ποιες τροφές δεν μπαίνουν κατάψυξη
- Διαφήμιση -

Τώρα που με τον ιό σίγουρα έχουμε πάρει παραπάνω πράγματα, το συγκεκριμένο άρθρο μας αφορά όλους! Ποιες τροφές δεν μπαίνουν στην κατάψυξη και αλλοιώνεται η γεύση, ή η υφή τους; Δείτε αναλυτικά την λίστα…

Να ξεκαθαρίσουμε βέβαια, πως κάποια κάποια διατηρούνται ίσως και καλύτερα απ’ ότι φρέσκα σε συνθήκες κατάψυξης (όπως κάποια είδη λαχανικών π.χ. το καλαμπόκι, τα φασολάκια και ο αρακάς), αλλά οι υπερβολές δεν είναι ποτέ καλές.

- Διαφήμιση -

Ιδού η λίστα με το ποιες τροφές δεν μπαίνουν στην κατάψυξη

Αυγό

Τα αυγά δεν πρέπει να μπαίνουν στην κατάψυξή σου, είτε ωμά, είτε μαγειρεμένα. Αυτό γιατί τα ωμά αυγά θα σπάσουν, ή κυριολεκτικά θα εκραγούν. Απ’ την άλλη, τα βρασμένα θα γίνουν σκληρά και δύσκολα προς βρώση.

Μαγειρεμένα ζυμαρικά ή ρύζι και οι σάλτσες τους

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να σου περισσέψει λίγη σάλτσα για ζυμαρικά, ή ρύζι και μάλλον θα θες να τη φυλάξεις. Αυτό λοιπόν, δεν γίνεται στην κατάψυξη, διότι εκεί απλώς χάνεται η υφή και η γεύση της. Επιπροσθέτως, μακαρόνια και ρύζι (ειδικά αν έχουν ήδη σάλτσα πάνω τους) επίσης δεν κάνουν για την κατάψυξη γιατί μετά δεν τρώγονται και δεν είναι κατάλληλες τροφές για αργή απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου, ή σε φούρνο μικροκυμάτων λόγω των θεμάτων υγιεινής που προκύπτουν.

Γιαούρτι

Το πολύτιμο θρεπτικά γιαούρτι επίσης δεν μπορεί να καταψυχθεί, διότι αλλοιώνεται η υφή και η γεύση του, ενώ σε μερικές ειδικές περιπτώσεις σκοτώνονται και οι χρήσιμοι μικροοργανισμοί που περιέχει. Είναι κατάλληλο μόνο για ψυγείο κι εφόσον είναι κλεισμένο αεροστεγώς.

Ξαναζεσταμένα φαγητά ή από απόψυξη είναι μέσα στις τροφές που δεν μπαίνουν κατάψυξη

Ο γενικός κανόνας είναι να μην τοποθετείς πίσω στην κατάψυξη κάτι που έχεις ήδη ξεπαγώσει από εκεί. Δηλαδή, αν ξεπαγώσεις μια μπριζόλα δεν πρέπει να την ψύξεις ξανά. Ομοίως, δεν έχει νόημα να ξαναβάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο φαγητό που είχες πριν εκεί, ειδικά αν ήδη το ζέστανες έστω μία φορά.

Μη λησμονείς ότι με τέτοιες πρακτικές ο κίνδυνος να έχουν αναπτυχθεί επικίνδυνοι μικροοργανισμοί είναι μεγάλος και κινδυνεύεις με δηλητηρίαση. Δεν είναι, άλλωστε, λίγοι οι φοιτητές που την έχουν «πατήσει» έτσι με κατεψυγμένο μαγειρεμένο φαγητό απ’ τη μητέρα τους.

Δείτε και αυτό: Πώς να διατηρήσεις τα λαχανικά που έμειναν στο ψυγείο; Μένουν μέχρι και μήνες έτσι

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ