- Διαφήμιση -

Είναι αλήθεια και έχουµε τις αποδείξεις! Την επόµενη φορά, δες καλύτερα µια κωµωδία

Υπάρχει λόγος που βλέπουµε και ξαναβλέπουµε ταινίες που µας κάνουν να κλαίµε. Βλέποντας τη Rose να χάνει για πάντα τον Jack στο ναυάγιο του «Τιτανικού» ή τον Noah να φιλά την Allie στη βροχή, στο «Notebook», στενοχωριόµαστε, ναι, αλλά παράλληλα νιώθουµε ελπίδα και ανάταση. Μας αρέσει να µπαίνουµε µέσα σε µια ιστορία και να τη ζούµε σαν να είµαστε εµείς οι πρωταγωνιστές. Η θλίψη ή η συγκίνηση που µπορεί να αισθανθούµε µας κάνει να σκεφτούµε τη δική µας ζωή και είτε να νιώσουµε µια µικρή ζήλια, είτε να παραδεχτούµε πως είµαστε σε πολύ καλύτερη θέση.

- Διαφήμιση -

Μην ακούς το συναίσθηµα!

Εκείνο όµως που θα έπρεπε να είναι ανύπαρκτο κατά τη διάρκεια τέτοιων ταινιών είναι το αίσθηµα της πείνας. Κι όµως, οι έρευνες δείχνουν το ακριβώς αντίθετο! Νέα µελέτη έδειξε πως οι θεατές επενδύουν στην κατανάλωση ποπκόρν κατά τη διάρκεια µιας τέτοιας ταινίας κατά 28% περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος ταινιών. Μάλιστα, όσο πιο δραµατική και συγκινητική είναι η ταινία τόσο µεγαλώνει το ποσοστό. Οι ερευνητές το αποδίδουν στη συναισθηµατική πείνα. Σε εκείνη, δηλαδή, που σε πιάνει όταν δεν είσαι καλά και η ψυχολογία σου συνήθως ζητάει γλυκό και junk food. Οι ειδικοί συστήνουν να στρέψεις αυτού του είδους την πείνα υπέρ σου και να επενδύσεις σε φρούτα και λαχανικά ή κάποιο υγιεινό σνακ.

Πάµε σινεµά;

Είναι δύσκολο σε έναν κινηµατογράφο να βρεις κάτι που να µην είναι παχυντικό, µπορείς όµως να είσαι προετοιµασµένη. Πάρε µαζί σου µερικά baby carrots ή κριτσίνια για να ξεγελάσεις τη λαιµαργία σου. Αν, πάλι, σου είναι αδύνατον να αντισταθείς σε µερικά ποπκόρν, δοκίµασε να τα τρως µε το αριστερό σου χέρι (ή το πιο αδύναµο), αφού, σύµφωνα µε πρόσφατη έρευνα, εκείνοι που το έκαναν είδαν πως κατανάλωναν 30% λιγότερο προϊόν.

Διάβασε επίσης:

Μάθε να χειρίζεσαι τις δύσκολες καταστάσεις

Μητέρα – κόρη: Μια σχέση στοργής ή οργής;

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ