Το πιο γρήγορο πιάτο με ψάρι που ετοιμάσατε ποτέ. Απλό αλλά ιδιαίτερα αρωματικό και γευστικό. Απόλαυσέ το με 10,25 πόντους TBS.
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος μαγειρέματος: 10΄
Υλικά για 2 μερίδες
2 φιλέτα πέστροφας με το δέρμα
4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
Χυμός από 1 λεμόνι
1 λεμόνι ακέρωτο κομμένο σε λεπτές φέτες
4 κλωναράκια θυμάρι, φρέσκο
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Λιώσε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πασπάλισε τα φιλέτα της πέστροφας με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι πιπέρι και βάλ’ τα στο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω. Πασπάλισε από πάνω τα κλωναράκια του θυμαριού και τις λεπτές φέτες από το λεμόνι.
2. Άφησε τα φιλέτα να ψηθούν για περίπου 5΄, περιχύνοντάς ανά διαστήματα με το βούτυρο με ένα κουτάλι, χωρίς να τα γυρίσεις. Με μια σπάτουλα μετάφερε τα φιλέτα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος μαζί με τις φέτες λεμονιού.
3. Απόσυρε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε το χυμό λεμονιού. Ξύσε με τη σπάτουλα τον πάτο του τηγανιού για τυχόν υπολείμματα και άδειασε τη σάλτσα πάνω στο ψάρι. Πασπάλισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σέρβιρε.
Tip: Τα φιλέτα της πέστροφας είναι λεπτά και δεν χρειάζονται πολύ μαγείρεμα. Αν όμως δεις ότι δεν είναι έτοιμα, ψήσε τα για ακόμα 5΄-6΄ ή μέχρι να ψηθούν καλά.
Διάβασε επίσης:
Μπριζόλες μοσχαρίσιες με καραμελωμένες ντομάτες