Ένα ιδιαίτερο πιάτο, που μυρίζει θάλασσα σε κάθε μπουκιά! Απόλαυσέ το με 8 TBS πόντους. Εναλλακτικά μπορείς να τη δοκιμάσεις με οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού θέλεις.
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
8 γαρίδες Νο 3
300 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένο
300 γρ. φιλέτο ξιφία
½ κρεμμύδι ξερό
2 κ.σ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πράσο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σέλινο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. καρότο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό ξηρό
1½ φλιτζ. τσαγ. νερό ή ζωμό ψαριών
½ ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, αλάτισε το και τοποθέτησέ τη σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Ρίξε τα σπαγγέτι και βράσε τα για 5΄. Σούρωσέ τα και άφησέ τα στην άκρη.
2. Καθάρισε τις γαρίδες και κόψε τις σε κύβους διάστασης 3 εκ. Κόψε σε κύβους ίδιας διάστασης και τον μπακαλιάρο και τον ξιφία. Σε μια επιφάνεια κοπής ψιλόκοψε το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο, το σέλινο και το καρότο. Ρίξε σε ένα τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και τοποθέτησέ το σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Πρόσθεσε όλα τα λαχανικά, χαμήλωσε τη φωτιά και σόταρέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
3. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίξε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τοποθέτησέ το σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και πρόσθεσε τους κύβους των θαλασσινών. Σόταρέ τα, από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Μετάφερε τα λαχανικά στο τηγάνι με τα θαλασσινά και ανακάτεψε ελαφρώς. Σβήσε με το κρασί και καρύκευσε με αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας και το νερό (ή το ζωμό λαχανικών) και μαγείρεψε για 7΄-8΄.
4. Στη συνέχεια ρίξε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακάτεψε με μια ξύλινη πιρούνα. Όταν έχουν απορροφηθεί σχεδόν τα υγρά, πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δυόσμο, επίσης ψιλοκομμένο, και ανακάτεψε ελαφρώς. Μοίρασε τα σπαγγέτι σε πιάτα και σέρβιρε.
Διάβασε επίσης:
Γιατί πρέπει να μαρινάρεις το κρέας και το ψάρι!