Έχεις θέμα με το στομάχι σου που είναι οριακά; Βρήκαμε την κατάλληλη δίαιτα με σούπες για το στομάχι, που το ωφελεί και τονώνει το ανοσοποιητικό! Μπορείς να τις φας άφοβα και σε θερμοκρασία δωματίου αν γενικά λόγω καιρού δεν είναι το… φόρτε σου!
Σημαντική για το ανοσοποιητικό είναι και η βιταµίνη C (ή ασκορβικό οξύ). Τα εσπεριδοειδή είναι ιδανικά για να αυξηθεί η ηµερήσια πρόσληψη βιταµίνης C, που ως γνωστόν ενισχύει το ανοσοποιητικό µας σύστηµα. Φρούτα, όπως το ακτινίδιο και το πορτοκάλι είναι πλούσια σε βιταµίνη C. Έτσι τις κρύες ηµέρες του χειµώνα καλό είναι να ξεκινάµε την ηµέρα µας µε µία φρεσκοστυµµένη πορτοκαλάδα που και βιταµίνη C περιέχει και ενυδατώνει τον οργανισµό βοηθώντας να αποφύγουµε την ενοχλητική απολέπιση του δέρµατος.
Είναι λοιπόν πολύ σηµαντικό να φροντίζουµε καθηµερινά ώστε η διατροφή µας να περιλαµβάνει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που προασπίζουν την υγεία µας και συντελούν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισµού µας.
Η δίαιτα για το στομάχι και το ανοσοποιητικό
1η μέρα
- Πρωινό: 2 φρυγανιές με 2 κγλ μέλι (1,5 πόντοι)
- Δεκατιανό: 1 φλ φυσικό χυμό πορτοκάλι – ρόδι (1,5 πόντοι)
- Μεσημεριανό: κρεατόσουπα: 120 γρ μοσχάρι + 180 γρ πατάτα + καρότο + ζουμί ελευθέρα + 1 πιάτο σαλάτα εποχής με 1 κγλ ελαιόλαδο (6,5 πόντοι)
- Απογευματινό: 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% + 25 γρ αμύγδαλα (2,5 πόντος)
- Βραδινό: 2 βραστά αυγά + 1 φέτα ψωμί + 1 πιάτο σαλάτα εποχής + 2 κγλ ελαιόλαδο (4 πόντοι)
2η μέρα για τη δίαιτα για το στομάχι
- Πρωινό: 1 φλ γάλα 2% + 45 γρ δημητριακά (3 πόντοι)
- Δεκατιανό: 1 φλ φυσικό χυμό πορτοκάλι (1,5 πόντοι)
- Μεσημεριανό: 300 γρ φακές + 1 πιάτο σαλάτα εποχής με 2 κγλ ελαιόλαδο (7 πόντοι)
- Απογευματινό: 2 φρούτα (1,5 πόντοι)
- Βραδινό: 90 γρ πατάτες βραστές + καρότα – κολοκύθια βραστά + 30 γρ τυρί + 2 κγλ ελαιόλαδο (3 πόντοι)
3η μέρα
- Πρωινό: 2 φρυγανιές με 2 κγλ μέλι (1,5 πόντοι)
- Δεκατιανό: 1 φλ φυσικό χυμό πορτοκάλι (1,5 πόντοι)
- Μεσημεριανό: ψαρόσουπα: 150 γρ ψάρι+ 180 γρ πατάτα + καρότο + ζουμί ελευθέρα + 1 πιάτο σαλάτα εποχής με 1 κγλ ελαιόλαδο (7,5 πόντοι)
- Απογευματινό: 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (1,5 πόντος)
- Βραδινό: 280 γρ κοκκινιστό κριθαράκι (4 πόντοι)
4η μέρα
- Πρωινό: 2 φρυγανιές με 2 κγλ μέλι (1,5 πόντοι)
- Δεκατιανό: 1 φλ φυσικό χυμό πορτοκάλι (1,5 πόντοι)
- Μεσημεριανό: 400 γρ σπανακόρυζο + 60 γρ τυρί (7 πόντοι)
- Απογευματινό: 2 φρούτα + 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (3 πόντοι)
- Βραδινό: 90 γρ πατάτες βραστές + καρότα – κολοκύθια βραστά + 30 γρ τυρί + 2 κγλ ελαιόλαδο (3 πόντοι)
5η μέρα
- Πρωινό: 1 φλ γάλα 2% + 45 γρ δημητριακά (3 πόντοι)
- Δεκατιανό: 1 φλ φυσικό χυμό πορτοκάλι (1,5 πόντοι)
- Μεσημεριανό: 300 γρ αρακάς + 45 γρ τυρί (6 πόντοι)
- Απογευματινό: 2 φρούτα (1,5 πόντοι)
- Βραδινό: ομελέτα με 2 αυγά + λαχανικά + 1 πιάτο σαλάτα εποχής με 2 κγλ ελαιόλαδο (4 πόντοι)
6η μέρα στην δίαιτα για το στομάχι
- Πρωινό: 2 φρυγανιές με 2 κγλ μέλι (1,5 πόντοι)
- Δεκατιανό: 1 φλ φυσικό χυμό πορτοκάλι (1,5 πόντοι)
- Μεσημεριανό: 120 γρ κοτόπουλο + 180 γρ πατάτες + 1 πιάτο σαλάτα εποχής 2 κγλ ελαιόλαδο (7 πόντοι)
- Απογευματινό: 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% + 2 κγλ μέλι (2 πόντοι)
- Βραδινό: 180 γρ πατάτες βραστές + καρότα – κολοκύθια βραστά + 30 γρ τυρί + 2 κγλ ελαιόλαδο (4 πόντοι)
7η μέρα
- Πρωινό: 1 φλ γάλα 2% + 45 γρ δημητριακά (3 πόντοι)
- Δεκατιανό: 1 φλ φυσικό χυμό πορτοκάλι (1,5 πόντοι)
- Μεσημεριανό: 120 γρ ψάρι + 1 πιάτο χόρτα βραστά με 1 κ.σ ελαιόλαδο (5,5 πόντοι)
- Απογευματινό: 2 φρούτα (1,5 πόντοι)
- Βραδινό: 300 γρ τραχανάς (4,5 πόντοι)
Δες και αυτό: Κετογονική δίαιτα: Να την κάνεις ή όχι; Γιατρός απαντά
*Η Χριστίνα Δ. Μπαλαμώτη είναι Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, αριστούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών