ρόφημα για πρησμένη κοιλιά
- Διαφήμιση -

Σίγουρα πολλές φορές έχετε αναρωτηθεί αν υπάρχει τελικά δίαιτα για την κοιλιά και αν αυτές οι δίαιτες που κατά καιρούς ακούμε έχουν αποτέλεσμα. H ειδικός του the body.gr, Δέσποινα Μαρσέλου διαιτολόγος-διατροφολόγος µε εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και τα αυτοάνοσα νοσήµατα, δίνει την δική της απάντηση.

«Για το τοπικό πάχος στην κοιλιά υπάρχει ειδική διατροφή ή δίαιτα που µπορώ να ακολουθήσω;» μας ρώτησε αναγνώστης και σίγουρα η απάντηση θα σας εκπλήξει! Είστε έτοιμη για μια μεγάλη ανατροπή συγκριτικά με τα όσα ακούγαμε;

- Διαφήμιση -

Τι απαντά η ειδικός

«Δεν µπορούµε να επιλέξουµε από πού θα χάσουµε βάρος. Αυτό συνήθως πάει βάσει κληρονοµικότητας. Υπάρχουν µελέτες που έχουν δείξει ότι το συζευγµένο λινολεϊκό οξύ (CLA) µπορεί να αποτρέψει την αποθήκευση λίπους στην ενδοκοιλιακή χώρα, όπου, συνδυαστικά µε γυµναστική, ίσως µπορεί να δώσει προβάδισµα στην απώλεια πόντων στο επίµαχο σηµείο.

Το συζευγµένο λινολεϊκό οξύ βρίσκεται στα γαλακτοκοµικά, οπότε συστήνεται µια διατροφή ενισχυµένη µε βιολογικό γάλα ή και γιαούρτι, µε την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν δυσανεξίες. Προσοχή στις ποσότητες, διότι οι θερµίδες έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο!» λέει η Δέσποινα.

Από την άλλη, η Κλειώ Δηµητριάδου, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, Χαροκόπειο Πανεπιστήµιο, Msc στη Συµβουλευτική Ψυχολογία, Life Coaching Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/µιο Αθηνών (ΚΕΚ), συμπληρώνει: «Το έχεις ακούσει πολλές φορές ότι η σταδιακή απώλεια είναι η ιδανική για το σώµα σου. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισµός σου δεν υφίσταται σοκ λόγω της απότοµης αλλαγής και είναι σε θέση να διατηρήσει µε µεγαλύτερη επιτυχία το νέο βάρος.

Το γρήγορο αδυνάτισµα, εξάλλου, ελλοχεύει τον κίνδυνο της απώλειας µυϊκής µάζας µε αποτέλεσµα τη µείωση της λειτουργίας του µεταβολισµού και την ευκολότερη επαναπρόσληψη βάρους.

Το απότοµο αδυνάτισµα, επίσης, επιτυγχάνεται συνήθως µε στερήσεις και υπερβολές, οι οποίες στη συνέχεια οδηγούν το άτοµο σε υπερφαγίες και σίγουρα δεν αποτελούν υγιή διατροφική συµπεριφορά. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, έρευνες έχουν δείξει ότι η συνέπεια ενός ατόµου σε µια προσπάθεια αδυνατίσµατος είναι η µέγιστη µόνο τις 8 πρώτες εβδοµάδες του προγράµµατος. Με αυτό το δεδοµένο και ανάλογα µε την ψυχοσύνθεση και τα επιπλέον κιλά κάθε ατόµου, µπορεί να χρειαστεί µια επιτάχυνση στον ρυθµό απώλειας.»

Διαβάστε και αυτό: Έχετε μονίμως πρησμένη κοιλιά; Το ρόφημα με 5 υλικά που θα την κάνει επίπεδη

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ