καρκινικά κύτταρα
- Διαφήμιση -

Δεν παίζει να το ήξερες, κι όμως υπάρχει ένα τρόφιμο που τρώνε όλοι οι πρωταθλητές, αφού σκοτώνει μέχρι και τα καρκινικά κύτταρα!

Αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό και αντιφλεγµονώδες, κατέχει επάξια µια σταθερή θέση εκεί και όχι άδικα! Περιέχει σε µεγάλη ποσότητα κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό αλλά και ίχνη από σπάνια µέταλλα, όπως ρουµπίνιο και κάσιο. Περιέχει ακόµα βιταµίνες Β1 και Β2 και φυσικά υδατάνθρακες, ίνες αλλά και πρωτεΐνες.

- Διαφήμιση -

Ποιο είναι το τρόφιμο που σκοτώνει μέχρι και τα καρκινικά κύτταρα

Tο παντζάρι –ή αλλιώς κοκκινογούλι– είναι γεμάτο από βητακυανίνη. Εκείνη είναι η ισχυρή φυτική χρωστική και αντιοξειδωτική ουσία που δίνει το βαθύ κόκκινο χρώµα στα παντζάρια. Δεν είναι, όµως, το χρώµα που την κάνει σπουδαία αλλά οι ευεργετικές της δράσεις στο σώµα µας:

Περιορίζει την βλάβη που προκαλούν στον οργανισµό οι ελεύθερες ρίζες, αναστέλλει τη δηµιουργία καρκινικών κυττάρων στο στοµάχι, στο έντερο, στους πνεύµονες και στο νευρικό σύστηµα, βελτιώνει τη φυσική άµυνα του οργανισµού βοηθώντας στην αναγέννηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήµατος και περιέχει διοξείδιο του πυριτίου, που είναι ζωτικής σηµασίας για το υγιές δέρµα, τα νύχια, τους συνδέσµους, τους τένοντες και τα οστά.

Ο χυµός του

Η υψηλή περιεκτικότητα των παντζαριών σε νιτρικά ιόντα µειώνει τις απαιτήσεις του οργανισµού σε οξυγόνο. Αυτό βοηθά τις επιδόσεις των αθλητών και κάνει τη γυµναστική πιο εύκολη. Σύµφωνα µε έρευνες, ο χυµός των παντζαριών αυξάνει τις αντοχές κατά 16%, ενώ σε όρους αθλητών στίβου το όφελος αυτό µεταφράζεται σε 1-2% βελτίωση του χρόνου σε κούρσες ταχύτητας!

Μπορείς να φτιάξεις εύκολα έναν υπερχυµό µε ένα παντζάρι, ένα καρότο και ένα µήλο. Αφού τα πλύνεις καλά, τα κόβεις µαζί µε την φλούδα σε κοµµάτια και τα ρίχνεις στον αποχυµωτή. Αν θέλεις µπορείς να προσθέσεις λίγο λεµόνι ή λάιµ. Πιες το αµέσως στην υγειά σου!

Οι ευεργετικές ιδιότητες

  • Μειώνει την άνοια
  • Η συχνή κατανάλωσή του αυξάνει τη ροή του αίµατος προς τον εγκέφαλο, γεγονός που συντελεί στην καταπολέµηση της άνοιας και άλλων γνωστικών παθήσεων.
  • Αποτρέπει την οστεοπόρωση
  • Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε µαγνήσιο, το οποίο µε τη σειρά του αξιοποιεί καλύτερα το ασβέστιο στον οργανισµό.
  • Ρίχνει τη χοληστερίνη
  • Το φυλλικό οξύ που περιέχει µπορεί να µειώσει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια.
  • Προστατεύει την όραση
  • Τα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη που περιέχονται στα φύλλα του προστατεύουν τα µάτια από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και τον καταρράκτη.

O «πατέρας της ιατρικής», o Ιπποκράτης, επούλωνε τις πληγές µε φύλλα παντζαριού!

Δείτε και αυτό: Κανέλα η θαυματουργή: Πώς λιώνει το λίπος και ποιες ιδιότητες έχει

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ