Μέθοδος 5-4-3-2-1 για άγχος
- Διαφήμιση -

Το άγχος μπορεί να έχει ψυχογενή προέλευση ή μπορεί να είναι συνέπεια σωματικής πάθησης. Είναι πολύ συνηθισμένο συναίσθημα και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν νιώσει τα χαρακτηριστικά συμπτώματά του. Η καρδιά ξεκινά να χτυπά ξέφρενα και ένα έντονο αίσθημα ανασφάλειας και φόβου υπερισχύει.

Τα συμπτώματα αυτά είναι ο τρόπος που έχει ο οργανισμός για να προετοιμαστεί να παλέψει ή να ξεφύγει από μία κατάσταση.

- Διαφήμιση -

Δοκιμάστε τη μέθοδο 5-4-3-2-1 και βοηθήστε τον εαυτό σας να επανέλθει! Πώς;

Μετρήστε:

Να θυμάστε ότι η αναπνοή είναι η αρχή και σας βοηθά να γυρίσετε το ενδιαφέρον σας στο σώμα σας.

Ωστόσο εκτός από τις ανάσες, υπάρχει και η μέθοδος «5-4-3-2-1» η οποία είναι εύκολο να τη θυμάται κανείς και βοηθά ακριβώς όσο και οι ρυθμικές ανάσες.

Πώς λειτουργεί η μέθοδος «5-4-3-2-1»:

Πέντε: Συγκεντρωθείτε σε πέντε πράγματα που βλέπετε μπροστά σας. Ίσως στα βραχιόλι σας, σε ένα στυλό, σε ένα βιβλίο και σε ένα έπιπλο.

Τέσσερα: Μετά συγκεντρωθείτε σε τέσσερα πράγματα που ακούτε. Ίσως έναν σκύλο που γαβγίζει, ένα μηχανάκι που περνάει, ένα τηλέφωνο που χτυπά και ένα πουλί που κελαηδάει για παράδειγμα.

Τρία: Συγκεντρωθείτε σε τρία πράγματα που νιώθετε. Ίσως τη ζεστασιά ή το ψύχος, την αίσθηση των παπουτσιών στα πόδια σας, η αίσθηση της καρέκλας που κάθεστε.

Δύο: Δώστε την προσοχή σας σε δύο πράγματα που μυρίζετε. Ίσως τον καφέ σας και το άρωμα που φοράτε.

Ένα: Τέλος, συγκεντρωθείτε σε κάτι που μπορείτε να γευτείτε. Ίσως είναι απλά η γλώσσα σας… ή η «γεύση» από μια ανάμνηση.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ