμβάνει τα αγαθά του χωρίς να είναι υπερβολικά προσκολλημένος σ’ αυτά. Ήξερε ότι δεν θα τα πάρει μαζί του.

Η επιστήμη από μόνη της δεν μπορεί να θεραπεύσει ή να βοηθήσει τους ανθρώπους: Ο Dr. Hinohara πίστευε στη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και ότι οι περισσότερες ασθένειες συνδέονται με τον συναισθηματικό τους κόσμο. Η θεραπεία από την ασθένεια περνάει και μέσα από την τέχνη, όχι μόνο από τη φαρμακευτική αγωγή και τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και γεμάτη απρόοπτα: Μην ανησυχείτε και πολύ γι’ αυτά. Το 1970, σε ηλικία 59 ετών, η πτήση του από το Τόκιο προς τη Φουκουόκα δέχτηκε αεροπειρατεία από το ιαπωνικό κομμουνιστικό κόμμα. Ο Δρ. Hinohara πέρασε 4 ημέρες με χειροπέδες στο κάθισμά του με τους υπόλοιπους επιβάτες σε θερμοκρασία πάνω από 40 C και με έκπληξη παρατήρησε πως το σώμα του κατέβασε σφυγμούς για να ανταπεξέλθει.

Βρείτε ένα πρόσωπο που θαυμάζετε: Ο Dr. Hinohara που θαυμάζει τον πατέρα του, συχνά όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα αναρωτιέται τι θα έκανε ο πατέρας του αν βρισκόταν στη θέση του. Και τέλος…

Είναι υπέροχο να ζεις πολύ: Ο Dr. Hinohara χρησιμοποίησε τη μακροζωία του στην υπηρεσία της κοινωνίας. Συνεχίζει να προσφέρει εθελοντική εργασία και εξακολουθεί να εργάζεται 18 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της ζωής του.

Διαβάστε επίσης:

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ