Σε εμάς τις γυναίκες, η εμφάνιση γκρίζων μαλλιών τριχών προκαλεί άγχος και εκνευρισμό. Αντίθετα οι γκρίζοι κρόταφοι στους που θεωρούνται γοητεία. Άδικο… Αλλά ποιος είναι ο ένοχος όταν τα μαλλιά μας χάνουν νωρίς το χρώμα τους; Τα γονίδια ή μήπως το άγχος; Πριν κατηγορήσεις λοιπόν το DNA σου και την καθημερινότητα, μάθε πώς:
Επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι παίζει σημαντικό ρόλο η διατροφή. Μια δίαιτα φτωχή σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία αυξάνει την πιθανότητα να ασπρίσουν τα μαλλιά. Προσπαθήστε να τρώτε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ασβέστιο οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την μελανίνη, την ουσία που χρειάζονται δηλαδή τα μαλλιά να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Καπνίζεις; Να άλλος ένας λόγος να σταματήσεις αυτή την κακή συνήθεια. Το κάπνισμα δεν βλάπτει μόνο συνολικά την υγεία αλλά και το χρώμα των μαλλιών. Oι καπνιστές έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες τα μαλλιά τους να ασπρίσουν.
Το δέρμα είναι επιρρεπές σε βλάβες, εξαιτίας των επιζήμιων ελευθέρων ριζών που εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης. Αλλά και τα γονίδια που κληρονομούμε ευθύνονται για το γκριζάρισμα των μαλλιών.
Διαβάστε επίσης: