δίαιτα για το Πάσχα
- Διαφήμιση -

Θέλεις να κάνεις κι εσύ δίαιτα πριν το Πάσχα αλλά φοβάσαι μην αποτύχεις πάλι; Βρήκαμε ένα εξαιρετικό άρθρο με 8 χρυσούς κανόνες ώστε αυτή η χρονιά ναι μεν να σε βρει στο σπίτι αλλά… πιο αδύνατη από ποτέ!

Δε θυμάμαι εδώ και πόσους μήνες πολεμάω με τον εαυτό μου για το αν τελικά θα ξεκινήσω να κάνω δίαιτα ή όχι…. Σκέφτομαι όλα τα υπέρ και τα κατά, βέβαια δεν τίθεται το ερώτημα προς τα που γέρνει η ζυγαριά! Τα υπέρ του να ξεκινήσω δίαιτα είναι πάρα πολλά και τελικά είπα από σήμερα θα χαρίσω όλα τα απαγορευμένα φαγητά που υπάρχουν στο ψυγείο και θα προμηθευτώ τρόφιμα πιο υγιεινά και με λιγότερες θερμίδες…

- Διαφήμιση -

Ξαφνικά το μάτι μου πέφτει στο ημερολόγιο που είναι κρεμασμένο στον τοίχο……σε λίγες μέρες έχουμε Πάσχα…και εγώ αποφάσισα να κάνω δίαιτα; Σαν σκέψη με κάνει και κλονίζομαι….το τραπέζι της Λαμπρής είναι πλούσια με κρέατα, τυριά, αυγά κόκκινα, τσουρέκια και εγώ θα κάνω δίαιτα και θα τρώω σαλάτες; Μήπως τελικά να το αναβάλλω; Ευτυχώς, ένα καλό αγγελάκι άκουσε τις σκέψεις μου και μου είπε ότι μπορώ να ξεκινήσω δίαιτα και κατά τη διάρκεια του Πάσχα, απλά να έχω στο μυαλό μου τα εξής…

Αυτοί είναι οι 8 κανόνες αν θέλεις να κάνεις δίαιτα το Πάσχα

  • Τρώμε «συγκεντρωμένα». Λέμε όχι στο τσιμπολόγημα όρθιοι χωρίς να καθόμαστε στο τραπέζι, όπου συνήθως τρώμε πιο συγκροτημένα.
  • Ας προτιμήσουμε κατσίκι αντί για αρνί, καθώς έχει λιγότερο λίπος. Αν πάλι δεν τα καταφέρουμε και καταλήξουμε στο αρνί ας αφαιρέσουμε την πέτσα και ας φάμε μικρή ποσότητα.
  • Ας αποφύγουμε το ψωμί. Το πασχαλινό τραπέζι περιέχει πλούτο εδεσμάτων, άρα δε χρειαζόμαστε ψωμί για να χορτάσουμε. Στην περίπτωση που δεν το αποχωριζόμαστε ας αρκεστούμε σε μία λεπτή φέτα.
  • Φρόνιμο είναι να συνοδεύσουμε το κρέας με άφθονη σαλάτα. Οι σαλάτες «προάγουν» το αίσθημα κορεσμού, ενώ ταυτόχρονα είναι και υγιεινές λόγω του πλούτου τους σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Όλα αυτά χωρίς την προσθήκη πολλών θερμίδων.
  • Στο ίδιο μεγάλο πιάτο να βάλουμε την άφθονη σαλάτα μας, έτσι μειώνουμε το …χώρο για τα θερμιδογόνα εδέσματα… και να μη ξεχάσουμε να σερβιριστούμε εξαρχής από όλα για να αποφύγουμε τα περιττά τσιμπολογήματα.
  • Επειδή τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν θερμίδες χωρίς θρεπτική αξία καλό είναι να προσέξουμε την κατανάλωσή τους. Προτεινόμενο ποτό είναι το κρασί ή και η μπύρα, ειδικά για τα άτομα που ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος. Ας μην καταναλώσουμε αλκοόλ πριν από το γεύμα καθώς μπορεί να μας «ανοίξει» την όρεξη.
  • Τρώμε αργά για τη διευκόλυνση της πέψης, αλλά και για να χορτάσουμε πιο γρήγορα.
  • Δεν αλατίζουμε το φαγητό μας. Το αρνί και τα εδέσματα, είναι συνήθως ήδη «υπεραλατισμένα».
  • Τελικά, δε θα αλλάξω την απόφαση μου να ξεκινήσω δίαιτα προ των πυλών του Πάσχα…..το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και οργάνωση…..και εγώ τα έχω και τα δυο! Καλό Πάσχα σε όλους και καλή Ανάσταση!

Αν δεν έχεις βρει πρόγραμμα διατροφής… ιδού: Δίαιτα κορυφαίας Ελληνίδας διαιτολόγου – Φτιάξε κορμί για παραλία

diatrofi.gr

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ